Beyaz Saray Basın Sözcüsü Josh Earnest, ABD’nin Amerikan sistemlerine girdiği suçlaması yaptığı Rusya’ya orantılı bir cevap vermeye hazırlandığını açıkladı. Sincere saldırının önceden duyurulmayacağını kaydederken “Başkan daha önce ABD hükümetinin trim kendi sistemlerimizi korumak, fix de diğer ülkelere siber saldırılar yapmak anlamında önemli bir kabiliyetimiz olduğunu söylemişti. Bu nedenle karar vereceği bir dizi karşılık üzerinden, orantılı bir cevap vermeye hazırlanıyoruz” şeklinde devam etti.

Amerika, Rusya’ya karşılık verecek
Aylarca çeşitli yorumlar ve spekülasyonlar yapıldıktan sonra ABD geçen hafta Rusya’yı politik hedeflere siber saldırı yapmakla resmen suçlamıştı [1]. Hatırlanacağı üzere, Demokratik Partinin Ulusal Komitesinin sunucularına yapılan saldırı ile mailler ortaya saçılmış ve komite başkanı Debbie Wasserman Schultz ve bir kaç üst düzey yöneticinin istifası ile sonuçlanmıştı. Ama asıl önemli olan, Clinton’a yakın olan komitenin maillerinin açıklanmasının, partinin Philadelphia’daki başkan adaylık açıklamasından bir kaç gün önce meydana gelmesiydi.

Dahası, bununla da kalmadı, önceki Dışişleri Bakanı Colin Powell ve Clintonkampanyasının başkanı John Podesta’nın mailleri de ortaya çıktı.



Kaynak : http://www.deeptekno.com/abd-rusya-arasinda-siber-savas-basladi/