Süper Lig'de zirvenin sahibi olan Galatasaray, önümüzdeki sezon da ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek. Direkt gruplara kalacak olan G.Saray'ın, muhtemel rakipleri de yavaş yavaş belli olmaya başladı. Avrupa'da şampiyonların ve üst sıralardaki takımların şekillenmeye başlamasıyla birlikte, Aslan'ın güçlü takımlarla kapışması bekleniyor.


Temsilcimizin 3. torbadan kura çekimine katılması beklenirken, 1. torbada dünya devleri yer alıyor.Burada, başarısız bir sezon geçiren İspanyol devi Barcelona ile Real Madrid, Şampiyonlar Ligi finalisti Bayern Münih, İngiltere Premier Ligi'nin şampiyonu Manchester United, yine Ada'dan henüz 3.'lüğü kesinleşmeyen Chelsea, Portekiz'den Porto ile Benfica ve yine İspanya'dan Arda Turan'ın takımı Atletico Madrid bulunuyor.


CHELSEA GİDEMEZSE DEĞİŞİR

Eğer İngiltere'de Chelsea yerini Arsenal ya da Tottenham'a bırakır ise bu torbalardaki durumu da etkileyecek. Yine Aslan'a gelmesi beklenen muhtemel rakiplerin 2. torbasında Mircea Lucescu'nun ekibi Ukrayna'dan Shakhtar Donetsk, Fransa'dan Marsilya ve PSG, Rusya'dan CSKA Moskova, İtalya'dan Juventus, İngiltere'den Manchester City gibi ekipler var. Ayrıca ön elemelerden alınacak sonuçlara göre kesinleşecek torbalarda Borussia Dortmund, Basel ve Lyon gibi ekipler de, yine Cim Bom'un karşısına çıkabilecek takımlar olarak gözüküyor.


KURA ÇEKİMİ 29 AĞUSTOS'TA


Avrupa'nın kulüpler bazındaki 1 numaralı organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi'nde grupların belli olacağı kura çekimi, 29 Ağustos 2013 tarihinde yapılacak.Galatasaray'ın direkt olarak katılacağı organizasyonda grup maçları 17-18 Eylül tarihlerinde start alacak ve 10-11 Aralık tarihlerindeki son maçlarla tamamlanacak. Kupanın final maçı ise 24 Mayıs 2014'te Benfica'nın stadı Estadio Da Luz'da olacak.


1.TORBA

Barcelona
B.Münih
R.Madrid
M.United
Chelsea
Porto
Benfica
A.Madrid


2.TORBA
S.Donetsk
Marsilya
CSKA Moskova
PSG
Juventus
M.City
Ajax
M.Kharkiv


Kaynak: http://tcspor.com/haberler/galatasarayin-sampiyonlar-ligindeki-muhtemel-rakipleri