Mezhepçilik yapmak istemiyorum ama şunların verdiği mücadeleyi hiç bir arap devleti yapmadı.

Lübnan Hizbullah'ı lideri Hasan Nasrallah, İsrail'in engelleme çabalarına rağmen örgütünün elinde artık 'hassas füzeler' olduğunu duyurdu. Nasrallah "İsrail eğer Lübnan'a savaş ilan ederse hiç beklemediği bir kaderle yüzleşecek" ifadelerini kullandı.

Nasrallah açıklamalarını Aşura anmaları sırasında televizyondan yaptı. Hizbullah lideri "Bu gerçekleşti. Artık direniş hassas füzelere sahip" ifadelerini kullandı.
İsrail bu ay yaptığı açıklamada 18 ay boyunca Hizbullah ve İran'ın Beşar Esad hükümetini desteklediği Suriye'de 200'den fazla saldırı yaptığını kabul etmiş, hem İran hem de Hizbullah'ın sofistike silahlar edinmesini önlemek için çalıştığını duyurmuştu.

'SURİYE'DEKİ GİRİŞİMLER BAŞARISIZ OLDU'

Nasrallah Tel Aviv'in bu konudaki çabalarının başarısız olduğunu söyleyerek "Bu füze kapasitesini önleme yolunda Suriye'deki girişimler başarısız oldu" dedi.

Hizbullah lideri ayrıca "İsrail eğer Lübnan'a savaş ilan ederse hiç beklemediği bir kaderle yüzleşecek" ifadelerini kullandı.

'İRAN'I DESTEKLEMEK GÖREVİMİZ'

Açıklamasında ABD'nin mayısta nükleer anlaşmadan çekilmesi sonrası İran'ı desteklemeyi sürdüreceklerini yineleyen Nasrallah İsrail'i 'kendisine gece gündüz kendisine suikast yapmaya çalışmakla' da suçladı.
Nasrallah " Birkaç hafta içinde ABD yaptırımlarının başlaması nedeniyle tehlikeli bir zaman sınırı ile yüzleşecek olan İran'ı desteklemek görevimiz" diye konuştu