16 Haziran ‘da Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım’ın katılacağı televizyon programı belli oldu.

Türkiye çok yakın bir zamanda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine gidiyor. Herkesin merakla beklediği sorunun cevabı belli oldu. İsmail Küçükkaya moderatörlüğünde bir tartışma programı 21 Haziran’da yapılacak.

Pazar Günü 21:00’da Yapılacak

Program 16 Haziran Pazar günü saat 21:00’da gerçekleşecek. Programın moderatörü, Fox TV’de yayınlanan Çalar Saat programının sunucusu ve gazetecisi İsmail Küçükkaya olacak.



Altay Ve Ünal Pazar Günü Yapılacak Yayın İle İlgili Önemli Açıklamalarda Bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayları Ekren İmamoğlu ve Binali Yıldırım ortak bir yayında karşı karşıya gelecek. Uzun bir süredir bu yayının yapılması gerektiği basın tarafından dillendiriliyordu. Gündem de olan bu meraklandırıcı konu hakkındaki açıklama yayın tarihi ve saati başta olmak üzere formatı hakkında bilgi verildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ile CHP Grup Başkan vekili Engin Altay, planlanan tartışma programı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İki isim yaptığı telefon konuşmalarında yayın ile ilgili önemli kısımların netleştiğini ancak hala bazı yerlerde pürüzleri olduğu belirtildi. Karşılıklı öneriler ile programın yapımına dair olacak sorular yanıtlandı. Çeşitli açıklamalarla kamuoyunun merakla beklediği sorulara yanıt verilecek.

Programın Moderatörü En Çok İzlenen Haber Programlarından Birinin Sunucusu İsmail Küçükkaya



Mahir Ünal şu şekilde açıklamalarda bulundu:

Son Dakika: 16 Haziranda İmamoğlu Ve Yıldırım Hangi TV'de Moderatör Kim ? Belli Oldu 2
”Engin Altay Bey ile yürüttüğümüz çalışmalar tamamlanmıştır. Mutabık kaldığımız protokolü paylaşacağız. 23 Haziran’da gerçekleşecek olan seçimlerin ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Sayın Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu 16 Haziran 2019 Pazar günü saat 21.00’de canlı yayında bir araya gelecekler. Yayın herhangi bir kanalda değil tüm kanallarda yayınlacak şekilde ortak yayınla gerçekleşecektir. Moderatörlüğünü İsmail Küçükkaya gerçekleştirecektir” dedi.

CHP’li Altay ise ”İsmail Küçükkaya her bir adaya eşit sürede eşit aynı soruları sormak suretiyle yayını gerçekleştirecek. Canlı yayın İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek” diye konuştu.




EŞİT SÜRE, EŞİT SORU

Son Dakika: 16 Haziranda İmamoğlu Ve Yıldırım Hangi TV'de Moderatör Kim ? Belli Oldu 3
Ünal ise Yıldırım ile İmamoğlu’nun katılacağı programda “eşit süre ve eşit süre” ilkesine bağlı kalınacağı konusunda açıklama yaptı. Sorular açık ve eşit sayıda olacak. Ayrıca sorulara verilen yanıt süreleri de aynı şekilde belirlenerek bu sürelerin geçilmemesi katılan adaylar tarafından uyulması gereken kuralların başında gelecek.


Kaynak: https://www.sosyofikir.com/siyaset/son-dakika-16-haziranda-imamoglu-ve-yildirim-hangi-tvde-moderator-kim-belli-oldu/