1. Türkiye ekonomisinde en büyük etmen nedir bu düşüşlerde?

Üretim kaynaklarımız 2000'li yıllara göre bir hayli düşmesiyle günümüze geldiğimiz tarihe baktığımıza göre 4 katı fazla yani 100 yılda %25 nufus artışı göstermekteyiz günümüzde ki bundan 100 yıl sonra bu rakam %12,5'lardan az olacak her 100 yıl'da bir nüfusumuzu 2 katına ulaştırmaya devam edip tüketiyoruz. Fakat sonuç olarak üretimden kaçıyoruz.

2. Üretimden kaçan halk mı suçlu yoksa başka sebepleri mi var?

Vatandaş ne yapsın ne fayda eder o bu ülkede yaşatılan ve yapılan manipülasyonun hiç kimse farkında değil neden mi, şu gün bir çiftçinin topladığı hasat ile harcadığı hammaddenin arasındaki farktan haberleri var mı? Belki vardır belki yoktur buna bir şey söyleyemeyiz fakat şöyle bir durum söz konusu ki, üretmiyoruz.

3. "Kendi kendimizi bitiriyoruz." buda ne demek oluyor?

Bunun ne demek olduğunu size kısa bir özet ile açıklayayım her geçen yıl nufusumuzu arttırmamız ile birlikte her geçen yıl üretimi bir okadar azaltıyoruz bundan ortalama 100 yıl sonra üretimin tamamiyle durduğunu ve ülke ekonomisinin tamamiyle durduğunu düşünsenize? Çiftçi yok, hayvancılık yapan yok, Tarım ile uğraşan yok zaten kaybetmiş olduğumuz Hammadde ve diğer maden kaynaklarından sonra bunlarıda kaybettikten sonra bu ülkenin geçim ve kalkınma ekonomiyi güçlendirme kaynakları tükendikten sonra ne olacak?. Bu sorunun cevabını siz verin. Benim söylemeye dilim varmıyor.

4. "Ürettiğimizden fazla ürüyoruz!" buda mı ne demek?

Şimdi bu şekilde bir şey söylediğim için kimse darılmasın fakat ortalama ürettiğimiz yiyecek ve içecek oranlarından %77 fazla tüketiyoruz ve gün geçtikçe fabrikasyon GDO'lu ürünler artışa geçiyor ve ortalama yaş sanırı 1980 li yıllara kadar 100 olmasına rahmen günümüzde GDO ve Diğer Maddeler sayesinde şu gün ortalama yaş 55 - 60.

6. Fabrikasyon ürünler bize ne gibi zararlar verebilir?

Her ne kadar dikkat etmesekte kullandığımız tükettiğimiz ürünlerde ne kadar zarar aldığımıza dikkat etmesekte her geçen gün zehirleniyoruz, ve vucudumuz insanlığımız, ırkımız şuan olmasa bile bundan yıllar sonra tehlike altında olacak hunharca tüketip hayvanların, hammaddelerin, çiftçilerin, alt seviye esnafların, bakkal ahmet amcanın, komşu ayşe teyzenin a-Z'ye herşeyi tüketip kaybediyoruz.


Evren düşünceyi değil hareketi alkışlar unutmayın!