yilmaz70 adlı üyeden alıntı

Açıkçası bir çok cdn hizmetini test ettim ama arada ciddi oranda olumlu etkiye rastlamadım.

Keycdn bakabilirsiniz mesela. Ben kullanırken olumsuz bir yanını görmedim ancak yabancı kaynaklarda bazı olumsuz yorumlara denk geldiğim için bıraktım.

Test sitelerimden birinde farklı bir cdn hizmeti kullanıyorum yaklaşık 2 hafta oldu. Olumlu gibi görünüyor ancak emin olamadığım için şu an tavsiyede bulunmak istemiyorum. Biraz daha incelemede kalıp emin olmalıyım.

Analiz sitelerinde cdn Yslow oranını yükseltmek için önerilir. Mesela Gtmetrix sürekli cdn uyarısı vermektedir yapılan analizlerde. Ancak cdn bölümünde verilen öncelik MEDIUM olarak geçmektedir. Halbuki Add Expires Headers mesela HIGH olarak geçmektedir.

Türkiye lokasyonda olup cdn kullanmak aksine zarar getirir site hızı açısından. Ama Avrupa veya Amerika lokasyonda barınan sitelerde, hedef aynı lokasyonlar ise cdn kullanımı faydalı olabiliyor. Bu da çok fazla resim barındırılan siteler içindir.

Bir çok kaynakta cdn kullanımının faydalarından bahsedilir mesela. Kaynakta yararlarından bahseden sitelerin çoğunluğu cdn kullanmıyor nedense :)

Her zaman kendi sitelerimize göre analizler yaparak en doğru sonucu kendimiz görmeliyiz diye düşünüyorum.


Tekrar teşekkürler hocam dikkate alicam önerileri.