Adobe InDesign programının en önemli özelliklerinden biri de kılavuz ve rehber çizgileridir. Sayfa üzerine yerleştirdiğiniz kılavuz çizgisini seçerek kopyalayıp yapıştırabilir, Edit > Step and Repeat ile istediğiniz aralık ve adette çoğaltabilir, aynı anda birden fazla kılavuz çizgileri mouse ile alan çizerek veya Shift tuşunu basılı tutarak seçebilir, gruplayabilir, Del veya Backspace tuşu ile alan dışına sürüklemekle uğraşmadan tek hamlede silebilirsiniz. Kılavuz çizgilerini dilediğiniz gibi renklendirebilirsiniz Layout > Ruler Guides seçtikten sonra paletteki mevcut renkleri atayabileceğiniz gibi, ayrıca Custom bölümünde kendi özel renklerinizi oluşturabilirsiniz.

Kılavuz çizgileri kilitleyebilir (Lock Guides), gizleyebilir (Hide Guides), arka plana gönderebilir (Guides in Back), veya istediğiniz ölçülerde yatay - dikey taşıyabilirsiniz (Move Guides).

Tüm dokümanlarda kullanılacak kılavuz çizgilerinin renklerini değiştirmek için programınızın en üst menüsünde yer alan Preferences > Guides & Pasteboard penceresini kullanabilirsiniz.