İnstagram’da Satış Yapmak

İnstagram’da satış yapmak son dönemlerin en çok tercih edilen para kazanma yöntemlerinden biridir. Sizde instagram’da satış yapmaya karar verdiniz veya araştırma aşamasındasınız. Bu konu tamda size göre çünkü bu konumuzda instagram’da ürün satmak hakkında gereken tüm bilgileri ve yöntemleri yazacağız. İnstagram’da satış yapma taktikleri ve nasıl daha kolay satış yapılır, nasıl daha fazla müşteriye ulaşılır hepsine tek tek değineceğiz. Hadi gelin ilk başlık olan instagram’da ürün belirleme kısmına bir bakalım..

Satılacak Ürün Belirleme


İnstagram’da satış yapmaya karar verdiniz fakat ne satacağınıza karar veremediniz.. Bu durumda ilk akla gelen popüler ürünlerdir. Popüper ürünler diğer ürünlere oranla daha çok merak uyandırır ve talep edilir.
Çok kazanmak isteyen kişilerin oturup saatlerce düşünerek kimsenin instagram üzerinden satmadığı ürünleri bularak hemen bir kullanıcı oluşturup satışa başladığını ve hatta bu şekilde evini dahi geçindirdiğini biliyor musunuz ?
Satılacak ürününüzü belirlemekte zorlandınız veya instagram üzerinden satacağınız ürünü henüz bulamadınız..

Google’de popüler ürün incele

Mağazalara yeni gelen ürünleri incele
Alışveriş sitelerini sürekli takip et
Çok farklı ve marjinal ürünlerin tutulacağını, piyasada çoğu firmanın sattığı ürünlerin ise talebinin olmasına rağmen ikame olarak daha kaliteli ve güvenilir sitelerden alınacağını unutmayın. Ürününüzü çok farklı seçin ki insanlar bu ürünü görüp merak ettiklerinde ürünü google’de veya mağazalarda kolaylıkla bulamasınlar. Instagram hesabın için ucuz takipçi paketlerine gözat.



Takipçi Satın Al

İnstagram’da satış yapan çoğu firmanın kesinlikle yapması gereken ve kaliteli, güvenli profil görünümü için önemli bir yere sahip olan takipçi sayısı.. İnstagram hesaplarınızın güvenilirliğini ve kalitesini arttırmak için takipçi sayınızı takipavm.com ile yükseltebilirsiniz. Takipavm en ucuz takipçi hizmeti veren firmalardan biridir. (%100 Türk Takipçi Gönderilir) Sizlerde instagram hesaplarınıza takipçi alabilir ve kolayca kaliteye kavuşabilirsiniz.


Rakiplerini İyi Analiz Et

İnstagram’da satış yapmak isteyen çoğu kişinin veya bu işe girmiş kişilerin dahi en dikkat etmesi gereken unsurlardan biridir. Rakip analizi hayat kurtarır. Niye mi ? Çünkü satacağınız ürünü bir başka yerde daha ucuza ve daha kaliteli standartlar çerçevesinde üreten – satan mutlaka olabilir.
Rakiplerinizi sadece bu şekilde analiz etmeyin. Hangi tür paylaşımlar yaptığını, nerelerde ürün sattığını, kaç adet ürün sattığını, nasıl kargolama yaptığını ve daha nicesini incelemeye calışın. İnceleme yaparken müşteri gibi iletişime geçerek detaylı bilgilerde edinebileceğinizi unutmayın.


Hastag Kullanımına Önem Ver


İnstagram’da ürün satmak isteyen kişilerin en çok kullanması gereken yöntemlerin başında gelen hastag kullanımı büyük önem taşımmaktadır.
Diyelim ki bir instagram butik sayfası oluşturdunuz.. İnstagram’da oluşturduğunuz butik sayfasına müşteri çekmek için ilk aşama hastag kullanımıdır. (Örnek : #butik) İnstagram hastag kullanımında elbette sınırlandırmalar getirmiştir ve 30 hastag’ten fazla ekleme yapamazsınız.

Bu konumuzda satış yapacak kişilere özel kullanılması gereken en önemli 4 programdan, uygulamadan bahsedeceğiz.


  • Followers Chief

  • İnstafly

  • Robotig

  • Picsart


Bu saydığımız 4 uygulama ile satışlarınızı kolaylıkla arttırabilrisiniz. Uygulama ve programlardan yardım almak için detaylı bilgi adresi : https://takipavm.com/blog/instagram-takipci-kasma-yontemleri/


Ödeme Alma

Ürün satmak kolay peki ödemeyi nasıl alacaksınız ? Müşterileriniz size güvenebilecek mi? Burada sizlere Şirket olmadan 3D online alabileceğiniz siteleri alt kısma yazacağım. Ücretsiz bir şekilde online mağazanızın linkini instagram WebSite ekleme bölümüne yapıştırmanız yeterli olacaktır.

Shopier
PayTr
Paywant
3 Uygulama saydım fakat sizlere tek bir önerim olacak..
Shopier: Shopier.com sitesine üye olduktan sonra hesap bilgilerinizi girebilir, ürün fotoğrafları ekleyip fiyatlar koyabilir ve bunları satabilirsiniz.
Ürünleriniz herhangi bir kişiye satıldığı taktirde size bir bildirim gelir. Bildirim dediğimiz alınan ürünün ücreti ve alıcının iletişim, adres bilgileri..

Shopier’i kısa kesiyorum yazılarak anlatılacak bişey dahi olsa, izlemeden anlamakta zorluk çekebileceğinizi düşünüyorum ve sizlerin shopier’i youtube’den izleyerek öğrenmenizi ve anlamanızı tavsiye ediyorum.
Online ödeme almak sizlerin diğer satıcılardan bir adım önde olmanız anlamına gelmektedir.


Canlı Destek


Ürünlerinizi satmakta daha aktif bir rol oynamak ve müşteriyi elde tutabilmek için bir whatsapp destek hattınız olsun.

Kurumsal Firma Görünümü

İnstagram profiliniz’in çok düzenli ve karmaşıklıktan tamamen uzak olması sizleri daha kaliteli kılacaktır. Müşterileriniz profilinizi ziyaret ettiğinde ürkmeyecekleri bir sade profil olmalı.. Profil fotoğrafı, biyografi ve ürün fotoğraf paylaşımlarında kaliteli ve karmaşıklıktan uzak olmalısınız.


Ürün Fotoğraflama

Ürün fotoğraflama, instagram’da ürün satmak isteyen herkesin kesinlikle özenmesi etmesi gereken maddelerden biridir. Satacağınız ürünün fotoğrafları kaliteli ve net olmalıdır. Ürün bedeni, ürün fiyatı fotoğraf üzerine sade bir şekilde eklenebilir. Ürün fotoğraflarını oluşturmak ve düzenlemek için Picsart uygulamasını tercih edebilirsiniz.

Müşteri İle İletişim

İnstagram’da ürün satan kişilerin çoğunun yanlış yaptığı ve hatta bizim Türk milletine özgü bir davranış olan kabalık..

Müşterilerinizle konuşurken daha detaylı (açıklayıcı) bilgiler verin ve diliniz daima yumuşak olsun. Unutmayın ki bir müşteri memnuniyeti beş müşteri getirebilir.
Müşteri Bulmak


Satış yapacağınız ürünü buldunuz ama satacak kimse yok mu ?

O zaman hemen bu taktikleri denemelisin..
1- YouTube ‘ye ürününüz hakkında video yüklemek
2- Hastag kullanımını arttırmak
3- Çekilişler düzenlemek
4- Kampanyalar düzenlemek
5- Gönderi paylaşımlarını arttırmak
6- Ürününüzü reklam vermek
7- Ürününüze sponsor bulmak