Merhabalar Pchocasi.com okurları;

Önceden beri birçok kişinin bilgisayarını tamamiyle ele geçirmiş olan,arka planda bir exe olarak çalışan Aramax arama motoru virüsünün kesin çözümünü sizlere burada iletmiştik.Şimdi bugün ise Tr-v9 adında yer alan aramax virüsünden daha tehlikeli ve daha kafayı yetirtecek kapasitede olan bir virüsü kesin olarak çözmüş bulunuyoruz.

Tr-v9 virüsü tüm tarayıcınızı ele geçirdiği gibi,kayıt defterinizde değişiklikler,tarayıcınızda sekmeler açıkken aniden kapanmalara kadar giden bir virüs çeşididir. Bu virüsün genel amacı aslına bakılırsa yok gibi.Sadece açılan sayfaya ziyaretçi çekmek amacıyla yapılmış görülüyor.Herhangi bir şekilde başka bir yaptığı durum görünmüyor.

Şimdi gelelim bu virüsün nasıl çözüleceğine,aşağıda yer alan adımları birebir uygulayın ve virüsten kurtulun. Virüsten Kurtulmak İçin; Öncelik olarak bu virüs nasıl bulaşır sorusuna cevap arayalım.Tr-v9 virüsü ve aramax virüsü taskbar yani kullanmış olduğumuz programlardan veya internetten yüklediğimiz barlar sayesinde bulaşmaktadır.Bu virüs Bilgisayarım>Yerel Disk C/D (Sistem nerde kuruluysa)>Program Data > Updater klasörünün içerisinde bulunmaktadır.Aşağıdaki adımları izleyerek virüsü kaldıralım;





Önemli Not: Yukarıda yer alan Updater klasöründeki exeler gizlenmiş klasör olarak uygulanmıştır.Virüsü silmek için ilk olarak gizlenmiş klasörleri göster demeniz gereklidir.Yoksa yukarıda yer alan exeleri göremezsiniz.Klasörleri görünür yapmak için Bilgisayar > En Üstte Yer Alan araçlardan klasör seçeneklerine gelin,görünüm sekmesinde yer alan gelişmiş ayarlarda gizli klasörleri göster demeniz yeterlidir. Yukarıdaki klasörler görünür hale geldikten sonra Updater klasörünü kalıcı olarak silmelisiniz.Sildikten sonra işlemleriniz kesinlikle bitmiyor.
İkinci yapmanız gereken durum tüm tarayıcıların ayar bölümüne girerek anasayfanızı Google.com.tr olarak değiştirmelisiniz.Bu işlemide yaptıktan sonra son olarak aşağıda yer alan işlemleride yaptığınızda bilgisayarınıza reset atın ve virüs kalıcı olarak silinmiş olacaktır.



Yukarıda yer alan bölümde Google Choreme’ye sağ tıklayın özellikler deyin ve kısayol bölümündeki hedef kısmının hemen sonunda tr-v9 veya aramax sitelerinin uzantıları yer alacaktır.Bu kısımları sildiğiniz taktirde virüsten kurtulmuş oluyorsunuz.



Herkes tarafından sürekli olarak şikayet edilen Tr-v9 virüsü ve aramax virüsleri şimdiye kadar çok kişinin canını yaktığı kesin.Bizde Pchocasi.com olarak bu virüslerin nasıl çözüldüğünü sizlere ilettik.Herhangi bir sorun veya durumda lütfen bize yazın.

KAYNAK