ABD'de bir hakim, iPhone kullanıcılarının telefonlarını düşürüp ekran camını kırmaları durumunda Apple'ı suçlayamayacaklarına karar verdi.

San Jose bölgesi hakimlerinden Edward Davila, geçtiğimiz hafta içinde bir tüketicinin çatlayan iPhone 4 ekranı nedeniyle Apple'a karşı açtığı davayı "Camın darbe aldığında kırılabileceği, hayatın bilinen gerçeklerinden biridir" diyerek reddetmişti.

Davacı Betsalel Williamson, düşürdüğü telefon yere çarpınca camı çatladığı için cihazı tamire vermek zorunda kalmış ve Apple'a dava açarak tamir masraflarının karşılanmasını istemişti. Williamson, Apple'ın camların son derece dayanıklı olduğuna dair yaptığı reklamların yanıltıcı olduğunu öne sürmüştü ama hakimi ikna etmeyi başaramadı.

Hakim kararına "iPhone 4'ün kapaksız olarak kullanıldığı reklamları izleyen 'mantıklı bir tüketici', iPhone 4'ün düşmesi durumunda her türlü darbeye karşı dayanıklı olduğu yanılgısına düşmez" ibaresini düştü.

Williamson'a Apple'ın yanıltıcı reklam yaptığı konusunda açık örnekler verebilmesi için temyiz yolunun açık olduğu bildirildi.

Kaynak: http://www.chip.com.tr/haber/cam-kirildiysa-suc-apple-da-degil_35835.html