Apple'ın mobil cihazlarına özel işletim sistemi iOS'e gelen son güncelleme olan iOS 8.3'ün duyurusunu bu haberimiz ile sizlere aktarmıştık.

Ayrıca bu haberimizde sizler için listelediğimiz gelen yeni özelliklerin yanı sıra bir de sorun baş gösterdi. Şimdilik sadece bazı kullanıcılarda ortaya çıkan bu durum ise kullanıcıların oldukça canını sıkmaya başlamış.



Apple'ın iPhone 5S ile duyurduğu Touch ID özelliği ile artık kullanıcılar parmak izi okuyucusuna kavuşmuş ve güvenlik önlemi olarak kullanabilir hale gelmişti. Şimdi ise son gelen güncelleme olan iOS 8.3 ile bazı kullanıcılar Touch ID konusunda oldukça fazla sıkıntı yaşıyor.

Yaşanan sıkıntı ücretli bir uygulama almak istendiğinde ortaya çıkıyor. Kullanıcılar ücretli uygulama almak için Satın Al butonuna tıklatıklarında karşılarına Apple ID girmeleri isteniyor. Touch ID özelliğini deaktif konumda olması bile durumu maalesef düzeltmiyor. Yani şu anda uygulama satın alamıyorlar.

Ekran kilidi açmada ve Apple Pay özelliğinde sorun olmadığını fakat App Store üzerinden uygulama satın almak istediklerinde bu sorunu yaşadığını ileten bazı Touch ID kullanıcıları şimdiden Apple'a birçok hata mesajlarını iletmişler.

Bu nedenle kısa süre içerisinde iOS 8.3.1 güncellemesi dağıtıma çıkabileceğini de belirtmiş olalım.

KAYNAK