iOS 5′deki birkaç yenilik, Apple’ın yeni çift çekirdekli işlemcisi A5′e ihtiyaç duyduğundan sadece iPhone 4S ve iPad 2 ile çalışacak.



Siri: Apple’ın gelecek vaadeden konuşma tanıma özelliği, iPhone 4S’e ihtiyaç duyacak. Ancak cebinizde Siri yerine kullanabileceğiniz bazı alternatifler mevcut.

AirPlay Mirroring: AirPlay Mirroring, iPhone 4S veya iPad 2′nizin ekranınızdakileri AirPlay’e bağlı bir HDTV veya Apple TV 2 yoluyla büyük bir ekrana yansıtıyor.

iCloud: iCloud ile takviminizi, e-postalarınızı, iWork belgelerinizi, kişilerinizi ve fazlasını yedekleyebilir ve iOS 5 cihazınızda, OS X Lion’da, Vista veya Windows 7 masaüstünde erişebilirsiniz. iCloud, önceden satın alınan uygulamaları da hatırlıyor.

iTunes Match: Hizmet, müzik kütüphanenize bulut üzerinden erişmenize izin veriyor.

Fotoğraf düzenleme: Artık kırpma, kırmızı göz azaltma, fotoğrafı otomatik olarak geliştirme gibi işlevlere sahipsiniz.

Hızlı kamera erişimi: Varsayılan kamerayı iPhone kilit ekranından çift dokunarak açabilir, ses düğmesiyle fotoğraf çekebilirsiniz.

iMessage: Apple’ın Blackberry Messenger benzeri hizmeti sayesinde SMS masraflarınızı azaltabilirsiniz. Hizmet, mesajlar için size “okundu” bilgisi de sağlayabiliyor.

Twitter: Twitter artık Maps’den Safari seçenekleri menüsüne iOS 5′in her yerinde bulunuyor. Bir Twitter hesabınız yoksa, iOS 5 sizi yeni bir hesap açmaya ikna edebilir.

Kısa mesajlar: Genel > Klavye > Kısayollar altından kısayollar ekleyerek zamandan kazanabilirsiniz. “Hemen döneceğim.” gibi.

iOS 5 ile Gelen Yeni Özellikler