Çinli dev teknoloji üreticisi olan Chuwi’nin hem Windows işletim sistemli hem Android işletim sistemi modeli olan Hi8 Air modelini duyurdu.

Ülkemizde Çin’den alışveriş yapanlar belki bilirler genellikle Chuwi markası popüler bir markadır. Avrupa’da ve ülkemizde Apple, LG gibi markalar nasıl popüler ise Asya ve Çin ülkelerinde de Chuwi markası popüler. Ülkemizde de oldukça Çin’den alışveriş yapan kesim çok Chuwi markasının bir çok uygun fiyatlı tableti mevcut. Yeni bir model tanıtan Chuwi bu sefer bir tablet içinde iki işletim sistemi olacak şekilde ayarlanmış model Hi8 Air modeli. Fiyat konusunda da uygun olan bu model hem Android hemde Windows işletim sistemlerini içinde barındırıyor.

Hi8 Air, 2 yıl önce satışa sunulmuş olan Hi8 Pro tabletin üst modeli olarak karşımıza çıkıyor. Windows 10 veya Android 5.1 ile kullanabilecek. Hemen akla şu geliyor. Windows 10 tamamda Android 5.1 neden? Bu sorunun cevabı henüz netlik kazanmış değil. Ancak düşünüldüğünde performans için düşük maliyetli donanımın kaldırabileceği bir sürüm seçmek gerekiyor. Chuwi Hi8 Air modelinde işletim sistemler arası geçişin iki tıklama ile gerçekleştirilebileceği ifade ediliyor. Chuwi’nin bu modeli metal kasaya sahip ürün için uzay grisi ve gümüş renk seçenekleri bulunmakta. Chuwi Hi8 Air’ın henüz çıkış tarihi ve fiyatı belli değil.

Chuwi Hi8 Air Özellikleri
– 8 inç Full HD 16:10 ekran

– Android 5.1 & Windows 10 İşletim sistemi

– 1.44 GHz Intel X5 Cherry Trail Z8350 işlemci

– 4000 mAh batarya

– 3.5 mm kulaklık girişi

– 32 GB dahili depolama

– 2 GB RAM

– SD kart desteği (128 GB’a kadar yükseltilebilir)

– Bluetooth 4.0

KAYNAK