Giriş Yap / Kayıt Ol

WM Aracı'na üyelikler tekrar açıldı! Kayıt olmak için TIKLAYIN!


1Beğeni
  • 1 Yazan haciK

Cevap Yaz Favorilerime Ekle
Seçenekler Stil
Geri Git   Forum > > jQuery

Acil Yardım-PHP İLE jquery kullanımı

  #1  
Okunmamış 14 Ağustos 2019, 13:14
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 02 Aralık 2014
Yaş / Cinsiyet: 31 / Erkek
Meslek: öğretmen
Konum: Rize
Ad, Soyad: Ya... Öz...
Mesajlar: 994
Beğeniler: 199 / 58
Ticaret: 15, 100%
Yapmak istedigim sayfa başında aldığımda $masaid bilgisini jquery load metodu ile yollamak istiyorum.

Öncelikli olarak manuel işlem yaptıgımda şu şekilde
Kod:
$("#veri").load("islemler.php?islem=goster&id=4");
yani 4 üncü id deki elamana ulaşıp işlem yapabiliyorken kodları otomatik hale getirmek istedigimde şu şekilde kullandıgımda id bilgisi karşıya ulaşmıyor
Kod:
$("#veri").load("islemler.php?islem=goster&id="+id);
tüm kodlarım şu şekilde

masadetay kodlarım:
Kod:
    <?php
    include('fonksiyon/fonksiyon.php');
    $sis = new sistem();

    $masaid = $_GET["masaid"];
    ?>
    <!doctype html>
    <html lang="tr">
      <head>
        <!-- Required meta tags -->
        <meta charset="utf-8">
        <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1, shrink-to-fit=no">

        <!-- Bootstrap CSS -->

          <link rel="stylesheet" href="css/bootstrap.min.css">

          <script type="text/javascript" >
              $(document).ready(function(){

                  var id="<?php echo $masaid; ?>";

                  $("#veri").load("islemler.php?islem=goster&id="+id);
              });



          </script>
        <title>Cafe Otomasyon Sistemi</title>
      </head>
      <style>

    #masa{
        height: 80px;
        margin:5px;
        font-size: 25px;
        border-radius: 10px;
    }
          #mas a{
              text-decoration: none;
          }
      </style>
      <body>
    <div class="container-fluid">

        <?php

    if($masaid):
        $sonuc=$sis->masaGetir($masaid);
    $oku=$sonuc->fetch(PDO::FETCH_ASSOC);
        ?>

    <div class="row border border-dark" style="min-height: 700px;">
                <div class="col-md-2 border-right border-dark">

                                <div class="row">
                                    <div class="col-md-12 border-bottom border-info bg-info text-white" style="min-height: 100px; "><?php echo $oku["ad"];  ?></div>
                                <div id="veri"></div>
                                </div>


                </div>
                <div class="col-md-10"></div>

    </div>
        <?php
    else:
        echo "hatalı giriş";
    endif;

        ?>
    </div>
        <!-- Optional JavaScript -->
        <!-- jQuery first, then Popper.js, then Bootstrap JS -->
        <script src="js/jquery.js"></script>
        <script src="js/popper.js"></script>
        <script src="js/bootstrap.min.js"></script>
        <script src="js/ozel.js"></script>
      </body>
    </html>

islemler.php sayfamın kodları
PHP- Kodu:
<?php
try {
    
$db=new PDO("mysql:host=localhost;dbname=restaurant;charset=utf8",'root','12345678');

} catch (
PDOException $e) {
    echo 
$e->getMessage();
}

$islem=$_GET["islem"];
echo 
"geldi";
switch (
$islem):
    case
"goster":

        
$id=$_GET["id"];
        global 
$db;
        
$s="select * from anliksiparis where masaid=$id";
        
$sorgumlar=$db->prepare($s);
        
$sorgumlar->execute();
        if (
$sorgumlar->rowCount()==0):
        echo 
"henüz sipariş yok";
        else:

                            while(
$son=$sorgumlar->fetch(PDO::FETCH_ASSOC)):
                            echo 
'<div class="col-md-12 border-bottom border-info" >'.$son["id"].'</div>';
                            endwhile;
            endif;
    break;
    case
"ekle":

        break;

    endswitch;

?>
  #2  
Okunmamış 27 Ağustos 2019, 19:56
HakanKorkz Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 07 Mart 2018
Yaş / Cinsiyet: 22 / Erkek
Meslek: Mesleğim yok
Konum: Sakarya
Ad, Soyad: Ha... Ko...
Mesajlar: 189
Beğeniler: 47 / 47
Ticaret: 2, 100%
Ah dostum aynı işlem için çok uğraştım ben maalesef başarılı olamadım siz başarılı olursanız bu konu altında paylaşır mısınız ben başarabilirsem bu konu altında sizi bilgilendiririm
  #3  
Okunmamış 27 Ağustos 2019, 20:21
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 26 Ağustos 2019
Yaş / Cinsiyet: 19 / Erkek
Meslek: öğrenci
Ad, Soyad: Ha... Ka...
Mesajlar: 3
Beğeniler: 1 / 0
Ticaret: 0, 0%
ajax ile yollayabilirsin jquery ile aldığın veriyi yollama işlemini.
ör;
$('#yolla').click(function(e){
tweetsPerQry = parseInt($("#tweet_perqry").val())
userName = $("#screen_name").val()
$.ajax({
type: "POST",
url: "ajax.php",
data: {
perqry: tweetsPerQry,
screen_name: userName,
},
success: await function (result,err){
}
});
});
ereglibilgisayar bunu beğendi.
  #4  
Okunmamış 27 Ağustos 2019, 23:53
Ripped Adlı Üyenin Avatarı
Serçe Development
 
Üyelik Tarihi: 20 Ekim 2013
Yaş / Cinsiyet: 22 / Erkek
Meslek: Developer
Konum: Adana
Ad, Soyad: Ah... Ka...
Mesajlar: 345
Beğeniler: 81 / 42
Ticaret: 9, 100%
AJAX kullanarak göndermeniz işlemi daha kolay kılacaktır.
  #5  
Okunmamış 28 Ağustos 2019, 11:43
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 10 Ocak 2014
Yaş / Cinsiyet: 42 / Erkek
Meslek: webmaster
Konum: Düzce
Ad, Soyad: Ça... Çi...
Mesajlar: 154
Beğeniler: 53 / 56
Ticaret: 5, 100%
var deger="<?php echo $masaid; ?>";
$.ajax({
type: "POST",
url: "islemyapilacak.php",
data:{degereger},
success: function(response) {

$("#sonucyaz").html(response); // sonucyaz adli bir ide sonucu aldım siz nasıl bir işlem yapmak isterseniz onu döndürürsünüz...
},
});
  #6  
Okunmamış 28 Ağustos 2019, 11:51
AhmetKarabulut Adlı Üyenin Avatarı
 
Üyelik Tarihi: 11 Eylül 2013
Cinsiyet: Erkek
Konum: İzmir
Ad, Soyad: Ah... Ka...
Mesajlar: 1.092
Beğeniler: 261 / 132
Ticaret: 27, 100%
Hocam gördüğüm kadarıyla masaid'yi get ile query'den alıyorsunuz. masaid'yi jquery ile almayı deneseniz ?
ahmetkarabulut.com.tr
Cevap Yaz Favorilerime Ekle


Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 Ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil
Normal Normal

Geri Git   Forum > jQuery


Yetkileriniz
Konu açma yetkiniz: Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti yükleme yetkiniz: Yok
Mesajınızı değiştirme yetkiniz: Yok

BB code: Açık
İfadeler: Açık
[IMG] Kodları: Açık
HTML kodu: Kapalı




Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şu anki Zaman: 13:57.