Giriş Yap / Kayıt Ol


Cevap Yaz Favorilerime Ekle
Seçenekler Stil
Geri Git   Forum > > jQuery
öncelajans

bir divin içindeki resmi tıklayınca başka divde gösterme ?

Sosyal Ağlarda Paylaş:
  #1  
Okunmamış 18 Haziran 2017, 13:58
gokrtl Adlı Üyenin Avatarı
TeknoDay
 
Üyelik Tarihi: 11 Kasım 2016
Yaş / Cinsiyet: 33 / Erkek
Konum: Antalya
Ad, Soyad: Gö... Ka...
Mesajlar: 119
Beğeniler: 25 / 18
Ticaret: 0, 0%
Merhaba,
Arkadaşlar aşağıdaki resimde görüldüğü gibi 5 tane küçük resim var.
Ben istiyorumki bu küçük resimlerden hangisine tıklarsam büyük olanın yerine o geçsin. Bu arada ilk resim de default olarak büyük resim olmalı.
Bu konuda bana yardım eder misiniz?

Büyük resmin div tagı şöyle;
PHP- Kodu:
<div class="ana_resim"><img src="images/ageof.jpg" width="99%" height="99%"></div
Küçük Resimlerin div tagı da şöyle;
PHP- Kodu:
  <div class="detay_resim">
    <? $resim_sor mysql_query("SELECT * FROM resimler WHERE 
 ilan_no='
$ilan_no'");
      while(
$resim_cek mysql_fetch_assoc($resim_sor)){
        
$resim_ekle $resim_cek['resim_link'];
        
?><div class="kucuk_resim"><a href="#"><img src="<?=$resim_ekle?>" /></a></div><?
      
}
    
?>
    </div>
Bu da ekran görüntüsü;
www.teknoday.com
resim indir
  #2  
Okunmamış 18 Haziran 2017, 14:30
MuhammetKoç Adlı Üyenin Avatarı
muhammetkoc.com
 
Üyelik Tarihi: 15 Mart 2016
Yaş / Cinsiyet: 20 / Erkek
Meslek: web tasarım
Konum: Nevşehir
Ad, Soyad: Mu... Ko...
Mesajlar: 199
Beğeniler: 34 / 85
Ticaret: 1, 100%
https://codepen.io/muhammedkoc/pen/VWPVgd umarım işini görür. kesin çözüm olmayabilir.
muhammetkoc.com
  #3  
Okunmamış 18 Haziran 2017, 15:05
inan02 Adlı Üyenin Avatarı
 
Üyelik Tarihi: 27 Eylül 2016
Cinsiyet: Erkek
Meslek: Webmaster
Ad, Soyad: Fu... İn...
Mesajlar: 604
Beğeniler: 210 / 5
Ticaret: 8, 100%
O dediğin sistemi adobe fireworkten cok kolay bir sekilde yapabilirsin. Eğer kullanabiliyor isen.
  #4  
Okunmamış 19 Haziran 2017, 11:28
gokrtl Adlı Üyenin Avatarı
TeknoDay
 
Üyelik Tarihi: 11 Kasım 2016
Yaş / Cinsiyet: 33 / Erkek
Konum: Antalya
Ad, Soyad: Gö... Ka...
Mesajlar: 119
Beğeniler: 25 / 18
Ticaret: 0, 0%
Alıntı:
MuhammetKoç Adlı Üyeden Alıntı
https://codepen.io/muhammedkoc/pen/VWPVgd umarım işini görür. kesin çözüm olmayabilir.
Dostum güzel kod ama ben resimleri while ile döndürüp yazdırdığım için tüm resimlere first-child uyguluyor. Bu sefer birine tıklayınca hepsi aynı oluyor.
Yine teşekkürler. saklayıp başka bir yerde değerlendiricem.
MuhammetKoç bunu beğendi.
www.teknoday.com
  #5  
Okunmamış 19 Haziran 2017, 11:29
gokrtl Adlı Üyenin Avatarı
TeknoDay
 
Üyelik Tarihi: 11 Kasım 2016
Yaş / Cinsiyet: 33 / Erkek
Konum: Antalya
Ad, Soyad: Gö... Ka...
Mesajlar: 119
Beğeniler: 25 / 18
Ticaret: 0, 0%
Alıntı:
inan02 Adlı Üyeden Alıntı
O dediğin sistemi adobe fireworkten cok kolay bir sekilde yapabilirsin. Eğer kullanabiliyor isen.
Yaklaşık 5yıl önce melsek lisesinde öğrenmiştim ama unuttum yav
Okurken çok sıkıcı hale getiriyor du hocalar bu işi.
www.teknoday.com
  #6  
Okunmamış 19 Haziran 2017, 12:38
HidrolikAdam Adlı Üyenin Avatarı
CakirEfekan
 
Üyelik Tarihi: 17 Ekim 2013
Yaş / Cinsiyet: 20 / Erkek
Meslek: Öğrenici
Ad, Soyad: Ef... Ça...
Mesajlar: 477
Beğeniler: 117 / 330
Ticaret: 1, 100%


Görüntülenmiyorsa: codepen.io
gokrtl bunu beğendi.
  #7  
Okunmamış 19 Haziran 2017, 13:40
gokrtl Adlı Üyenin Avatarı
TeknoDay
 
Üyelik Tarihi: 11 Kasım 2016
Yaş / Cinsiyet: 33 / Erkek
Konum: Antalya
Ad, Soyad: Gö... Ka...
Mesajlar: 119
Beğeniler: 25 / 18
Ticaret: 0, 0%
Teşekkürler HidrolikAdam,

Verdiğin kodları şu şekilde editleyerek ve biraz da css yardımıyla düzelttim. Umarım başka arkadaşlara da yardımcı olur.
PHP- Kodu:
<div class="resim_detay">
      <div class="row">
        <?  $resim_sor mysql_fetch_assoc(mysql_query("SELECT * FROM resimler WHERE ilan_no='$ilan_no'"));
            
$ilk_resim $resim_sor['resim_link'];
        
?>
            <img id="tamboy" src="<?=$ilk_resim?>"></img>
      </div>
      <div class="row miniboy">
        <?  $resim_sor mysql_query("SELECT * FROM resimler WHERE ilan_no='$ilan_no'");
            while(
$resim_cek mysql_fetch_assoc($resim_sor)){
            
$resim_ekle $resim_cek['resim_link'];
        
?>
            <img id="miniboy" src="<?=$resim_ekle?>"></img>
        <?
        
}
        
?>
      </div>
    </div>
HidrolikAdam bunu beğendi.
www.teknoday.com
  #8  
Okunmamış 19 Haziran 2017, 17:24
HidrolikAdam Adlı Üyenin Avatarı
CakirEfekan
 
Üyelik Tarihi: 17 Ekim 2013
Yaş / Cinsiyet: 20 / Erkek
Meslek: Öğrenici
Ad, Soyad: Ef... Ça...
Mesajlar: 477
Beğeniler: 117 / 330
Ticaret: 1, 100%
gokrtl hocam güncelledim, bu haliyle işinize yarayacak kısım varsa faydalanabilirsiniz haberiniz olsun.
gokrtl bunu beğendi.
  #9  
Okunmamış 19 Haziran 2017, 17:34
gokrtl Adlı Üyenin Avatarı
TeknoDay
 
Üyelik Tarihi: 11 Kasım 2016
Yaş / Cinsiyet: 33 / Erkek
Konum: Antalya
Ad, Soyad: Gö... Ka...
Mesajlar: 119
Beğeniler: 25 / 18
Ticaret: 0, 0%
HidrolikAdam Sağol hocam. Benim için önemli olan tıklayınca resmin açılmasıydı. Onu da sayende çözmüş oldum. Acemi olduğum için while nasıl kullanacağım konusun da biraz zorlandım ama sonunda buldum. Projeyi bitirdikten sonra iki kere yeniden başlıcam. 1. css için 2. güvenlik için.
Bir daha da projenin tüm ayrıntılarını belirlemeden, framework, orm, mvc filan öğrenmeden bişey yapmaya kalkmıcam Çok zor oluyor böyle. karşıma ne çıkacağı belli değil. Tam macera benimkisi
www.teknoday.com
  #10  
Okunmamış 19 Haziran 2017, 17:39
HidrolikAdam Adlı Üyenin Avatarı
CakirEfekan
 
Üyelik Tarihi: 17 Ekim 2013
Yaş / Cinsiyet: 20 / Erkek
Meslek: Öğrenici
Ad, Soyad: Ef... Ça...
Mesajlar: 477
Beğeniler: 117 / 330
Ticaret: 1, 100%
Alıntı:
gokrtl Adlı Üyeden Alıntı
HidrolikAdam Sağol hocam. Benim için önemli olan tıklayınca resmin açılmasıydı. Onu da sayende çözmüş oldum. Acemi olduğum için while nasıl kullanacağım konusun da biraz zorlandım ama sonunda buldum. Projeyi bitirdikten sonra iki kere yeniden başlıcam. 1. css için 2. güvenlik için.
Bir daha da projenin tüm ayrıntılarını belirlemeden, framework, orm, mvc filan öğrenmeden bişey yapmaya kalkmıcam Çok zor oluyor böyle. karşıma ne çıkacağı belli değil. Tam macera benimkisi
ben yıllardır çıkamadım o maceradan hobi olarak ilgilenince aklıma gelen ilk fikri hemen bir dosya açıp uyguluyorum. sonunda da hiç bir şeyden adam akıllı anlamayan her şeyi ucundan tadan birisi oldum çıktım
Cevap Yaz Favorilerime Ekle


Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 Ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil
Normal Normal

Geri Git   Forum > jQuery


Yetkileriniz
Konu açma yetkiniz: Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti yükleme yetkiniz: Yok
Mesajınızı değiştirme yetkiniz: Yok

BB code: Açık
İfadeler: Açık
[IMG] Kodları: Açık
HTML kodu: Kapalı




Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:03.