wmaraci reklam

Sahibinden.com Rekabet Kurumuna ve Devletin 9 Adet Kurumuna ŞİKAYET EDİLDİ! Destek Bekleniyor!

50 Mesajlar 9.607 Okunma
pst.net
wmaraci reklam

brbtt brbtt WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek site yönetici
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad M** M**
  • Mesajlar 64
  • Beğeniler 71 / 12
  • Ticaret 0, (%0)
Değerli Dostlar, Sahibinden.com 'un Sektörde Tekelleşmiş Konumunu Kötüye Kullanması Sebebiyle Son 2 Yıldır Ciddi Anlamda Yaptırım Kararları Uygulamakta Olduğunu Türkiye'de İnternet Pazarlama Kullanan Hemen Hemen bütün Şirketler ve İşletmeler Oldukça Belirgin Hissediyor. Sahibinden.com Mağaza Üyeliklerini %700 Zam Kararını Dayatarak Esnaf ve Şirketlere Sunmaktadır. Pindoli, Gibi Yüzlerce Ticari Faliyet Gösteren İşletmeleri Zor Durumda Bırakmakta ve Mağdur Etmektedir. Pindoli Firması, Sahibinden.com Adlı Firmayı, Rekabet Kurumuna ve Devletin 9 Adet KURUM ve KURULUŞUNA ŞİKAYET ETTİ.

Şikayet Metni Şöyle:


18.01.2016

Rekabet Kurumu Başkanlığına

Ankara


İlgi: Sahibinden.com/2016/pindoli
Konu: Sahibinden.com şikayeti


Sayın İlgili

15 Ocak 2015 senesinden bu yana Pindoli Gayrimenkul Ltd. Şti. olarak Sahibinden.com kurumsal mağaza üyesiyiz. Bu üyeliğimizi sınırsız ilan girişli full paket olan (Emlak Süper Mağaza) olarak 2015 senesinde kdv dahil 1.995 TL ödeme yaparak satın aldık.

Ancak Sahibinden.com sektördeki tüm rakiplerinden üstün, tekelleşmiş bir firma olduğu dolayısıyla 2015 yılına kadar ki fiyat artış politikasını bir anda komple değiştirmiş ve ‘Emlak Süper Mağaza’ yıllık kullanım ücretlerine %700 zamlı bir şekilde bizim gibi kurumsal şirletlere, esnaflara dayatmaktadır. Sahibinden.com piyasadaki hakim konumunu kullanarak üyelik şartlarını değiştirmiş ve fiyatı fahiş bir oranda arttırmıştır. Yeni dönemde üyeliğimizi yenilemek istediğimizde Sahibinden.com bizlere alttaki seçenekleri sunmaktadır;

-10 Adet İlanla Sınırl ı Paket Aylık Fiyatı: 265 TL Yıllık Fiyatı: 3.180 TL
-25 Adet İlanla Sınırlı Paket Aylık Fiyatı: 398 TL Yıllık Fiyatı: 4.776 TL
-50 Adet İlanla Sınırlı Paket Aylık Fiyatı: 930 TL Yıllık Fiyatı: 11.160 TL
-100 Adet İlanla Sınırlı Paket Aylık Fiyatı: 1196 TL Yıllık Fiyatı: 14.352 TL
-200 Adet İlanla Sınırlı Paket Fiyatı İçin Yıllık 14.500 TL İle 20.000 TL Arasında Bir Rakam Talep Etmektedirler.
-Ayrıca bu sınırlı paketleri kullanan kullanıcı sınırı her 1 ilan aşımında 7,5 TL ek bedel Aylık Ücrete tabi tutulmaktadır.


Bu teklif hiç bir surette yazılı olarak tarafımıza iletilmemektedir. Telefon açıldığı taktirde müşteri temsilcisi ofisimize gelmekte ve yüzümüze karşı sözlü olarak teklifi iletmektedir. Firmamız tarafından teklifler yazılı istendiğinde ise hiçbir şekilde bu talebimiz yerine getirilmemektedir ve sürekli bahaneler üretilmektedir.

*Ülkemizde binlerce Sahibinden.com Full Paket Emlak Mağaza Üyesi bulunmaktadır, Sahibinden.com Ortalama ‘100’ Full Emlak Mağaza Üyesinden Yıllık Minumum 1.5 MİYON TL Para Kazanmaktadır, bu sayı 50 – 100 BİN ADET Emlak Mağaza Üyesi ile Değerlendirildiği zaman İnanılmaz Kazançlar-Karlar Elde edilmektedir. Türkiye şartlarında hiçbir sektör yoktur ki böyle haksız ve adaletsiz kazanç sağlasın.


Senelik sınırsız ilan girişli üyeliği (Emlak Süper Mağaza) 1.995 TL’den, 200 ilan kotalı üyelik yıllık 15.000TL- 20.000 TL arasında bir rakama yükseltilerek hiç bir sektörde, hiç bir açıklaması olmayan %700 oranında artış karşısında şikayetlerimiz sonuçsuz kalmaktadır, firma hiçbir şekilde geri adım atmamakta tekel olma gücünü kötü niyetle kullanmaktadır. Bu durumda Sahibinden.com’un ticari hayat içerisinde ciddi anlamda rekabet ihlali yaptığı görülmekte ve ülke ekomisinin dengesine büyük zarar verdiği nettir. Sahibinden.com elindeki güce dayanarak aldığı ciddi yaptırım kararlarıyla ‘’Rekabet İhlali’’ ve ‘’Haksız Rekabet’’ yaparak makro ölçekte ülke ekonomisine ciddi anlamda zarar vermektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Reel piyasalarda Küçük, Ortak Ölçekli ve Büyük Şirketleri ayakta tutabilmek için Her Yıl Yepyeni Eylem planları hazırlarken, Tekelleşmiş bir firmanın Ülke Esnafını yok edecek, Ticaretin çok yavaşlamasına, işlemesine sebep olacak böylesine bir kararı Hukukun ve Adaletin hiçbir temel ilkesine sığmamaktadır.

Aşağıda Sahibinden.com benzeri güçlü emlak ilan sitelerinin Yıllık Full İlan Paketi - Yeni Üyelik Paketi Fiyatlarını tarafınıza örnekler ile sunmaktayız;
-Emlakjet.com Sınırsız İlan Yıllık Mağaza Üyelik Paket Fiyatı: 999 TL
-Hurriyetemlak.com 500 İlan Yıllık Mağaza Üyelik Paket Fiyatı: 1.428 TL
-Milliyetemlak.com Sınırsız İlan Yıllık Mağaza Üyelik Paketi: 950 TL
-Emlak.net Sınırsız İlan Yıllık Mağaza Üyelik Paket Fiyatı: 750 TL
- İlan.com.tr Sınırsız İlan Yıllık Mağaza Üyelik Paket Fiyatı: 1200 TL
- Emlaktown.com Sınırsız İlan Yıllık Mağaza Üyelik Paket Fiyatı: 900 TL

Üste sizlere Sahibinden.com’un sektördeki diğer rekabet ettiği firmaların Yıllık Emlak Mağaza Fiyatlarını yazdık. 2016 yılı fiyat listelerini burada yazılı olan firmalar bizlere yazılı olarak teklifleriyle sunmuşlardır. Arzu ederseniz üstte belirttiğimiz firmaların 2010 ile 2016 yılı arasındaki fiyat tekliflerini sizlere ayrıca ulaştırabiliriz.

Bizler burada T.C. Maliye Bakanlığı’nın Resmi Ticari İşletmesi olarak, Rekabet Kurumu Başkanlığının konuyu ciddi olarak değerlendirerek firmaya Pazara olan hakim konumunu kötüye kullanmak ve fahiş oranda zam yaparak tüketicileri ve ticari firmaları zarara uğratmaya çalışmaktan başkalarına da emsal olması açısından caydırıcı bir cezanın verilmesini, üyelik bedellerinin enflasyon oranında arttırılarak ya da sektördeki diğer rekabet ettiği firmaların artış politikalarına yakın bir fiyat artışı uygulatmasını, eski koşullardaki üyeliğimizin ve diğer T.C. Maliye Bakanlığına Bağlı Binlerce Sahibinden.com Emlak Mağaza Üyesinin mağaza kullanım haklarının geri verilmesi ve aktif hale getirilmesinin garantisini talep ediyoruz.
Bir yabancı yatırımcı, sermayesi güçlü veya son 1 -2 yıl içerisinde sermayesi güçlendirilmiş pazara hakim konumdaki lider ve karlı bir Türk firmasını satın alarak ya da satın almaya çalışarak, bu hakim konumundan haksız kar elde etmeye çalışması ticari ahlaka uygun değildir. Aynı şekilde sektöründe tekelleşme konumuna ulaşmış bir şirket elindeki gücü kötü kullanarak şirketi çok ciddi rakamlara satabilmesi - elinden çıkarabilmesi için sermayesini yükselterek - yüksek göstererek bu hakim konumundan haksız kar elde etmeye çalışması da ticari ahlaka uygun değildir.

Üyeliğimizin Şubat ayının 10’unda yenilenmesi gerekecektir. Bu nedenle bu konudaki başvurumuzun acil şekilde değerlendirilerek karara bağlanması hususunu bilgilerinize arz ederiz.

Saygılarımızla


Pindoli Gayrimenkul Ltd. Şti.
Sahibinden.com üyelik numarası: 754687
Sahibinden.com şirket üyelik linki: http://pindoli.sahibinden.com/
İletişim bilgileri: Pindoli Genel Merkez
0.850 317 7017
Site: www.pindoli.com

İlgili Kişi: Yönetim Kurulu Başkanı
Ruhullah MERİÇ

İletişim Bilgileri:
**************

Adres: Millet Mh. Derya Cad. No:111 / 1A Yıldırım/BURSA


Sahibinden.com Adlı Firmanın Şikayet Edildiği Diğer Kurum ve Kuruluşlar:
-T.C. Cumhurbaşkanlığı
-T.C. Başbakanlığı
-T.C. Rekabet Kurumu
-T.C. Maliye Başakanlığı
-T.C. Ekonomi Bakanlığı
-T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı
-TOBB
-TÜSİAD
-BTSO

ŞİKAYET SONUCU 30 GÜN İÇERİSİNDE KARARA BAĞLANACAKTIR. KARARI BURADAN SİZLERLE PAYLAŞACAĞIZ.

Pindoli, firmasının bu ciddi adımı atmasında, yanında olmak için en azından Mağdur Olan Firmaların imkanları Nisbetinde destek olmaları, ve alttaki mail adreslerine konu ile ilgili maduriyetlerini iletmeleri rica olunur.

Rekabet Kurumu Başkanlığı

E-Posta: rek@rekabet.gov.tr






DEĞERLİ DOSTLAR, REKABET KURUMU BAŞKANLIĞI HEYETİNDEN ÇIKAN SONUÇ AŞAĞIDADIR, ÇIKAN SONUCU BAZI ARKADAŞLARIMIZ ÇOK MERAK ETTİĞİ İÇİN BURADAN SİZLERLE PAYLAŞIYORUZ. BİZ ÜLKEMİZDEKİ ESNAF ARKADAŞLARIMIZ VE ÜLKE EKONOMİSİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ.

ÖNEMLİ NOT: ''SAHİBİNDEN.COM'' ADLI FİRMA ŞİKAYET METNİ ÜZERİNDEKİ SORUN VE SEBEPLERDEN DOLAYI YARIN BİRGÜN ÜLKE EKONOMİSİNE VS. HERHANGİ BİR ŞEKİLDE ZARAR VERİRSE SEBEBİ, SORUMLUSU ''REKABET KURUMU'' DUR.


ÖNEMLİ NOT 1: ''SAHİBİNDEN.COM'' ADLI FİRMA ŞİKAYET METNİ ÜZERİNDEKİ SORUN VE SEBEPLERDEN DOLAYI YARIN BİRGÜN ÜLKE EKONOMİSİNE VS. HERHANGİ BİR ŞEKİLDE ZARAR VERİRSE SEBEBİ, SORUMLUSU ''ŞİKAYET EDİLEN 9 DEVLET KURUMUNDAKİ KONUYLA İLGİLİ BÖLÜM VE KİŞİLERDİR.''





06.06.2017 TARİHLİ AÇIKLAMA

Şikayetlerimiz Sonuç Verdi!

Öncelikle Belirtiriz Ki Sonuna Kadar Bu Hukuksuzluğun Takipcisiyiz!

Değerli Arkadaşlar bilindiği üzere Pindoli Gayrimenkul Ltd. Şti. olarak Sahibinden.com adlı firmayı 2016 yılında Rekabet Hukuku ve Ticaret Hukuku yasalarını fazlasıyla ihlal ettiği dolayısıyla 'Rekabet Kurumu' ve Devletin Diğer 9 Kurumuna Şikayet edip, mahkemeye vermiştik. Rekabet Kurumu heyeti şikayetimize 16.02.2016 tarihinde bizlere olumsuz yanıt verdi, biz bu konuyla ilgili gelen sonucu buradan ve diğer forumlardan sizlerle paylaştık. Biz ve bizler gibi mağdur olan insanların haklılığı oysa ki netti, hiçbir zaman bu konu hakkındaki haklılığımıza olan inancımız zayıflamadı ki +1 dava daha açtık. Bu konu hem alt ve orta ölçekli esnafımız hemde ülke ekonomimiz için çok önemliydi, Sektöründe Tekel (Hakim) konumuna ulaşmış bu firma kendisini Devletten ve Yasalarından güçlü bir karar organı zannediyordu. Aldığı karalar ile gelecekte atacağı henüz belli olmadan belirsiz adımlar ülkemiz ekonomisi ciddi bir risk oluşturuyordu. Geçte olsa ciddi baskılarımız sonucunda ''Rekabet Kurumu'' Sahibinden.com adı firma hakkında soruşturma başlattı.

Sahibinden.com Soruşturma Suçlaması: Piyasadaki hakim durumunu aşırı fiyat uygulamak suretiyle kötüye kullanmak.

ÖNEMLE BELİRTİYORUZ Kİ; Burada konuyla ilgili mağduriyet yaşayan tüm arkadaşlarımızdan ricamız Rekabet Kurumu'na ilgili firmayı, yaşadıkları mağduriyetlerden dolayı bir saniye bile beklemeden şikayet etmeleridir. Bu yapılacak şikayetler konunun ciddiyetini ve karar mekanizmasında fazlasıyla etkili olacaktır.

Rekabet Kurumu Başkanlığı
Şikayet Kurumu: http://www.rekabet.gov.tr/tr-TR/AnaSayfa
Şikayet Kurumu Maili: rek@rekabet.gov.tr



Konuyla İlgili Basında Yer Alan Bazı Haberler:
- http://www.hurriyet.com.tr/sahibinden-coma-rekabet-sorusturmasi-40480484
- http://www.ensonhaber.com/sahibindencoma-rekabet-sorusturmasi.html
- http://webrazzi.com/2017/06/05/rekabet-kurulu-sahibinden/
- http://www.gazetevatan.com/sahibinden-com-a-rekabet-sorusturmasi-1073553-ekonomi/
- http://www.webtekno.com/rekabet-kurumu-ndan-sahibinden-com-a-sorusturma-h29798.html


Gelişmeleri tekrar sizlerle paylaşacağız.
ApranaX umayya emekli64

kişi bu mesajı beğendi.

''Rabbinize ibadet edin ve iyi işler yapın ki kurtuluşa eresiniz.'' (Hac Suresi 77. Ayet)
wmaraci
reklam

Byboo Byboo https://www.elitseo.com/ Kullanıcı
  • Üyelik 16.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Mekatronik Mühendisi
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad T** Y**
  • Mesajlar 955
  • Beğeniler 60 / 224
  • Ticaret 97, (%99)
İlginiz gerçekten güzel, Eğer Mahkeme onaylarsa emsal karar olarak diğer ( n11 -gittigidiyor) mağazalarda etkilenir.

Umarım Hayırlı sonuçlar alırsınız.
UNKEF brbtt

kişi bu mesajı beğendi.

Elit SEO Reklam Yazılım Tasarım

AhmetCakmak34 AhmetCakmak34 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Bilgisayar mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 2472
  • Beğeniler 934 / 1174
  • Ticaret 41, (%100)
Sömürgecilik denen illet dünyanın heryerinde var maalesef, inşallah sonuçları güzel olur. Yine buradan paylaşırsınız sonucu.
UNKEF brbtt

kişi bu mesajı beğendi.

MIRILTI MIRILTI WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / K
  • Meslek Danışman
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad İ** Ö**
  • Mesajlar 126
  • Beğeniler 32 / 34
  • Ticaret 25, (%92)
Bence başvurdukları durum saçma biraz neden derseniz emlakçılar bir yer sattıklarında en kötü %1.5 alıcıdan %1.5 satıcıdan para alıyorlar, kiralarken de bir kira bedeli alıyorlar hiç de acımadan alıyorlar hemde. Sahibinden.com sayesinde aylık minimum 10 tane ev kiralayıp satabiliyorlar ben Denizli'de yaşıyorum bir daire,dükkan en fazla 1 hafta boş kalıyor öyle 10-20bin aylık ücretleri yoksa tabi. Bu dünyada en son acınacak kişiler bence emlakçılardır :) ama başka iş yapan kişiler için bir şey diyemem emlakçılar ve oto galeriler için bu rakamlar az bile.
melankolia brbtt foximus

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Mersin evden eve nakliyat

brbtt brbtt WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek site yönetici
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad M** M**
  • Mesajlar 64
  • Beğeniler 71 / 12
  • Ticaret 0, (%0)

AhmetCakmak34 adlı üyeden alıntı

Sömürgecilik denen illet dünyanın heryerinde var maalesef, inşallah sonuçları güzel olur. Yine buradan paylaşırsınız sonucu.


MIRILTI adlı üyeden alıntı

Bence başvurdukları durum saçma biraz neden derseniz emlakçılar bir yer sattıklarında en kötü %1.5 alıcıdan %1.5 satıcıdan para alıyorlar, kiralarken de bir kira bedeli alıyorlar hiç de acımadan alıyorlar hemde. Sahibinden.com sayesinde aylık minimum 10 tane ev kiralayıp satabiliyorlar ben Denizli'de yaşıyorum bir daire,dükkan en fazla 1 hafta boş kalıyor öyle 10-20bin aylık ücretleri yoksa tabi. Bu dünyada en son acınacak kişiler bence emlakçılardır :) ama başka iş yapan kişiler için bir şey diyemem emlakçılar ve oto galeriler için bu rakamlar az bile.


Byboo adlı üyeden alıntı

İlginiz gerçekten güzel, Eğer Mahkeme onaylarsa emsal karar olarak diğer ( n11 -gittigidiyor) mağazalarda etkilenir.

Umarım Hayırlı sonuçlar alırsınız.





ŞİMDİ BU KONU TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SÖZLÜK VE FORUM PAYLAŞIM SİTESİNDE ANA GÜNDEME OTURMUŞ!


Bknz: https://eksisozluk.com/sahibinden-com-devletin-9-kurumuna-sikayet-edildi--5031904


Anlaşılan O Ki: Ekşi Sözlük, Konuya EKŞİDİ
halitkara

kişi bu mesajı beğendi.

''Rabbinize ibadet edin ve iyi işler yapın ki kurtuluşa eresiniz.'' (Hac Suresi 77. Ayet)

Shakedown Shakedown Forza BEŞİKTAŞ Kullanıcı
  • Üyelik 18.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Çevre Mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad G** G**
  • Mesajlar 1708
  • Beğeniler 225 / 548
  • Ticaret 60, (%100)
Kimse kimseye zorla bir şey yaptırmıyor sonuçta. Adam gel illa benim sitemden ilan ver de demiyor. Benim fiyatlarım artık bu kardeşim, ilan veriyorsan ver vermiyorsan verme derdinde. Hiti ortada , üstünlüğü ortada. Milleti ise anlamıyorum madem diğer bahsedilen sitelerin fiyatlarını hala çok uygun oradan ver ilanını, oradan aç dükkanını. Ama dedim ya, adamlar markayı öyle bir oluşturdu ki, konut , araç, ikinci el elektronik gibi ana dallarda olan günlük ziyaretçi sayısı astronomik.
onurakx38 brbtt

kişi bu mesajı beğendi.

"Tabiatın isteklerini anlamazlıktan gelen, cezasını görür." [Balzac]

Roycolt Roycolt Let's begin! Kullanıcı
  • Üyelik 27.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Freelance
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1304
  • Beğeniler 252 / 380
  • Ticaret 28, (%100)
Fiyatlar pahalı olabilir hak veririm. Fakat, adam gırtlağınıza yapışıp size "benim sitemde ilan alacaksın!" mı diyor? Hayır. Kaliteli, marka olmuş bir yer sahibinden. Şikayet etmenin saçma olduğunu ve hiçbir şey elde edemeyeceğinizi düşünüyorum.
brbtt

kişi bu mesajı beğendi.

eroldemirer eroldemirer WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 45 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** D**
  • Mesajlar 13
  • Beğeniler 1 / 9
  • Ticaret 5, (%100)
Herkes sahibinden.com'a yükleniyor fakat emlakçı sıfatıyla ortalıkta gezinen çakal sürüsünün buna itiraz etmesi son derece saçma olmuş. Hayatımda tanıdığım en kan emici, ölü sevici meslek grubudur. Bir yere 3 kuruş fazla para verecekler diye akılları çıkmış paşaların.

O zaman Beymen Club'ı Mudo'yu da şikayet etmek lazım. Mudo bildiğin odunu, Beymen ise bildiğin don/fanilayı binlerce liraya satıyor :D Beğenmiyorsan, işine gelmezse almazsın bu kadar basit bir durum.

Aşağıdaki linkte arkadaş durumu son derece güzel özetlemiş..

https://eksisozluk.com/entry/58213808
brbtt

kişi bu mesajı beğendi.

NK1864 NK1864 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Medya
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad N** K**
  • Mesajlar 1309
  • Beğeniler 101 / 597
  • Ticaret 18, (%100)
-200 Adet İlanla Sınırlı Paket Fiyatı İçin Yıllık 14.500 TL İle 20.000 TL Arasında Bir Rakam Talep Etmektedirler.

Bir dönem gayrımenkul sektöründe ünlü bir Amerikan firmasında çalıştım.

200 tane ilanda full kiralık satsan ortalama 140 bin TL gelir elde edersin. Tekel diye kınadığın firma senden bunun karşılığında %10 alıyor. %700 zam alıyor diye şikayet edilen paketten emlakçının yaptığı kar oranı %850 - %900. Adam böyle nimet bulmuş, hala ağlıyor. Üstelik çoğu da yurtdışında olması gerektiği gibi bu işi lisanslı olarak yapmadığı halde.

Şimdi bu pür zeka arkadaş, kiralık ev için yüzde 10 + KDV istediği müşteride, acaba ben haddinden fazla mı kazanıyorum demeyecek ama Sahibinden aynı şekilde kendisinden %10 istediğinde bunlar tekel, bunlar kan emici olacak.

Normalde emlakçı yer gösterme ücreti alamaz, Türkiye'de alınıyor çoğunlukla. Kaparo için vekaletname gerekir, çoğu sözle geçiştiriyor. Sözleşmesiz hizmet verilmemesi lazımken, yine ahbap çavuş ilişkisiyle ortada resmi evrak olmadan satış yapılıyor. Bazı işlemlerde neredeyse emlakçıya ait tek bir imza bile olmadığı zaman oluyor. Adamın o satıştan devlete tek kuruş beyanı yok.

Hayır bir de bindiği dalı kesiyor. Sahibinden.com'un ardından gelen firmalar, Sahibinden'e bir zarar oluşsa sanıyor ki aynı fiyat politikası güdecek. Bu sefer piyasadaki boşluğu doldurmak için onlar da rakamları arttıracak.

Şu kadar basit bir matematik hesabını yapamayan adamın ticaret yapıyor olması cidden memleketin özeti.
brbtt

kişi bu mesajı beğendi.

halitkara halitkara www.inancgroup.com Kullanıcı
  • Üyelik 07.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek bilgi işlem - yazılım destek
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 196
  • Beğeniler 139 / 34
  • Ticaret 0, (%0)
inşallah emsal teşkil eder. ama dilekçeyi gönderdiğiniz kurumların hooopp sen vatandaşımı seviyorsunn ! diyececeğini zannetmiyorum. hangi konuda bu ülkede rayiç bedeller uygulanıyor denetleniyor ki.
brbtt

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al