Merhabalar WmAracı ailesi,


2018 yılında hemşirelik lisans bölümünden mezun oldum, 2019 yılında özel bir sektörde İstanbul'da işe girdim. Bir takım sebeplerden ötürü 5 aylık kısa bir çalışma sürecinden sonra istifa ettim.

İstanbul'da 5. yılımı devirmek üzereyim ve bu şehrin keşmekeşliği artık çok sıkmaya başladı. :confused: Başta yaşadığım şehir olmak üzere ve sonra yaptığım işi değiştirmek gibi bir düşüncem var. Kamuya atan vb. fikirleri ve ihtimalleri çok düşündüm ama pek sıcak bulamadım.

İzmir, Manisa, Sinop, Samsun, Antalya, Muğla gibi şehirlerde yaşamanın ve çalışmanın bana daha iyi geleceğini ve daha huzurlu olacağımı düşünüyorum. Bu şehirlerden birçoğunu gezdim ve gördüm.

Sektörde çalışmak ve bu mesleği yapmak istemememin sebebine gelecek olursak aslına bakarsanız sayısız sıkıntılar var. :) Değerlendirmemi özel sektör üzerinden yapmak istiyorum; Köpek gibi çalışıyoruz ve hak ettiğimiz sosyal olanaklar, maddi olanaklar gibi imkanlara asla ve asla sahip olamıyoruz. Ayda 225-300 saatlere varan çalışma saatleri, 2200-3000 lira arasında verilen ücretler, yol, yemek vb. verilmeyen ücretler, gece-gündüz belli olmayan çalışma şekli, geç yatırılan maaşlar, çok fazla iş yükü, çalışandan büyük beklentiler, mesleğin saygınlığının yerlerde olması gibi sebeplerdir.

Ha birde tüm bunlara rağmen yaşanan ekonomik krizi fırsata çeviren şirketlerin eleman almaması ve beğenmemesi. :confused:

Aramızda bu şehirlerde yaşayıp bana iş imkanı sağlayacak ya da aracı olacak birisi? Beklentim 5000 lira almak değil bu arada.. Kafam rahat olsun, işim evime yakın olsun, aynı paralara da çalışırım ama huzurlu çalışırım ve işveren benden daha fazla verim alabilir. Mesleğimin yanı sıra bugüne kadar kendimi teknoloji ve internet alanında fazlası ile geliştirdim.