lostyazilim
tr.link

Backlink Farkeder1 mi?

11 Mesajlar 1.840 Okunma
acebozum
tr.link

ekyildiz ekyildiz Blogger Kullanıcı
  • Üyelik 17.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Freelance
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 447
  • Beğeniler 66 / 83
  • Ticaret 4, (%100)
Merhaba arkadaşlar siteme backlink yaptırmayı düşünüyorum ama şöyle bir durum var bir kaç yerde yabancı sitelerden backlink alındığını gördüm acaba bu yabancı sitelerden alınan backlinkle yerli sitelerden alınan backlink arama motorları için bir fark yaratır mı?

Kişisel Blog - http://ekyildiz.co
wmaraci
reklam

sorueki sorueki WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Mardin
  • Ad Soyad S** i**
  • Mesajlar 1977
  • Beğeniler 639 / 720
  • Ticaret 3, (%100)
Google örümceklerinin de yabancı dili var. Ama önemli olan çöp olmamış ve yerleşmiş sitelerden backlink almanız.
ekyildiz

kişi bu mesajı beğendi.

Durgun sular derin akar.

• Üyelik 17.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Freelance
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 447
  • Beğeniler 66 / 83
  • Ticaret 4, (%100)
Yani çöp olmadığı sürece sıkıntı yok diyorsunuz dimi :)

Xor Xor Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 04.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Yazılım Geliştiricisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** Ö**
  • Mesajlar 35
  • Beğeniler 3 / 9
  • Ticaret 3, (%100)
Bana kalırsa fark eder. Nitekim backlinki yabancıdan alırsanız, Google şöyle düşünebilir;
Bu adamı yabancılar tanımış, link vermiş ama kendi ülkesinde böyle bir durum söz konusu değil.
Paralı yaptırmış olabilir. Diyebilir.

Haliyle yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı :)
ekyildiz

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 18.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Mardin
  • Ad Soyad S** i**
  • Mesajlar 1977
  • Beğeniler 639 / 720
  • Ticaret 3, (%100)
Evet. Bu çok önemli. Forumda da bazı arkadaşlarımız, seo yapıyoruz diye geçinen bazı kişilerin (uyanıkların ki, bunlardan ülkemizde çok var biliyorsunuz.) ekledikleri sitelerden örnekler verdiler. Tek kelimeyle site demeye yürek ister, bunlara. Bu nedenle seo yaptıracağınız kişinin bu tür siteleri kullanmadığından ve size detaylı bir liste sunduğundan emin olmalısınız. Ayrıca backlink'in birden değil de belirli zamana dağılmış olarak verilip, verilmediğine de dikkat etmeniz gerekir. Bunlara dikkat etmezseniz, Google gerekeni yapar ve paranız boşa gider. Artık Google bu tür backlinkleri tespit amacıyla yeni sistemler kullandığı için, daha az backlink almanız lazım. Eğer sınırları aşar ve Google tarafından tespit edilirseniz, sıkıntılı günler geçirirsiniz.

Yine de ülkemizde backlink almak zorunlu gibi bir şey. (Eskiden öyle düşünmezdim.) Mesela ben üç günümü verip, ayakkabı ile ilgili bir makale yazdım. Çok ziyaretçi geliyor ama bencilliklerinden dolayı kimse bu yazıma backlink vermiyor. Bir uyuşturucu ile ilgili makale yazdım. Çok ziyaretçi geliyor ve sağ olsunlar hemen iki, üç yerden düzgün araştırma yaptığım için para vermeden backlink aldım. Yani demem o ki, eskiden bu backlinke olumsuz gözle bakarken, şimdi neyin ne olduğunu bilerek ve ülkemizdeki internet kullanımı doğrultusunda farklı gözle bakıyorum. Tüm backlinklerinizin ilgili sitelerin ana sayfalarına bağlantıları olabilir de, olmayabilir de. Elbette yalnızca arka sayfalarda backlink olması; fiyatı da düşürecektir ama aynı zamanda bu sizi yakalanmaktan da kurtarır. Bu nedenle aldığınız backlinklerin illaki sadece ana sayfada olmamasına özen gösterin. Bunları yarı yarıya paylaştırın. Kolay gelsin.

Ek Olarak:

Xor adlı üyeden alıntı

Bana kalırsa fark eder. Nitekim backlinki yabancıdan alırsanız, Google şöyle düşünebilir;
Bu adamı yabancılar tanımış, link vermiş ama kendi ülkesinde böyle bir durum söz konusu değil.

Ben sitemde sürekli yabancı referans kullanıyorum. O siteler için eminim hiçbir sıkıntı olmuyordur veya olanına, benim sitemi referans almayın diyenine rastlamadım. Bu nedenle bana bu durum ters geliyor. Kabaca düşündüğümde bu sonucu elde ediyorum. Ayrıca, düzgün bilgi veren kaç Türkçe site var ki? Herkes referans kullanmaktan korkuyor veya üşeniyor.
ekyildiz aktuelsoylesi

kişi bu mesajı beğendi.

Durgun sular derin akar.

castiel castiel WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad H** T**
  • Mesajlar 509
  • Beğeniler 94 / 97
  • Ticaret 4, (%100)

Xor adlı üyeden alıntı

Eğer bir siteden çok fazla link çıkışı yoksa o site tabiri caizse çöplük değilse her dilden her ülkeden backlink alabilir backlink demek parayla almak demek değildir beğendiğiniz ve faydalı gördüğünüz tavsiye edeceğiniz siteleri kendi sitenizden link vermektir bunu yurt dışındaki siteler dost siteler adı altında yapıyor bizimkiler sadece para ile satış gerçekleştiriyor
sorueki

kişi bu mesajı beğendi.

www.parkpera.com

aktuelsoylesi aktuelsoylesi Kaliteli Marka Domainler Kullanıcı
  • Üyelik 18.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek uzman
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 2421
  • Beğeniler 1553 / 787
  • Ticaret 22, (%100)
bilgive güzel açıklamış üstüne eklenecek pek bişey kalmamış bence
sorueki

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 17.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Freelance
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 447
  • Beğeniler 66 / 83
  • Ticaret 4, (%100)
Arkadaşlar hepinize ilginiz için çok teşekkür ederim özellikle Bilgive arkadaşım üşenmeden çok güzel bir şekilde açıkladın ve dikkat etmem gereken konular hakkında eni fikir sahibi edindirdiğin için çok teşekkür ederim. :)
sorueki

kişi bu mesajı beğendi.

ssyazilim ssyazilim I'm retired from the NET! Kullanıcı
  • Üyelik 28.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Industry Engineering
  • Konum Isparta
  • Ad Soyad S** S**
  • Mesajlar 734
  • Beğeniler 106 / 213
  • Ticaret 8, (%100)

ekyildiz adlı üyeden alıntı

Yani çöp olmadığı sürece sıkıntı yok diyorsunuz dimi :)

dostum backlinklerini özgün ve hiti bol olan sitelerden al. mesela biz begeniyor.com için bir kaç backlink aldık faydası oluyor. footerda sağ altda backlink aldığımız siteler mevcut bakabilirsin. ayrıca karşılıklı link şeklinde anlaşırsan beleşe getirirsin. ve Türkçe sitelerden al yabancıları boşver tabi site dilin "en" değilse.

Ek olarak backlinklerin dofollow olursa page rank için çok katkısı olur. dofollow almaya çalış.
ekyildiz

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 18.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Mardin
  • Ad Soyad S** i**
  • Mesajlar 1977
  • Beğeniler 639 / 720
  • Ticaret 3, (%100)

ssyazilim adlı üyeden alıntı

dostum backlinklerini özgün ve hiti bol olan sitelerden al. mesela biz begeniyor.com için bir kaç backlink aldık faydası oluyor. footerda sağ altda backlink aldığımız siteler mevcut bakabilirsin. ayrıca karşılıklı link şeklinde anlaşırsan beleşe getirirsin. ve Türkçe sitelerden al yabancıları boşver tabi site dilin "en" değilse.

Ek olarak backlinklerin dofollow olursa page rank için çok katkısı olur. dofollow almaya çalış.

Bu tür göze batacak backlinkler yerine, sayfa içlerinde konu anlatımı esnasında (tanıtım yazısı değil) backlink almak çok daha faydalıdır. Başta da söylediğim gibi google botları hem yabancı dil bilirler hem de sitenin altı ve üstü neresi anlarlar. ;) Fakat dofollow ve nofollow konusunda size hak veriyorum. Bilgi için teşekkürler.

Durgun sular derin akar.
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al