Merhabalar. Merak ediyorum, aramızda wp-config.php ile revisionları kapatıp, bu işlemin gerçekten işe yaradığına şahit olan var mı?
İlgili kodu eklememe rağmen, sistem revision almaya devam ediyor bende.
Hepimizin bildiği gibi WordPress, sitelerin yapımında en çok kullanılan sistemlerden bir tanesidir. WordPress, kullanıcılarına kolaylık sağlamak için sisteme bir çok özellik ekler. Bu özelliklerden bir tanesi de yazıların otomatik olarak kaydedilmesidir. Yazılar, herhangi bir elektrik kesintisinde veya bilgisayar kapanmasında gitmesin diye otomatik olarak veritabanına kayıt edilir. Bu durumdan rahatsız olanlar için bu yazımda bu özelliği kapatmayı göstereceğim. Aşağıda söylediğim adımları teker teker yapmanız gerekiyor.
Yazı Sürümleri için WordPress’in kurulu olduğu dizindeki wp-config.php dosyasını açın ve şu kodu dosyaya ekleyin;
define('WP_POST_REVISIONS', false)
Otomatik Kayıt için wp-admin/post.php dosyasının 103. satırında ve wp-admin/post-new.php 6. satırında aşağıda gösterdiğim kodu bulun ve başına // ekleyin.
wp_enqueue_script('autosave');
Tüm bunları dediğim gibi uyguladıktan sonra tüm dosyaları kaydedip FTP’den bulundukları yerlere gönderin. Admin paneline girip, bir yazı yazarak sorunun devam edip etmediğine bakın.
define('WP_POST_REVISIONS', false)
kodunu ekliyorum ben diğer adımları uygulamıyorum.define('WP_POST_REVISIONS', false)
kodunu ekliyorum ben diğer adımları uygulamıyorum.
define( 'WP_POST_REVISIONS', 3 );
define( 'WP_POST_REVISIONS', 3 );