bilgive adlı üyeden alıntı
Sen bakma forumlarda milletin söylediği ziyaretçi sayılarına. Yarısından fazlası yalan, dolan. Türkçe web sitelerinde 1.000'den fazla günlük ziyaretçi gören web sitesi sayısı 500-1.000 kadar. 200'den fazla günlük ziyaretçi gören web sitesi sayısı 2.000 -3.000 kadar. Geri kalan web siteleri 200'den az ziyaretçi görür.
Ancak konun ile alakalı olarak web sitenin ziyaretçi sayısı az gözüküyor. EscomeBilişim'in de dediği gibi sosyal medya paylaşımlarında zayıf kalıyor olabilirsin.
Yarısı yalan söylüyor haklısınız fakat diğer yarısı için bu ölçekleri çok düşük tutmuşsunuz.. Bu işten para kazanmak için yapanların aldıkları hit bu oranları çok çok yukarı çeker..
Ha siz şu tayfadan bahsediyorsunuz..
Haber sitesini açar web ile ilgili bildiği tek şey facebook twitter instagram hesaplarını aksatmadan kontrol etmek olan sevgili arkadaşımız.. ve şu haberleri görür ; Evinden Blog yazarak 10 BİN TL KAZANIYOOORR../ GÜNLÜK SADECE 2 SAATİNİ AYIRIYOR AMA AYLIK 20 BİN KAZANIYOOORR../
Bu sevgili arkadaşımız bir kez daha facebook,twitter,instagram hesaplarını kontrol ettikten sonra wmaraci.com'u keşfeder.. Buradanda gazı alan arkadaşımız
"Bre Google sen mi büyüksün ben mi " diyerekten alır hostingini domainini
ve konu açar.. "En hızlı para kazanabileceğimiz sektör hangisi", "Sizce en kısa sürede yükseleceğim ve kazanacağım sektör hangisi" ( Bazısı biraz daha zeki çıkıyor anket filan yapıyor sanki muhabbet olsun diye açıyormuş gibi fikir alıyor.)
Ardından işe koyulur.. İşte biraz araştırmacıysa(Çoğu değil) wordpress filan kurar temasını atar.. Yardım alır filan ama başarır.. Sonra başlar.. İlk 10 gün kendi aklındakileri yazar tabiki çok farklı birşey ortaya çıkaracağını inanarak ve ardından sıkılır bi ordan bi burdan spam içerik atmaya başlar ..
Ve tabiki wmaraci.com'a geri döner ve Arama motoru kısmına konu açar.. "BU GOOGLE BENİ NİYE ÜST SIRAYA ÇIKARMIYO YEAA "(!)
Buraya kadar tamam bir kısmı çöp olur sitelerini öylece bırakır işlerin böyle yürümediğini anlar ve çekilirler.. ( Birçoğu Hitleap'ı keşfeder kimsenin bilmediğini sanarak o hitlerle doldurur sitesini ve satmaya çalışır)
Direnenler ise 10 Bin dizine 10 Liraya ekliyoruz konularına yönelirler.. Sitelerini bir güzel çöpe çevirdikten sonra.. Sektörde artık belli bir süre geçirdikleri için kendilerine yediremezler ve Benim 5 K hitim vardı. Eee.. İlgilenemedim düştü şimdi 100 200 filan işte ilgilensem artacak ama..
Umarım anlamışsındır bu kesimi ama bu kesim kadar bu işte para kazanmayı bilen elemanlarda var.. Bunuda unutmamak gerek :D