lostyazilim
tr.link

Hayalimdeki İş: Spor Salonu Açmak

25 Mesajlar 4.094 Okunma
lstbozum
tr.link

Gucluyazar Gucluyazar Proje Adamı :) Kullanıcı
  • Üyelik 28.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Sağlıkçı Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 1027
  • Beğeniler 372 / 319
  • Ticaret 15, (%100)

WebTa adlı üyeden alıntı

Alacağın makinalar nerden baksan 75-100 bin lira tutar zaten en az. Ayrıca bu işi yapabilmen için ciddi çevren olması gerekiyor.. Üniversitelerin civarlarına açarsan ve fiyatın uygun olursa kazanç sağlar üye çekersin. Ayrıca sadece seninle olacak iş değil,fitness,his federasyonu gibi federasyon belgeli hocaların olmalı bunlara verecek maaş durumu var min. asgari ücret. Diyetisyen şart profesyonel bi mekan açıyorsan.. Bu uzar gider sandığın kadar kolay bir iş değil. Bir abimin 3 tane şubesi var geçenlerde bir salona malzeme değiştirdi 0 ladı mekanı 100 binden fazla ücret gitti

Ek Olarak:

Bu iş dediğiniz kadar kolay değil hocam. Siz gidiyorsunuz böyle böyle diye anlatıyorsunuz size bir tarih veriyor,mülakata sokuyor. Mülakattan sonra eğer projeniz onaylanırsa sizi eğitime sokuyorlar. Eğitim vs. görüyorsunuz. Ayrıca her projede onaylanmıyor. Çevrede çok var ise kazanç sağlayamayacağını düşünürseler proje kesinlikle onaylanmıyor.

Hocam spor aletleri+500m2'den fazla salon kirası (7bin₺)+diğer ücretler gerekiyor. Güzel bulunursa spor aletleri ikinci el de alınabilir. Böylece maliyet düşer. Devletten destek almayı pek düşünmüyorum, 150-200k ₺ ile kendi yerimi açmayı düşünüyorum. Sizce 500m2 civarı alanda neler yapabiliriz, hangi aletlerden alınmalı?

runal adlı üyeden alıntı

Hocam sadece bayanlar yönelik franchise veren spor salonu var. Ülkemizde çok tutulan bir yapıya sahip.

http://b-fit.com.tr/

İki farklı dükkan olarak açabilirsin. bir kısmında bayanlar bir kısmında erkekler olabilir. Yada daha geniş bir alanda ikisi birlikte yürütebilirsin. İnsanların rahat hissetmelerini sağlamalısınız. Özel programlar ve ilgi göstermek müşteri sayısını hızlı bir şekilde arttıracaktır.

Hocam franchise düşünmüyorum, ancak bayan ve erkeklere göre bir yer de olabilir. Ayrı pek düşünmüyorum ancak düzeni sağlayacağımı düşünüyorum.

PHPacemisi adlı üyeden alıntı

Hocam ek olarak masaj bölümü ve ağdacı da iyi iş yapar. Sen daha iyi bilirsin, sporcular grup halinde ağda seanslarına giderler (arkadaşlarım gidiyor sürekli ordan biliyorum).

Ağdacı olabilir hocam, spor salonunu açtıktan bir süre sonra :)

WWT adlı üyeden alıntı

kayıt olan kişilerin internet sitesinde kendi profilleri ve durumları gösterilirse süper olabilir. benim sporla çok alakam yok da, işimiz internet olunca.. fikir versin diye şeyaptım :) hayırlısı neyse o olsun

İyi fikir hocam, zaten insanlar severler sosyal medyada gövde gösterisi yapmayı. Ona uygun bir şeyler yapmayı düşünüyorum bende :) Güzel fikir.

csci35 adlı üyeden alıntı

Spor salonu değiştiren biriyim sürekli yeni yerler keşfetmek var bilen biri için spor salonu sıkıntı olmaz alet olsun yeter ama bilmeyen yeni başlıcaklar için özel ilgi çok önemli özel ilgi yapan spor salonu daha cok üye alır bazı salonlarda yazarlar sunu sunu yap başka ilgilenme olmaz alet önemli ama ilgi daha önemli

Yeni başlayanlara belli bir seviyeye gelene kadar destek oluruz hocam zaten :)

wmaraci
reklam

WebTa WebTa Tengri Biz Menen! Kullanıcı
  • Üyelik 24.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Adana
  • Ad Soyad H** M**
  • Mesajlar 238
  • Beğeniler 40 / 64
  • Ticaret 1, (%100)
Gucluyazar Hocam 500 mt2 alan içerisinde. Ufak bir kafe olmazsa olmaz. Ayrıca bir bölüm kardiyo aletleri için olacak. Diğer bir bölüm ise fitness salonu. Soyunma odaları,duş kesin olacak olan kısımlarda. Sauna salonu da olmalı çünkü sauna salonu lüksleştirir hitap edeceğin kitle yükselir. Ayrıca wellness antremanları için ayrı bir oda felan da olmalı.. Bayanların büyük bir çoğunluğu neredeyse sadece wellness ve kardiyo için spor salonlarına geliyor.. Benim tavsiyem bayan-erkek seanslarını ayrı saatler yapmanız. Çünkü bazı bayanlar fitness a girerken erkekler olduğundan dolayı fazla kasılıyor..

Ve kesinlikle salon tasarımı için bir iç mimarla çalışmanız :)

Gucluyazar Gucluyazar Proje Adamı :) Kullanıcı
  • Üyelik 28.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Sağlıkçı Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 1027
  • Beğeniler 372 / 319
  • Ticaret 15, (%100)
WebTa Anladım hocam, sizce 500mt2 bir alanı bu aletleri ikinci el veya sıfır olarak alındığında giderimiz aşağı yukarı ne kadar olabilir? Birde gelir gerçekten tatmin edici mi, yakınlarınız memnun mu sektörden :)

sercanertas sercanertas WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.12.2018
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek eğitmen
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** E**
  • Mesajlar 5
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Açıkcası daha oncesınde spor salonu açan biri olarak pek tavsiye etmiyorum.

Hizmette sınır yoktur mantıgında cezbedıcı hızmetler ekledıkce ( sauna buhar odası gıbı) maliyetler cok yukselıyor

Buna paralel olarakda ıscı malıyetlerıde yukselıyor.

Tavsiyem özel aletli pilates salonlarına odaklanman olur.

Yıllarca spor salonculugundan sonra gen pilates markası adında pilates studioları acmaya basladım

https://genpilates.com dan detayları inceleyebilirsiniz.

Kolay gelsin

wmaraci
wmaraci

omercelik12 omercelik12 Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 11.04.2018
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Serbest meslek
  • Konum Bingöl
  • Ad Soyad Ö** Ç**
  • Mesajlar 237
  • Beğeniler 72 / 27
  • Ticaret 0, (%0)
Hocam 1 hafta sonra bende başlıyorum vg'ye artık herkes spora gitmeye başladı bence güzel kazanç bırakır ama 100-150k ile farklı işlere girilip daha iyi kazançlar yapılabilir çünkü bir ara bizde düşünmüştük firmalar toplu ürün alımında indirim yapıyorlar kaliteli ve her aletten 3-5 tane en az olması lazım bunun içinde 150-200k para gidiyor güzel bir yerde kira falan tuzlu olur. Tanıtım falanda lazım en az 300-400k ile 2-3 yılda parasını çıkarabilir

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al