lostyazilim
tr.link

Gelişmiş Yoast SEO Ayarları - Videolu Anlatım - SEO Rehberi

85 Mesajlar 15.032 Okunma
lstbozum
tr.link

WpOmerFaruk WpOmerFaruk blogkurdu.net Kullanıcı
    • Üyelik 31.03.2016
    • Yaş/Cinsiyet 33 / E
    • Meslek Wordpress Geliştiricisi
    • Konum İstanbul Anadolu
    • Ad Soyad Ö** Y**
    • Mesajlar 1177
    • Beğeniler 181 / 603
    • Ticaret 53, (%100)

Penunbra adlı üyeden alıntı

Birde ek olarak makale yazarken şunları çözemedim

1. " No internal links appear in this page, consider adding some as appropriate. " bu sorunu çözemedim link çıkışı olmasına rağmen birçok ?

2. Odak anahtar kelime, kopyanın ilk paragrafında görünmüyor. İlk fırsatta konunun ne olduğunu netleştirin

Makale başına normal biçimsiz ve en başa yazıldığında kabul ediyor buda şaçma orda o anahtar kelimenin yanında yazı devamı olmayınca kırmızı yanıyor ve orda tek başına biçimsiz bir anahtar kelime şaçma değil mi ? yoksa ben mi yanlış yapıyorum.

1- Yazınızın içine site içi link kullanın uyarısı.
    2- Odak anahtar kelimenizi ek almadan birebir aynısı olacak şekilde yazının ilk paragrafında bulundurun uyarısı.

Eğer bunları yapıyorsanız ve hata devam ediyorsa son sürüm Wordpress ve Yoast kullandığınızdan emin olun. Eğer yine de sorun devam ederse Yoast destek forumundan bilgi almayı deneyiniz.

wmaraci
    reklam

Penunbra Penunbra <?web Geliştiricisi Kullanıcı
    • Üyelik 10.01.2015
    • Yaş/Cinsiyet 34 / E
    • Meslek Developer
    • Konum Antalya
    • Ad Soyad Ö** K**
    • Mesajlar 378
    • Beğeniler 218 / 117
    • Ticaret 4, (%100)
    Yazının içine site dışı ve site için birçok link ekliyorum yinede o hatayı geçemiyorum hocam

• Üyelik 31.03.2016
    • Yaş/Cinsiyet 33 / E
    • Konum İstanbul Anadolu
    • Ad Soyad Ö** Y**
    • Mesajlar 1177
    • Beğeniler 181 / 603
    • Ticaret 53, (%100)

Penunbra adlı üyeden alıntı

Yazının içine site dışı ve site için birçok link ekliyorum yinede o hatayı geçemiyorum hocam

Dediğim gibi bu durumda deneyebileceğiniz şeyler şunlar:

• Wordpress'in son sürümünü kullanıp kullanmadığınızı kontrol etmek. Güncelleme varsa yapmak.

• Yoast'ın son sürümünü kullanıp kullanmadığınızı kontrol etmek. Güncelleme varsa yapmak.

• Tüm eklentileri etkisizleştirip Yoast'ı etkinleştirip tekrar denemek.

• Farklı bir tema ile denemek.

• Eğer tüm bunlar da sorunu çözmüyorsa Yoast forumlarından yada Yoast destek birimlerine ulaşarak sorununuzu dile getirmek.

• Üyelik 31.03.2016
    • Yaş/Cinsiyet 33 / E
    • Konum İstanbul Anadolu
    • Ad Soyad Ö** Y**
    • Mesajlar 1177
    • Beğeniler 181 / 603
    • Ticaret 53, (%100)
    25 Temmuz'da yayınlanan Yoast SEO 5.1 sürümü ile yazı güncellenmiştir.

wmaraci
    wmaraci

• Üyelik 31.03.2016
    • Yaş/Cinsiyet 33 / E
    • Konum İstanbul Anadolu
    • Ad Soyad Ö** Y**
    • Mesajlar 1177
    • Beğeniler 181 / 603
    • Ticaret 53, (%100)
    Yoast SEO yada farklı sebeplerden yaşadığınız Google indexlerinde çift başlık görünmesi, site adının iki kez görünmesi gibi sorunlar için çözüm anlatımı yaptığım içerik yayında. Bu içeriği konudaki ana kılavuza da eklemiş bulunmaktayım.

* Wordpress çift başlık sorunu çözümü

Komut Komut www.d-help.com Kullanıcı
    • Üyelik 23.04.2015
    • Yaş/Cinsiyet 41 / E
    • Meslek E-Ticaret Yöneticisi
    • Konum Samsun
    • Ad Soyad E** K**
    • Mesajlar 552
    • Beğeniler 17 / 169
    • Ticaret 29, (%100)
    Sanki videoya çeksen daha mı çok hayır işlerdin acaba :)

• Üyelik 31.03.2016
    • Yaş/Cinsiyet 33 / E
    • Konum İstanbul Anadolu
    • Ad Soyad Ö** Y**
    • Mesajlar 1177
    • Beğeniler 181 / 603
    • Ticaret 53, (%100)

Komut adlı üyeden alıntı

Sanki videoya çeksen daha mı çok hayır işlerdin acaba :)

İçerikleri video ile destekleme fikri güzel bir fikir. Geçenlerde yayınladığım ve WmAracı'nda da kılavuzlar listesine eklediğim Digitalocean Wordpress Kurulumu yazısında video yayını işine başladım.

Aslına bakarsan Blog Kurdu üzerinde yakında yayına alacağım video bölümünde başlangıç, profesyonel ve geliştirici seviyelerine özel video içerikler zaten olacak. Ancak yazılı içeriğe ek olarak anlatılan işlemleri bir de video olarak gösterme fikrine de dediğim gibi DO Wordpress kurulumu yazısında adım attım :) İlerleyen süreçte yazıları video anlatımlarıyla güncellemeyi planlıyorum.

Yorumun ve fikrin için teşekkür ederim :)

Komut Komut www.d-help.com Kullanıcı
    • Üyelik 23.04.2015
    • Yaş/Cinsiyet 41 / E
    • Meslek E-Ticaret Yöneticisi
    • Konum Samsun
    • Ad Soyad E** K**
    • Mesajlar 552
    • Beğeniler 17 / 169
    • Ticaret 29, (%100)
    Aslında bunu dememdeki amaç ülkemizin okumaya olan ilgisizliğidir. Biliyorsun ki ülkemiz ne yazarsan yaz ona iyi değil mükemmel bile gelecek olsa okumuyor yada atlaya atlaya okuyor. Ancak videolarda adam bi yandan dinliyor bir yandan izliyor daha çok ilgisini çekiyor. Yazdığın bu kadar emek ( bilgi senin yada başkasının farketmez) boşa gitmesin istiyorum. Ülkemiz ne yazık ki okumuyor. Bu yüzden bilgini ( hem ticari hem eğitim amaçlı ) videolarda göstermenden yanayım. Ben zaten emek verilen herşeyin yanındayım :)

• Üyelik 31.03.2016
    • Yaş/Cinsiyet 33 / E
    • Konum İstanbul Anadolu
    • Ad Soyad Ö** Y**
    • Mesajlar 1177
    • Beğeniler 181 / 603
    • Ticaret 53, (%100)

Komut adlı üyeden alıntı

Aslında bunu dememdeki amaç ülkemizin okumaya olan ilgisizliğidir. Biliyorsun ki ülkemiz ne yazarsan yaz ona iyi değil mükemmel bile gelecek olsa okumuyor yada atlaya atlaya okuyor. Ancak videolarda adam bi yandan dinliyor bir yandan izliyor daha çok ilgisini çekiyor. Yazdığın bu kadar emek ( bilgi senin yada başkasının farketmez) boşa gitmesin istiyorum. Ülkemiz ne yazık ki okumuyor. Bu yüzden bilgini ( hem ticari hem eğitim amaçlı ) videolarda göstermenden yanayım. Ben zaten emek verilen herşeyin yanındayım :)

Bana kalırsa belli bir konuda teknik bir anlatım içeren bir yazının okuma oranlarını bir kitapla yada genel oranlarla aynı değerlendirmek doğru bir yaklaşım olmayabilir.

Özellikle belirli bir konuda yazılmış yazıyı okuyan kişi zaten büyük ihtimalle o konuyla ilgili araştırma yaptığı için o yazıya ulaşmıştır. Bu yüzden de aradığı şeyi okumaması pek mantıklı değil :) Atlayarak okuması da bana en azından belirli başlıklarda tecrübesi olduğunu düşündürüyor :)

Bu bağlamda bence videoyu, yazıyı tamamlayan bir unsur olarak düşünmek daha akıllıca olur. Örneğin konuda geçen bir eklentiye gelmiş köklü bir güncelleme durumunda yazıyı kolaylıkla yenilemek mümkünken video yayınında bu güncellemeye ayak uydurmak yeni bir video çekmeyi gerektirebilir. Bu da ek zahmet gerektirir. Ama yazı+video durumunda videodaki eski bölümleri yine yazıda not olarak belirtmek mümkün olabilir :)

Ayrıca video ağırlıklı olarak görsel deneyim sunar. Görme engelli bir ziyaretçi için video her zaman sağlıklı bir çözüm sunamaz ne yazık ki. Ancak metin şeklinde detaylandırılmış bir içerik bu konuda da güzel bir esneklik sağlamış olur.

• Üyelik 31.03.2016
    • Yaş/Cinsiyet 33 / E
    • Konum İstanbul Anadolu
    • Ad Soyad Ö** Y**
    • Mesajlar 1177
    • Beğeniler 181 / 603
    • Ticaret 53, (%100)
    2 Ağustos 2017 tarihinde Wordpress 4.8'in bir ara sürümü olan 4.8.1 yayınlandı. Bu sürümde köklü değişiklikler yok.

Gelişmiş Yoast SEO ayarları yazısı, yayınlanan yeni Wordpress sürümüne göre yapılacak eklenti güncellemelerine göz önüne alınarak düzenlenecektir.

Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al