Merhaba Sevgili Wmaracı sakinleri, uzun süredir forumun bir üyesiyim. Hep böyle başlıklar okuyup başımıza gelmez sanırdık ama arkadaşımın başına talihsiz bir olay geldi.
Kendisi Knight oyuncusuymuş iki yıl kadar önce hesabını çaldırmış. Çaldırınca da oynamayı bırakmış. Fakat oynamayı bıraktıktan iki yıl sonra hesabını çalanlar başka bir oyuncunun karakterini ele geçirmişler. Haliyle oyuncu da arkadaşımı mahkemeye vermiş.
Arkadaşım hakkında soruşturma başlatılmış. Soruşturma raporunda yazan ip adreslerinden hiçbiri arkadaşıma ait değil. Telefon numarası ona ait ama sms onayı falan gelmediğini bir şey onaylamadığını söylüyor. Oyunu oynamak için telefon numarası isteniyordu zaten. Karakter transferi için de sms onayı falan istenmiyordu ki yani iki yıl önce böyleydi en azından ben oyunu bile hatırlamıyorum ne sms onayı diyor.
Arkadaşımın soruşturma raporunda yazdığı gibi wagabondsoner6135 biçiminde bir mail adresi var ama gmail uzantılı. Aynı mail adını geçici mail sitesinden açtıkları bir uzantıyla kullanmışlar wagabondsoner6135@20.mail.edu.eu
Avukata gitmiş ama bilişimden anlayan bir avukat bulamadığı için top çevirip durmuşlar. Yarın Bilişim Suçları şube müdürlüğüne mi gideyim? diye soruyor.
Kendisi webmaster falan değil; bu işlerle de çok içli dışlı değil. O yüzden bana sordu.