lostyazilim
tr.link

Tavsiye istiyorum. [otobus.gen.tr]

6 Mesajlar 1.179 Okunma
acebozum
tr.link

Telepoon Telepoon Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Danışman
  • Mesajlar 283
  • Beğeniler 10 / 34
  • Ticaret 1, (%100)
Yeni aldığım domain'im otobus.gen.tr adresi için Proje olarak otobüs firmaları yorumlarını içeren bir site düşünüyorum. Ne gibi projeler oluşturabilirim. Ya da bu projeyi neler ekleyerek geliştirebilirim?

Sizin proje önerileriniz nelerdir?

wmaraci
reklam

cristogi cristogi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Grafik Tasarım
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 237
  • Beğeniler 77 / 43
  • Ticaret 7, (%100)
domain adınız gayet güzel bence, lakin seçtiğin konu tutacağını düşünmüyorum sikayetvar.com zaten hemen hemen aynı işi görüyor, ayrıca firmalar hakkında ekşi sözlükte referans oluyor düşündüğünüz konsept için. Öneri olarak düşüncelere dalıyorum, en yakın zamanda size bir fikir sunmayı ümit ediyorum.

Hurkal Hurkal Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 05.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 382
  • Beğeniler 89 / 114
  • Ticaret 0, (%0)
Otobüslerin teknik özelliklerini tanıtan bir proje oluşturabilirsiniz. Ayrıca bazı otobüsler için de hangi firmaların bunlara sahip olduğunu, "Bu yüksek konforlu model için x firmasını tercih edebilirsiniz." şeklinde şeyler de ekleyebilirsiniz. Pek alışık olmasak da "otobüs fanatikleri" var. Onlar için güzel bir site hazırlanabilir.

Kaplan Kaplan ahmetkaplan.net Kullanıcı
  • Üyelik 26.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek User Interface Designer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1084
  • Beğeniler 304 / 530
  • Ticaret 4, (%100)
Şehirlerarası otobüs firmalarının bilgilerini, sefer saatlerini gösteren bir sistem yapabilirsin. Mesela, İstanbul - Antalya arası sefer yapan firmalar listelenir. Bunların saatleri ve otobüs türlerini gösterebilirsin. Hatta işi geniş düşünerek biraz yatırım ile (ileri ki zamanlarda) bilet satışı da gerçekleştirebilirsin.

wmaraci
wmaraci

Telepoon Telepoon Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Danışman
  • Mesajlar 283
  • Beğeniler 10 / 34
  • Ticaret 1, (%100)

Kaplan adlı üyeden alıntı

Şehirlerarası otobüs firmalarının bilgilerini, sefer saatlerini gösteren bir sistem yapabilirsin. Mesela, İstanbul - Antalya arası sefer yapan firmalar listelenir. Bunların saatleri ve otobüs türlerini gösterebilirsin. Hatta işi geniş düşünerek biraz yatırım ile (ileri ki zamanlarda) bilet satışı da gerçekleştirebilirsin.

bilet satışı hakkında ne gibi bir çalışma yapabilirim biraz daha bilgi verebilirmisiniz

Kaplan Kaplan ahmetkaplan.net Kullanıcı
  • Üyelik 26.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek User Interface Designer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1084
  • Beğeniler 304 / 530
  • Ticaret 4, (%100)
O konu hakkında tam olarak yasal işlemler nedir bilmem. Fakat satış ortaklığı gibi işlediğini düşünüyorum. Bir nevi aracı olarak komisyon alabilirsin. Sistemi de şu şekil de işletebilirsin kullanıcı girdi, güzergah seçti ve o tarihte o güzergahı olan firmaları saatleri, fiyatları ve firmaları ile listeledi. Kendisine uygun olanı seçti, koltuk durumuna göre online olarak biletini satın aldı.

Böyle bir sistem yapabilirsin fakat oldukça yatırım gerektiren bir sistem olabilir bu. Ama getirisi de domain bazlı bakacak olursak güzel olur. Bütün işlemler artık internet üzerinden olduğunu da göz önüne alacak olursak.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al