lostyazilim
tr.link

Wordpress'de .htaccess Dosyası Aktif Olamıyorsa

5 Mesajlar 1.251 Okunma
acebozum
tr.link

SuhaMete SuhaMete SEO Danışmanı Kullanıcı
  • Üyelik 31.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek SEO Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** M**
  • Mesajlar 2548
  • Beğeniler 21 / 535
  • Ticaret 76, (%100)
Umarım konuyu doğru yere açıyorumdur.Hemen sorunumdan bahsedeyim.Serverım .htaccess dosyasını kullanmama izin veriyor ancak bu dosyanın her hangi bir etkisi olmuyor.Etkisiz bir .htaccess dosyasına sahibim ve amacım expires header eklemek ayrıca gziple sıkıştırma yapmak.Neler yapmam lazım ki bu ikisini veya .htaccess in bütün nimetlerinden yararlanayım?

wmaraci
reklam

Mehmet Tahta Mehmet Tahta Human Geek Kullanıcı
  • Üyelik 31.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Data Scientist
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 73
  • Beğeniler 0 / 33
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba Süha,

.htaccess dosyasının herhangi bir etkisinin olmaması mümkün değil, tabii ki de dosyayı htaccess.txt gibi yanlış formatta yüklemediysen. gzip desteklenmiyor olabilir sunucunda, bununla ilgili en güzel yardımı hosting firmandan alabilirsin.

Ayrıca .htaccess dosyanı burada paylaşırsan iyi olur, eğer yapılan bir hata varsa çözme konusunda destek olmaya çalışabiliriz böylelikle.

iyi çalışmalar

• Üyelik 31.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek SEO Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** M**
  • Mesajlar 2548
  • Beğeniler 21 / 535
  • Ticaret 76, (%100)

Mehmet Tahta adlı üyeden alıntı

Merhaba Süha,

.htaccess dosyasının herhangi bir etkisinin olmaması mümkün değil, tabii ki de dosyayı htaccess.txt gibi yanlış formatta yüklemediysen. gzip desteklenmiyor olabilir sunucunda, bununla ilgili en güzel yardımı hosting firmandan alabilirsin.

Ayrıca .htaccess dosyanı burada paylaşırsan iyi olur, eğer yapılan bir hata varsa çözme konusunda destek olmaya çalışabiliriz böylelikle.

iyi çalışmalar

Şuan herhangi bir .htaccess dosyası kullanmıyorum çünkü var olanı sildim.Panelimden "how can i change my mod_proxy, mod_auth, mod_gzip, mod_headers, mod_cache, mod_expires, mod_replace settings?" sorusunu sormuştum yardım merkezine. Cevaptada o özelliğe sahip değiliz, çünkü az kullanılan bir şey diye yazmışlardı.Eğer ki ben yanlış anladım ve böyle birşey yoksa .htaccess dosyasının işlevlerinden birini hemen uygulayabilir miyiz? Yardımcı olur musunuz bu konuda.

ErhanCelikk ErhanCelikk Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 27.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Hosting Görevlisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 818
  • Beğeniler 141 / 178
  • Ticaret 3, (%100)

suhamete adlı üyeden alıntı

Şuan herhangi bir .htaccess dosyası kullanmıyorum çünkü var olanı sildim.Panelimden "how can i change my mod_proxy, mod_auth, mod_gzip, mod_headers, mod_cache, mod_expires, mod_replace settings?" sorusunu sormuştum yardım merkezine. Cevaptada o özelliğe sahip değiliz, çünkü az kullanılan bir şey diye yazmışlardı.Eğer ki ben yanlış anladım ve böyle birşey yoksa .htaccess dosyasının işlevlerinden birini hemen uygulayabilir miyiz? Yardımcı olur musunuz bu konuda.

Eğer sunucuda bu özellikler yoksa .htaccess dosyasıyla yapılabilecek bir şey yok.
Aldığınız hangi hatayı düzeltmek için .htaccess kullanmak istediğinizi söylerseniz daha iyi yardımcı oluruz.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 31.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek SEO Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** M**
  • Mesajlar 2548
  • Beğeniler 21 / 535
  • Ticaret 76, (%100)

Erhan ÇELİK adlı üyeden alıntı

Eğer sunucuda bu özellikler yoksa .htaccess dosyasıyla yapılabilecek bir şey yok.
Aldığınız hangi hatayı düzeltmek için .htaccess kullanmak istediğinizi söylerseniz daha iyi yardımcı oluruz.

hata çözümünden çok YSlow hız testindeki 'add expires headers' eklemek anlamını biliyorsunuzdur.Ayrıca dosyalarımı gziple sıkıştırma.Bu işlemleri .htaccess ile yapmam gerekiyor ancak alternatif yol sunabilir misiniz bana?

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al