Mehmet ARIK adlı üyeden alıntı

Şimdi durum şöyle. Rusya ülkesinden bilgi toplanmaması için Yandex browser kuruldu. Haritalar için Yandex harita çıkardı. Kendi çaplarında vatandaşlarını vk ile başka rus sosyal paylaşım siteleri ile çekmeye çalışıyorlar.
Buna bakılırsa adamların bir endişesi var yani. Belki de depolanan bilgilerin CIA gibi örgütler tarafından kullanıldığı yönünde istihbaratları var. O yüzden bütün web teknolojilerini millileştirmek istiyorlar. İşte bu yüzden insan şüpheye düşüyor. Ülkelerinde sunucu istemiyorlar, rus vatandaşlarının bilgilerinin falan depolanmasını istemiyorlar.

Düşünün türkiyenin devlet olarak azılı bir düşmanı olsa. Ülkemizde de google gibi bir arama motoru olsa. Bizim devlet ne yapıp edip gizlice o bilgilere ulaşamazmı. Hele ki abd gibi güçlü olsak. İstediğimiz yasayı çıkartıp gerekli yerlerde de ufak yasal tehtidlerle bilgilere ulaşmak istenilmezmi. Her ülke ister bunu.


Her devlet ister tabiki ama şahsi olarak ben o yasaları çıkaranlara güvenmediğim için gerçekten çok yararlı ülkeyi korumak için falan bir yasa olsa bile sırf bu güvenmediğim adamlar çıkardı diye ben o yasanın altında bişeyler arayacağım.Siyasete girmek istemiyorum ama kendileri için değil de başkaları için bu tapeler vs çıksaydı hemen youtube ve twitter i kapatacaklar mıydı ? Onu geçtim daha yeni geçen internet yasası için diyorlardı ki bir sitede sadece hakaret vs vs olan link kapatılacak tüm siteye erişim kapanmayacak bu yasa bundan çıkıyor e ozaman şimdi neden youtube hala kapalı ? Keşke herkesi kucaklayan , milli savunmaya gerçekten değer verdiğini , kendisini düşünmediğine toplumun % 50 sinin değil ( kendi söyleyişleriyle ) % 100 ünün inandığı bir iktidar olsa da ben de türklerin kurduğu arama motorunda devletin beni fişlemek için izlemediğinden emin olarak rahat olabilsem, rahatca düşüncelerimi milli twitter ime yazabilsem ve bunun için fişlenmeyebilsem.İşte benim sorunum tam olarak bu güven.