Monero’nun resmî web sitesine göre; Monero, takip edilemeyen, güvenilir ve özel kripto para birimidir. Monero, yapılan tüm işlemlerin takip edilemez ve bağlantısız olmasını istediğinden dolayı çok güçlü ve özel bir şifreleme metodu kullanmaktadır.

Gelişen teknoloji sayesinde artık hiçbir şeyin gizli kalmadığı dünyamızda, Monero’nun neden bu kadar popüler olduğunu anlayabilirsiniz.

Monero’nun Özellikleri
Monero’ya neden bir anda bu kadar ilgi ve talep çoğaldı? CryptoNote teknolojisinin sağladığı eşsiz özellikler nedir? Hep birlikte inceleyelim.

Paranın kontrolü tamamen sizdedir. Yapacağınız bütün işlemlerde tam kontrol sizde olur. Kimlik bilgileriniz özel ve gizli olduğundan dolayı hiç kimse paranızı kime transfer ettiğinizi ya da harcadığını görememektedir.
Takas edilebilmektedir. Gizliliğe verdiği hassasiyet sayesinde kazanmış olduğu bir başka özelliği ise değiştirilir ya da takas edilir olmasıdır. Değiştirilebilir olayını bir örnek ile açıklayalım. Bir dostunuzdan 100 dolar borç aldığınızı farz edelim. Dostunuza, aldığınız borcu yine aynı şekilde 100 dolar olarak geri ödeyebilirsiniz. Hatta 2 tane 50 dolar olarak da ödeme yapabilirsiniz. Türk lirası da dahil olmak üzere birçok para biriminin değiştirilebilir özellikleri bulunmaktadır.

Monero’nun Artıları

Dijital paralar arasında en mükemmel gizliliğe sahiptir.
Monero üzerinden gerçekleştirilen işlemler birbirleri ile bağlantılı değildir.
Yapılan işlemler takip edilemez.
Blok zincirde herhangi bir blok limiti bulunmamaktadır.
Monero üretimi bittiğinde bile, madenciliğini yapanları desteklemek için devamlı 0,3 XMR/dk bir talep olacaktır.
Finans olarak akıl almaz bir büyüme yaşadı.
Şeffaflığı seçicidir. Yani yaptığınız işlemleri, istediğiniz kişinin görmesini sağlayabilirsiniz.
Monero’yu tasarlayan ekip güçlü ve çok yetenekli kişilerden oluşmaktadır.

Monero Coin’in Eksileri

Monero’da yapılan işlemler, şifrelemenin fazla olmasından dolayı Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine göre büyük oranda daha fazladır.
Monero’ya uyumlu çok fazla sanal cüzdan yoktur.
Monero’ya yeni başlamış biri için kolay ve anlaşılır değildir.
Bitcoin altyapısını kullanmadığından dolayı bazı sıkıntılar yaşamaktadır.

Kaynak: https://www.investaz.com.tr/blog/monero-coin-nedir/