Merhaba arkadaşlar sizlere bugün opencart 2.0.3.1, 2.1.0.1, 2.1.0.2 versiyonlarına uyumlu olan TLT Blog Lite modulunun kurulumu ve kullanımı hakkında bilgi vereceğiz. İlk önce blog nedir kısa bir değinelim. Blog herkesin bildiği gibi bir konu üzerine sitelerimizde admin taraflı olarak bilgi amaçlı zengin içerikli metin yazı ve video olarka girdiğimiz bilgilerden oluşan bir alandır. Bu modul ile opencart içersinde ek olarak kendine bir alan oluşturmakta ister ürünleriniz hakkında daha açıklayıcı yada farklı bir amaç doğrultusunda bilgi girmek için kullanabileceğiniz alanlar oluşturmaya yaramaktadır. Öne çıkan genel özelliklerine değinmek gerekirse, opencartın kendisine has website haritasına ekleme kendi website haritası oluşturma seo seflink olarak çalışabilme imkanı kategorisel olarak gösterme ve her kategoriye sınırsız olarak konu girebilme imkanı sağlanılmaktadır. Eklentimiz ocmod olarak yüklenip ona göre ders anlatımı yapılacaktır.



Opencart 2.x TLT Blog Kurulumu Ve Kullanımı Seolu Anlatım
Sitemizden indirmiş olduğunuz arşiv dosyasını açıp içersindeki ocmod olan arşivi sitemize giriş yapıp admin bölümünden sırasıyla admin->eklentiler-ekleni yükleme kısmından seçip yükleyelim. Daha sonra admin->eklentiler->modifikasyonlardan eklentimizi seçip yenile butonuna tıklayıp aktif edelim. Daha sonra ayarlar kısmından kullanıcılardan üst kullanıcıları seçip blog modulune yazma ve okuma yetkisi verelim daha sonra moduller sayfasından modul ve modul ile birlikte gelen bütün eklentilerini kurup kendimize göre düzenleyelim. Yine admin sayfasından katalog kısmından blog bölümüne girip istediğimiz kadar kategori ve blog eklemenin kayfine bakalım.
Opencart 2.x TLT Blog Kurulumu Ve Kullanımı Seo Yapılandırılması
1-) İlk önce ftpmizde bulunan .htaccess.txt dosyamızı .htaccess olarak değiştirelim.
2-) Admin bölümüne girelim ve ardından genel ayarlar sayfasına geçelim. Buradan server tabına tıklayıp seo link kullan kısmını aktif edelim.
3-)Daha sonra bloğumuza seo linki verelim. Tabi verdiğimiz linke tıklanıldığında 404 not found - sayfa bulunamadı hatası verecektir bu hatanın önüne geçebilmek için ise aşağıdaki adımları yapalım.
Dosyamızı Açalım : catalog/controller/common/
seo_url.php
Bulalım :

$this->request->get['route'] = 'error/not_found';


Değiştirelim :

$this->request->get['route'] = 'tltblog/tltblog_seo';

Şimdi bu seo işi tamam peki bunu üst kısma nasıl ekleriz ona bakalım
Dosyamızı Açalım : catalog/controller/common/
header.php
Bulalım :

$data['text_all'] = $this->language->get('text_all');

Alt Satıra Ekleyelim :

$data['text_blog'] = $this->language->get('text_blog');

Bulalım :

$data['register'] = $this->url->link('account/register', '', 'SSL');

Alt SAtıra Ekleyelim :

$data['blogs'] = $this->url->link('tltblog/tlttag&tltpath=blogs', '', 'SSL');

Dosyamızı Açalım: catalog/view/theme/senin-teman/template/common/
header.tpl
Bulalım:



  • Üst Satıra Ekleyelim:



  • İşlem Tamamdır.

    Kaynak : e-ticaretdersleri