Merhaba arkadaşlar sizlere bugün opencart 2.x sürümleri için geçerli versiyonlarda, ajaxlı olarak hızlı alış veriştamamlama modul / modifikasyon karışımı eklentinin kurulumu ve kullanımı hakkında bilgi vereceğiz. Önceki eklentilerden farklı olarak bu eklenmtimiz admin kontrollu olup moduller sayfasından kurulmakta ve buradan ayarları girilmektedir. Ancak şunu belirteyim, tüm fonksiyonlarını kullanmak için pro versiyonunu satın almanız gerekiyor.

Peki bu versiyonunda bize ne gibi bir fayda sağlamaktadır, bunun bilgisini verelim. Şimdi alışıla gelmiş bir kavramla olaya girelim.one page checkout yani tek sayfa ödeme düzenemesi olarak, bu sayfada tüm bilgilerin girildiği formlar bizleri karşılamaktadır. Diğer tek sayfa ödeme düzenlemelerinden farklı olarak daha şık bir dizayna sahip, bölüm bölüm ayrılarak hangi işlemlerin nerede olduğu belirtimiştir. Ayrıca sol tarafta 3 taba ayrılarak ajaxlı olarak misafir alış verişi kayıt olma bölümü ve eğer kayıtlıysak yine ajaxlı olarak popup ekranda girişimizi yapabileceğimiz form kısımları bizleri karşılamaktadır. Responsive bir yapıya sahip olmasıylada herhangi bir mobile cihazdan işlem yapılmasına son derece müsaittir.Moddifikasyonda olduğunu belirtmiştik. Modifikasyondan kasıt bazı alanlarda yapılan değişimler söz konusu olduğundan bu değişimler vqmod olarak yapılmaktadır. Bundan dolayı sitemizde vqmod eklentisinin kurulu olması gerekmektedir.



Opencart Full Ajax One Page Checkout Modulu Kurulumu

Şimdi gel gelelim kurulumuna, sitemizden indirmiş olduğunuz arşiv dosyasındakii, admin, catalog, system,image ve vqmod klasörünü sitemizin ana dizinine atalım. Daha sonra sitemizin admin bölümüne giriş yapalım. Bu bölümde solda bulunan menüden, eklentiler->eklentiler-> yolunu izleyelim . Giriş yaptığımız eklentiler sayfasında açılır listede moduller kısmına tıklayalım. Listenen modullerden, Ajax Quick Checkout Lite by Dreamvention eklentisi kuralım.Kurulumu bittikten sonra. Modulun düzenleme butonundan modulun ayarlar sayfasına giriş yapalım.Açılan sayfada creat new setting kısmından, create setting butonuna tıklayalım ve ayarlarını oluşturalım.Home tabındayken status durumunu enabled yapalım.Daha sonra general setting kısmından Clear checkout session after page refresh: ve Refresh page after login is successful: durumlarını enabled yapalım. En Üstteki save and stay butonuna tıklayalım. Artık Full Ajaxlı tek sayfa ödeme düzenlememizi sorunsuzca kullanabileceğiz. Diğer tabdaki ayarları kullanabilmemiz için bu sürümün pro versiyonunu satın almamız gerekiyor. Ayrıca modfikasyonların çalışması içinse yukarıda belirttiğim gibi vqmod eklentisinin yüklü olması şart. Kendim bunu opencart 2.3.0.2 versiyonunda denedim sorunsuz bir şekilde siparişi tamamladı.

Kaynak : e-ticaretdersleri