Merhaba arkadalşar sizlere bu akşam piwik kurulumu ve opencarta eklenmesiyle ilgili orta ölçekkli bir makale hazırladık. Bu kurulumda ilk önce piwik için ayrı bir veritabanı oluşturmamız gereklidir. Ben Localhostta kullandığım için http://localhost/phpmyadmin olarak veritabanına giriş yapıp veriabanını tablo ve yetkileri ayarladım. Daha sonra piwik scripttini indirdiken ve kullanacağımız dizine attıktan sonra, kurulum için ben htp://localhost/piwik olarak kuruluma başladım. İlk Ekranda bizleri piwik için sistem yeterlilik onay listesi karşılayacatır, buradaki onay çentiklerinin yeşil olması pwik sisteminin sağlıklı çalışmasında daha iyi olacaktır. Daha Sonrarki işlemleri adım adım yazalım



1.) Veritabanı Bağlantı Kısımı: Burada piwik için oluşturduğunuz veritabanı adı kullanıcı adı ve şifresi girilmelidir.



2-) Tabloları oluşturulması: Veritabanı bilgileri girildikten sonraki sayfada karşımıza tabloların oluşturulduğuna dair bir liste karşılaş burada nex diyip sonraki adıma geçelim



3.) Sistem Ayarları Kısmı : Burada scripttin admin kullanıcı bilgileri ve sistemin yerel saatini ayarladığımız kısımdır.



4.) Eklenecek Site İsmi Ve İzleme Kodu: Burada piwik sciripttinde birden fazla sitenin istatiği tutulabilecek tarzda tasarladığından ilk önce sitenizin ismini yazalım daha sonra linkinizi yazdıktan sonraki adımda bize sitemize gelen ziyaetçileri izlemek içi bir kod verecektir.



5.) Opencarta Eklenmesi : Takip kodunu aldıktan sonra manuel olarak catalog/view/theme/seninteman/common header.tpl dosyasını açıp betiğinin üst kısmına ekledikten sonra işlem tamamdır.



Not: Localhostta çalıştığımdan realtime olarak takini okuyamadığından videoda izlenme sayfasına geçiş yapmamaktadır.

Kaynak: e-ticaretdersleri