Fortnite Mobile Nedir ?


Fortnite son zamanlarda en çok tercih edilen oyunlardan, en çok oynananı diyebilirim. 2018 yılında hayatta kalma oyunu (Battle Royel) olarak çıkarılmıştır. Tasarımcısı ve yayımcısı olan Epic Games yaptığı açıklamaya göre, ocak ayında 45 milyon kullanıcıyı geçtiklerini söylediler. Şimdiki en büyük işleri ise Fortnite Mobile Apk çıkarmış olmalarıdır.

Bildiğiniz üzere Pubg’nin bir anda çıkıp global olarak ismini duyurması Fortnite için bir zamanlar kötü olsa da Pubg oyunun yapımcıları oyuncuları önemsememesi ve sadece ücretlere bakması Fortnite büyük bir fırsattı. Bu durumu iyi değerlendirdiler ki oyunu tamamen ücretsiz yaptılar, Pubg’nin ücretli ve bugların fazlaca olması durumu daha da iyiye getiriyordu.

Pubg bir anda ortaya çıkıp dünyanın dilinden düşmeyen bir oyun olmuştu fakat oyuna bakılmıyordu hata üzerine hata vardı oyunu düzeltmedikleri için oyuncu kitlesinin bir çoğu FOrtnite oyununa geçiş yaptı (Bende dahil) oyunun ücretsiz olması ve ayda bir de olsa farklı oyun modları getirmeleri benim ilgimi çekmişti. Bildiğiniz üzere yakın zamanda yenilmezler;sonsuzluk savaşı filmi çıkmıştı filmin baş kötüsü Thanos’u oyuna ekleyip değişik ve eğlenceli güzel bir oyun modu oluşturdular. Pek çok oyuncu kitlesini içine çekti ve her geçen günde kendi kitlesini Fortnite mobilde dahil olmak üzere büyütüyorlar.

Fortnite Mobile Nasıl Oynanır ?


Fortnite Battle royel modunu Pubg ile kıyaslamak mümkün değil benim görüşüme göre hayatta kalma (battle royel) bölümünde Fortnite grafik olarak çizgi film gibi gözükse de inşaat özelliği ile bu durumu kapatıyor. İnşaat özelliği oyun sonuna ciddi bir şekilde etki etmekte, oyunculara kendilerini korumaları için yapılar hatta kaleler yapma fırsatı sunuyor. Pubg’nin haritasına göre bayağı bir küçük olan FOrtnite içerisinde sadece küçük golf arabaları ve alışveriş sepetleri bulunuyor.

Oyuna başlamadan önce beklediğiniz yerde istediğiniz yeri yıkabilir ve yerde bulduğunuz silahlar ile ateş edebilirsiniz, bir anlamda oyun öncesi ısınma diyebiliriz. Oyuna en fazla 100 kişi ile başlıyorsunuz bu sayı 90’ın altına düşmüyor, haritaya uçak ile değil uçan otobüs ile giriyorsunuz haritada istediğiniz bir bölgeyi seçip oraya planör ile birlikte doğruca süzülerek inebilirsiniz çünkü haritamız çok büyük değil.

İstediğiniz bölgeye iniş yaptığınızda orada bulunan silah, iksir ve mermi gibi bir çok eşyayı toplaya bilirsiniz. Silahlarda açık renkten kapalıya doğru bir sıralama var, en kapalı olan en çok vuranı ve en iyi diyebiliriz, diğer eşyalarda böyle bir durum yok. Eşyalarınızı topladıktan sonra tahta, demir, beton, gibi inşaat malzemelerini yıkarak topluyorsunuz buda size topladığınız kadar inşaat yapabileceğinizi söylüyor. En son kişi kalana kadar oyun devam etmektedir, oyun Pubg Oyununda olduğu gibi harita gaz ile küçülüyor ve en son kalan kişiler ölene kadar devam etmektedir.