Çinli oyun geliştiricisi NetEase “Survival Rules” ve “Knives Out” oyunları ile Google Play’de ve Steam’da popüler indirme rakamlarına ulaşmıştı.

5 Nisan’da açılan dava’da birçok delil ortaya kondu, PUBG’nin kopyalandığı, hatta sloganlarının bile alındığı söylendi. İşte şikayet metninden bir kısım:



PUBG’nin sloganını, benzer bir oyun Knives Out’da kullanılması hemde rekam çalışmalarında öne çıkarılması da delil olarak gösterilen kısımlardan. PUBG’nin toplamda 155 sayfalık bir şikayet dosyası California Federal Mahkemesine iletilmişti.

20 Temmuz’da NetEase tarafından açıklamalar geldi ve savunma yapıldı. NetEase yapımcıları “PUBG yapımcılarının Survival türünü tekeline almalarını ve rakip oyunları suçlayarak haksız rekabet ettiklerini” belirtti.

NetEase oyunun Survival olmasından dolayı benzerlik gösterebileceğini, fakat oyundaki silahların ve bazı gereçlerin tamamen farklı olduğu, oyun motorunun benzerliğinden dolayı bu suçlamanın asılsız olduğunu da söyledi.



Sonuç olarak “Lanham Yasası ihlali ve haksız rekabet iddialarının düz kaldığı” gerekçesiyle NetEase, PUBG’nin bu telif hakkı ihlal davasını reddetmiştir.

Bakalım ilerleyen dönemlerde ne gibi gelişmeler olacak.

Kaynak, Oyuncum