Xbox tarafından yayımlanan bilgilere göre birçok oyuncunun çevrimiçi oyunlara katılamadığı ortaya çıktı. Ayrıca hesap açma işlemlerinde de bir sorun olduğu ve ilgili işlemlerin tamamlanamadığı tespit edildi.

Xbox 360 ve Xbox One oyunlarının etkilendiği bu sorunun küresel bir sorun olduğu açıklandı. Kısa bir süre önce PlayStation 4 cephesinde yaşanan bir PSN sorununun benzeri burada yaşanıyor.



Buna ek olarak Windows 10 tabanlı oyunların da çalışmadığı ifade edildi. Son birkaç gündür eşleştirme sisteminde de yaşanan çeşitli sorunlar, Xbox kullanıcılarının endişelenmesine yol açtı.

Bazı kullanıcılar, Xbox Live’da oturum açamadığını bildirdi. Bunun dışında arkadaş listesine erişemeyen ve arkadaşları ile bir grup kuramayan kişilerin sayısı da azımsanamayacak kadar fazla.



Microsoft, kesinti problemlerinin Microsoft 365 platformunda da yaşandığını söyledi. Bu konu hakkında bir açıklama yapan ABD merkezli şirket, şu şekilde konuştu: ““Xbox One’da veya Windows 10’da oturum açmaya çalışan bazı kullanıcıların çeşitli sorunlar yaşadığının farkındayız. Lütfen bu konuda bizi takip edin.”

Son günlerde yaşanan kesintilerin sıklığı arttı. Zira bu kesintinin dördüncü kesinti olduğu saptandı. Microsoft; çevrimiçi oyunlarda, kayıt sistemlerinde ve oturum işlemlerinde yaşanan sorunların çözüldüğünü ilan etti.



Her şeyin normale döndürüldüğünü söyleyen Microsoft, görünüşe göre bazı kullanıcıların sorunlarını hâlâ çözebilmiş değil. Her ne kadar Xbox’ın destek sayfasında bütün sorunların çözüldüğü söylense de özellikle Xbox 360 tarafında meydana gelen sorunların çözülemediği belirtiliyor.

Buradan hareketle herkesin mutlu olmadığını söyleyebiliriz. Xbox Live’ın tam anlamı ile ne zaman düzeleceği henüz belli değil. Xbox One’ı, Windows 10’u ve Xbox 360’ı etkileyen bu küresel problem, bir süre daha sürecek gibi duruyor.