-
-
Yaş/Cinsiyet
20 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
x** x**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Selamlar 2 sorum var. Bir hosting alırken her zaman veritabanı sayısı oluyor. (1 2 5 Sınırsız gibi)
?peki 3 4 tane web site ortak veritabanına bağlanabilirmi. Farklı hostlarda olsalar bile.
?bir uygulama ve bir websiteyi aynı veritabanına bağlanabilirmi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web & Medya
-
-
Ad Soyad
T** H**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Edit: Php için soruyormuşsunuz wordpress kısımlarını atlayın. Php' de de mantık aynı aslında bir veritabanına bir kaç site farklı sunucularda olsa bile bağlanabilir.
Bağlanabilir elbette eğer wordpress ise wp-config üzerinden ayarlanabilir. Ancak pek kullanışlı bir şekil olacağını düşünmüyorum. Eğer wordpress ise multi site kurup subdomaini farklı hosting te barindirirsaniz veritabanını ayarlamakla uğraşmazsınız sanırım. Denemediğim bir şey olduğu için net bir şey yazamıyorum. hyperdb gibi daha ileri konularda bilginiz varsa belki onlarda iş görebilir emin değilim.
Bir uygulama ve bir web site aynı veritabanına bağlanır diye düşünüyorum. Aslında bağlanmaması için bir neden yok.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Engineering Director
-
-
Ad Soyad
T** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bağlayabilirsiniz.
DB host edilen sunucunun DB'nin portunu internete açması gerekiyor. Yani sunucuüzerinde firewall tanımlaması lazım, shared host olan bir servis ise buna izin vereceklerini sanmıyorum.
Kendinize sait dedicated bir sunucu ise kendiniz firewall tanımlamasını yapabilirsiniz.
https://www.linkedin.com/in/turgaycan/
Kaliteli kod yazılır.. (Günlük/Saatlik ücreti ile)