lostyazilim
tr.link

PHP veritabanı hakkında soru

3 Mesajlar 536 Okunma
acebozum
tr.link

Happy Happy x Kullanıcı
  • Üyelik 15.01.2021
  • Yaş/Cinsiyet 20 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad x** x**
  • Mesajlar 51
  • Beğeniler 12 / 7
  • Ticaret 1, (%100)
Selamlar 2 sorum var. Bir hosting alırken her zaman veritabanı sayısı oluyor. (1 2 5 Sınırsız gibi)

?peki 3 4 tane web site ortak veritabanına bağlanabilirmi. Farklı hostlarda olsalar bile.
?bir uygulama ve bir websiteyi aynı veritabanına bağlanabilirmi.

elektronikssl
webimgo

webloggi webloggi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.11.2018
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Web & Medya
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad T** H**
  • Mesajlar 2165
  • Beğeniler 925 / 926
  • Ticaret 12, (%100)
Edit: Php için soruyormuşsunuz wordpress kısımlarını atlayın. Php' de de mantık aynı aslında bir veritabanına bir kaç site farklı sunucularda olsa bile bağlanabilir.

Bağlanabilir elbette eğer wordpress ise wp-config üzerinden ayarlanabilir. Ancak pek kullanışlı bir şekil olacağını düşünmüyorum. Eğer wordpress ise multi site kurup subdomaini farklı hosting te barindirirsaniz veritabanını ayarlamakla uğraşmazsınız sanırım. Denemediğim bir şey olduğu için net bir şey yazamıyorum. hyperdb gibi daha ileri konularda bilginiz varsa belki onlarda iş görebilir emin değilim.

Bir uygulama ve bir web site aynı veritabanına bağlanır diye düşünüyorum. Aslında bağlanmaması için bir neden yok.

YazilimMimari YazilimMimari Eski adi: Turgay Can Kullanıcı
  • Üyelik 25.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Engineering Director
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** C**
  • Mesajlar 771
  • Beğeniler 2 / 260
  • Ticaret 0, (%0)
Bağlayabilirsiniz.

DB host edilen sunucunun DB'nin portunu internete açması gerekiyor. Yani sunucuüzerinde firewall tanımlaması lazım, shared host olan bir servis ise buna izin vereceklerini sanmıyorum.

Kendinize sait dedicated bir sunucu ise kendiniz firewall tanımlamasını yapabilirsiniz.

https://www.linkedin.com/in/turgaycan/
Kaliteli kod yazılır.. (Günlük/Saatlik ücreti ile)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al