Giriş Yap / Kayıt Ol

WM Aracı'na üyelikler tekrar açıldı! Kayıt olmak için TIKLAYIN!


Cevap Yaz Favorilerime Ekle
Seçenekler Stil
Geri Git   Forum > > PHP

php de Yazı kime ait ?

  #1  
Okunmamış 07 Şubat 2018, 11:40
Avatar Seçilmemiş
Web Tasarım
 
Üyelik Tarihi: 26 Mayıs 2012
Cinsiyet: Erkek
Meslek: Web Tasarım
Konum: Kocaeli
Ad, Soyad: Öm... Gü...
Mesajlar: 1.210
Beğeniler: 119 / 102
Ticaret: 7, 100%
Merhaba Arkadaşlar php olarak zayıf kaldığımı söylemek istiyorum.
Şimdi konuma geçeçek olursak , bir scriptim var. üye olup veri ekleyen bir yapıya sahip.

Ben buna admin panel yapıcam. Ben yangi yazının kime ait olduğunu nasıl yazdırabilirim.


yazı tablosu
____________________
Yazı Başlık | kriz_id kriz_uyeid =16

uyeler tablosu
_____________
Ahmet Güzel | uye_id=16


Şimdiden Teşekkürler
Konu omrumdely tarafından (07 Şubat 2018, 14:24 ) değiştirilmiştir.
Php Yeni Başlangıç.
  #2  
Okunmamış 07 Şubat 2018, 12:38
Avatar Seçilmemiş
ercanakar.com.tr
 
Üyelik Tarihi: 11 Kasım 2017
Cinsiyet: Erkek
Ad, Soyad: Er... Ak...
Mesajlar: 104
Beğeniler: 22 / 17
Ticaret: 0, 0%
öncesinde veritabanında yazı tablonda uyeid olması gerekiyor. Yazılan yazılar kim tarafından yazıldıysa onun id sini bu alana kaydettirebilirsin. Veriyi çekerken de join kullanarak ismine kolayca ulaşabilirsin. PHP de 3 senedir yazmıyorum. O yüzden kod olarak yardım edemem. Belki bu açıklamadaki mantığıda biliyorsun ama elimden bu kadarı geliyor
çok kişiselim | ercanakar.com.tr
  #3  
Okunmamış 07 Şubat 2018, 14:26
Avatar Seçilmemiş
Web Tasarım
 
Üyelik Tarihi: 26 Mayıs 2012
Cinsiyet: Erkek
Meslek: Web Tasarım
Konum: Kocaeli
Ad, Soyad: Öm... Gü...
Mesajlar: 1.210
Beğeniler: 119 / 102
Ticaret: 7, 100%
ercnnakar tablolar var. tüm verileri çekebiliyorum üye id yi çekebiliyorum ama id yerine bana üyenin ismi lazım .
Php Yeni Başlangıç.
  #4  
Okunmamış 07 Şubat 2018, 14:29
Avatar Seçilmemiş
ercanakar.com.tr
 
Üyelik Tarihi: 11 Kasım 2017
Cinsiyet: Erkek
Ad, Soyad: Er... Ak...
Mesajlar: 104
Beğeniler: 22 / 17
Ticaret: 0, 0%
Güzel kardeşim join kullanmadan direk id yi çekersen tabi ki id gelir. Kod kısmının üstünde bir yerde join yaparak id eşleştirme ile isme ulaşman lazım. PHP join gibi aratırsan google'da sonuca ulaşabilirsin bence.

https://www.w3schools.com/sql/sql_join_inner.asp gibi..
çok kişiselim | ercanakar.com.tr
  #5  
Okunmamış 07 Şubat 2018, 14:30
ASametYildirim Adlı Üyenin Avatarı
Saygı, Sevgi, Anlayış.
 
Üyelik Tarihi: 16 Haziran 2017
Cinsiyet: Erkek
Konum: Ankara
Ad, Soyad: Ab... Yı...
Mesajlar: 3.796
Beğeniler: 1780 / 2302
Ticaret: 82, 100%
Hocam o zaman şöyle yapın

id 1 e eşitse bu yazıyı Abdul yazmıştır
id 2 ye eşite bu yazıyı Samet yazmıştır
id 3 e eşitse bu yazıyı Yıldırım yazmıştır

Gibi bir mantık kurabilirsiniz.
  #6  
Okunmamış 07 Şubat 2018, 14:33
Avatar Seçilmemiş
Web Tasarım
 
Üyelik Tarihi: 26 Mayıs 2012
Cinsiyet: Erkek
Meslek: Web Tasarım
Konum: Kocaeli
Ad, Soyad: Öm... Gü...
Mesajlar: 1.210
Beğeniler: 119 / 102
Ticaret: 7, 100%
ASametYildirim hocam yukarda bahsettiğim gibi php bilgim zayıf siden rican örnekte vermiş olduğunuzu düz mantıkla koda döküp verebilirmisiniz?.
Php Yeni Başlangıç.
  #7  
Okunmamış 07 Şubat 2018, 14:38
ASametYildirim Adlı Üyenin Avatarı
Saygı, Sevgi, Anlayış.
 
Üyelik Tarihi: 16 Haziran 2017
Cinsiyet: Erkek
Konum: Ankara
Ad, Soyad: Ab... Yı...
Mesajlar: 3.796
Beğeniler: 1780 / 2302
Ticaret: 82, 100%
Id değişkenini attığını var sayıyorum.

<?php
if ($id == 1 ){
$yazar=Abdul;
}
elseif ($id == 2 ){
$yazar=Samet;
}
elseif ($id == 3 ){
$yazar=Yıldırım;
}
echo $yazar;
?>

En basit şekilde bunu yapabilirsiniz. Acelem vardı hızlı yazdım yazım yanlışı olabilir.
  #8  
Okunmamış 07 Şubat 2018, 14:49
Avatar Seçilmemiş
Web Tasarım
 
Üyelik Tarihi: 26 Mayıs 2012
Cinsiyet: Erkek
Meslek: Web Tasarım
Konum: Kocaeli
Ad, Soyad: Öm... Gü...
Mesajlar: 1.210
Beğeniler: 119 / 102
Ticaret: 7, 100%
ASametYildirim teşekkür ediyorum , lakin her üye için el ile yazmak zorunda kalıyorum.
Bu mantık bana uygun değil.
Php Yeni Başlangıç.
  #9  
Okunmamış 07 Şubat 2018, 14:58
ASametYildirim Adlı Üyenin Avatarı
Saygı, Sevgi, Anlayış.
 
Üyelik Tarihi: 16 Haziran 2017
Cinsiyet: Erkek
Konum: Ankara
Ad, Soyad: Ab... Yı...
Mesajlar: 3.796
Beğeniler: 1780 / 2302
Ticaret: 82, 100%
Alıntı:
omrumdely Adlı Üyeden Alıntı
ASametYildirim teşekkür ediyorum , lakin her üye için el ile yazmak zorunda kalıyorum.
Bu mantık bana uygun değil.
Hocam o zaman üyelerinizin isimlerini veritabanına kaydedeceksiniz veya üyelere kaydettireceksiniz sonra oradan çekeceksiniz
  #10  
Okunmamış 07 Şubat 2018, 19:01
SefaCanDemir Adlı Üyenin Avatarı
Front-End Developer
 
Üyelik Tarihi: 10 Kasım 2013
Cinsiyet: Erkek
Konum: Adana
Ad, Soyad: Se... De...
Mesajlar: 1.331
Beğeniler: 458 / 229
Ticaret: 10, 100%
Neden bu kadar kasmışsnıız çok basit bir SQL sorgusu ile halledilebilir;
Kod:
SELECT yazilar.baslik, yazilar,yazi, uyeler.ad FROM yazilar INNER JOIN uyeler ON yazilar.yazarid = uyeler.id WHERE yazilar.id = "yazi_id";
Dönen sonuç;

Yazı Başlığı, Yazı İçeriği, Yazarı Adı

Edit: Bir önceki sorguyu uykulu yazmışım ufak bir yanlışlık olmuş
MertTpz bunu beğendi.
Konu SefaCanDemir tarafından (08 Şubat 2018, 09:34 ) değiştirilmiştir.
Cevap Yaz Favorilerime Ekle


Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 Ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil
Normal Normal

Geri Git   Forum > PHP


Yetkileriniz
Konu açma yetkiniz: Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti yükleme yetkiniz: Yok
Mesajınızı değiştirme yetkiniz: Yok

BB code: Açık
İfadeler: Açık
[IMG] Kodları: Açık
HTML kodu: Kapalı




Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şu anki Zaman: 01:49.