Giriş Yap / Kayıt Ol

WM Aracı'na üyelikler tekrar açıldı! Kayıt olmak için TIKLAYIN!


Cevap Yaz Favorilerime Ekle
Seçenekler Stil
Geri Git   Forum > > PHP

Php yi nereden ve nasıl öğrendiniz ?

  #11  
Okunmamış 19 Nisan 2018, 01:15
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 07 Eylül 2013
Yaş / Cinsiyet: 24 / Erkek
Meslek: öğrenci
Konum: Zonguldak
Ad, Soyad: Öm... Ka...
Mesajlar: 102
Beğeniler: 23 / 45
Ticaret: 0, 0%
Komple silmek derken ?
  #12  
Okunmamış 19 Nisan 2018, 01:18
Avatar Seçilmemiş
Kimlik Onayı Bekliyor
 
Üyelik Tarihi: 11 Ocak 2018
Yaş / Cinsiyet: 25 / Erkek
Ad, Soyad: Öm... De...
Mesajlar: 425
Beğeniler: 55 / 30
Ticaret: 10, 86%
omerkarahan örneğin hocam şöyle aşağıdaki gibi bir kod yazdım bir yerlerde hata yaptım sinir olup komple yazdığımı siliyorum tekrar bu kısmı bir daha yazmayı deniyorum

if(isset($_POST['sliderduzenle'])) {

$uploads_dir ='../../dimg/slider';

@$tmp_name = $_FILES['slider_resimyol']["tmp_name"];
@$name =$_FILES['slider_resimyol']["name"];

$benzersizsayi1=rand(20000,32000);
$benzersizsayi2=rand(20000,32000);

$benzersizad=$benzersizsayi1.$benzersizsayi2;
$refimgyol=substr($uploads_dir, 6)."/".$benzersiad.$name;
@move_uploaded_file($tmp_name, "$uploads_dir/$benzersizad$name");

$sliderduzenle=$db->prepare("UPDATE slider SET
$slider_ad=lider_ad,
$slider_resimyol=lider_resimyol,
$slider_sira=lider_sira,
$slider_link=:$slider_link");

$update=$sliderduzenle->execute(array(
'slider_ad' => $_POST['slider_ad'],
'slider_sira' => $_POST['slider_sira'],
'slider_link' => $_POST['slider_link'],
'slider_resimyol' => $refimgyol));

if($update) {

header("Location:../production/slider-duzenle.php?slider_id=$slider_id&durum=ok");
}else {

header("Location:../production/slider-duzenle.php?slider_id=$slider_id&durum=no");
}

}
  #13  
Okunmamış 19 Nisan 2018, 01:27
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 07 Eylül 2013
Yaş / Cinsiyet: 24 / Erkek
Meslek: öğrenci
Konum: Zonguldak
Ad, Soyad: Öm... Ka...
Mesajlar: 102
Beğeniler: 23 / 45
Ticaret: 0, 0%
Hata çıktısından hatayı saptayamıyorsam, Ben her zamana die("öldü") yada echo "öldü" , throw new \Exception gibi komutlarla sitemin nerede durduğunu anlamaya çalışırım.

<?php
$comment = false;
if($comment == true){

var_dump($comment) // yazarım ki değerini ve tipi döner;
// Buraya kadar geliyormu diye mesela buraya;
die("öldü"); // yazarım ki $comment true olmuş mu buraya geçmişmi diye kontrol ederim.

}

?>

Ayrıca bu attığınız kodlamayı profesyonel bir şekilde yapıyorsanız veritabanına işleme ve yükleme durumlarını kombinelemelisiniz. @ kullanmaktan kaçının!

+ Veritabanına slider verileri işlendiyse dosyayı yükle
+ Dosya yüklenebildiyse veritabanına işle

Yani eğer veritabanı update aşamasında sıkıntı olursa yüklendiğin dosyayı sil ki olası bir hatada şişme olmasın.
Konu omerkarahan tarafından (19 Nisan 2018, 01:46 ) değiştirilmiştir.
  #14  
Okunmamış 19 Nisan 2018, 03:10
Avatar Seçilmemiş
WM Seo Tool
 
Üyelik Tarihi: 09 Nisan 2015
Cinsiyet: Erkek
Ad, Soyad: Ba... Yı...
Mesajlar: 390
Beğeniler: 117 / 205
Ticaret: 5, 100%
Alıntı:
omerkarahan Adlı Üyeden Alıntı
Ben : 13.yaşımdan bu yana 10 senedir PHP ile uğraşıyorum ve halen daha şu REGEX yani düzenli ifadelerde yazdığım pattern'nin doğruluğundan emin olamıyorum bazen 20-30 deneme yaptığım oluyor ve bunu türkçe kaynaklardan öğrenmek çok zor birçok terimini yabancı Youtube videoalarından gerek translate ederek gerekse video 0.5 te oynatarak felan öğrenmişimdir bu konu hakkında, türkiyede malesef birçok alanda "eğitim kitabı" yazarken okurun alacağı bilgiden fazla vereceği paraya bakıldığı için her şey aceleye getiriliyor, adam biliyor ama kitapta aktaramıyor.
Biri regex mi dedi
https://seotoplulugu.blogspot.com.tr...calisalim.html
Katılıyorum regex öğrenilebilir fakat anlatması öğrenmekten daha zordur
omerkarahan bunu beğendi.
  #15  
Okunmamış 19 Nisan 2018, 08:08
Avatar Seçilmemiş
Kimlik Onayı Bekliyor
 
Üyelik Tarihi: 11 Ocak 2018
Yaş / Cinsiyet: 25 / Erkek
Ad, Soyad: Öm... De...
Mesajlar: 425
Beğeniler: 55 / 30
Ticaret: 10, 86%
omerkarahan aslında sizin ki mantıklı hocam ama benim hala keşfemedim bir çok fonksiyon var zamanla anlaya anlaya çözeceğime inanıyorum şuan biraz basit yollara kaçıyorum sanırım eticaret sitesi yapıyorum hocam onun slider bölümü için bu kod

veritabanına yazabiliyorum sorunsuz yazıyor sliderı şuan evet mantıklı olan 1 tanesini attıktan sonra diğerini silmek ama kullanıcıya 10 tane resim atma limiti veriyorum beğenmediğini silme alanıda mevcut tabi yeni oldugum için anca bu kadar
  #16  
Okunmamış 19 Nisan 2018, 11:30
wpuzman Adlı Üyenin Avatarı
wpuzman.com
 
Üyelik Tarihi: 13 Ocak 2017
Yaş / Cinsiyet: 27 / Erkek
Meslek: Yazılım
Konum: Trabzon
Ad, Soyad: Bi... Ma...
Mesajlar: 2.511
Beğeniler: 790 / 253
Ticaret: 29, 100%
Çoğu şeyi stackoverflow dan öğrendim
omerkarahan bunu beğendi.
  #17  
Okunmamış 19 Nisan 2018, 13:39
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 07 Eylül 2013
Yaş / Cinsiyet: 24 / Erkek
Meslek: öğrenci
Konum: Zonguldak
Ad, Soyad: Öm... Ka...
Mesajlar: 102
Beğeniler: 23 / 45
Ticaret: 0, 0%
Alıntı:
WebDevelopers Adlı Üyeden Alıntı
omerkarahan aslında sizin ki mantıklı hocam ama benim hala keşfemedim bir çok fonksiyon var zamanla anlaya anlaya çözeceğime inanıyorum şuan biraz basit yollara kaçıyorum sanırım eticaret sitesi yapıyorum hocam onun slider bölümü için bu kod

veritabanına yazabiliyorum sorunsuz yazıyor sliderı şuan evet mantıklı olan 1 tanesini attıktan sonra diğerini silmek ama kullanıcıya 10 tane resim atma limiti veriyorum beğenmediğini silme alanıda mevcut tabi yeni oldugum için anca bu kadar
Diyorum ya, kormayın hocam, zaten PHP ile 20 sene yaşayan bir adam bile "bilmediğim bir şey yok" diyemiyor, bir bakıyorsun köşeden yeni bir komut yeni bir söylem , ayrıca kodlamanız başlangıç için gayet güzel.

Hocam: şöyle düşünmelisin, her kullanıcı kaynaklı girdiden sonra "acaba?" "acaba?" "acaba?", bu acabalar ile kullanıcının ne gibi "inlinkler,*inlikler" yapabileceğini ön görmelisin, mesela yazdığınız sistemde "kullanıcı resim diye .php dosyasının uzantısını değiştirip yükleyebilir mi?" , "yükleme tamamlanınca sayfayı kapatıp sistemi şişirebilir mi?" ,... böyle sürekli kullanıcının yapacağı şeyler ön görmelisiniz çünkü günümüzde "Hacker" ünvanını taşıyan birçok kişi bu yolla sistemlere sızıyor, Hacker'lıgın %20'si kod %80'i mantık ve zekadır. Bu yüzden onu alt etmek için, sizin ondan daha çok mantıklı davranmanız gerekir. Bu tüm programlama dillerinde geçerlidir.

Önemli olan "deneme yapmak", şu anda gördüğüm üzere siz bunun en güzelini yapıyorsunuz, bunu ileride OOP ile kendi tanımladığınız EXCEPTION istisnalar, veritabanı sınıfları ile süslemelisiniz ki yaptığınız bu çalışmalar daha da profesyonelleşsin.

2008-2009 senelerinde, bugün öğrenme konusunda bizi en çok zorlayan sınıf yapısı PHP 5 ile aramıza katıldı. Burda altını çiziyorum, 2009 senesinden önce de PHP ile kodlanmış onlarca yüzlerce e-ticaret sitesi vardı ve onlarda emin olun ki sizin gibi bu tarzda kodlayarak sitelerinin devamlılığını sağladılar. Zaten sınıf'ın standart fonksiyonlardan hiç farkı yok çalışma aşamasında, tek farkı daha derli toplu olması ve tüm terimlerin tek başlık altında toplanması.

- Programın gerisinde değilsiniz ayrıca 6 ayda PHP öğrenileceğinden felan bahsediliyor, kesinlikle katılmıyorum, "Bir şeyi öğrenmek" onunla hiç yardım almadan yararlı şeyler üretebilmektedir. Bugün en baba C++'cı en baba C#'cı en baba PHP'ci bile yardım alıyor ki öyle olmasaydı stackoverflow gibi küresel bir soru-cevap sitesi olmazdı.

@bilimokur arkadaşımda söylemiş, eğer takıldığınız bir hata, yapmak istediğiniz bir şey ... varsa mutlaka bunu stackoverflow'da arayın, ingilizceniz iyi ise burada birçok sorunuza dakikalar içerisinde cevap alabilirsiniz, yıllarca Türkçe aradım, bir sorunu Türkçe çözmek çok zor sonuçta bunlar hep gevur icadı
  #18  
Okunmamış 19 Nisan 2018, 14:09
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 14 Ekim 2017
Cinsiyet: Erkek
Meslek: Web Developer
Ad, Soyad: At... Yı...
Mesajlar: 134
Beğeniler: 40 / 19
Ticaret: 0, 0%
Stackoverflow ve PHP.net
Ve biraz da Ingilizce
  #19  
Okunmamış 19 Nisan 2018, 14:25
Avatar Seçilmemiş
Kimlik Onayı Bekliyor
 
Üyelik Tarihi: 11 Ocak 2018
Yaş / Cinsiyet: 25 / Erkek
Ad, Soyad: Öm... De...
Mesajlar: 425
Beğeniler: 55 / 30
Ticaret: 10, 86%
omerkarahan hocam öncelikle cidden anlatımlarınızla beni çok fazla gaza getirdiniz şuan çok daha fazla öğrenme isteğiyle doluyum gerçekten evet amacım şey zaten başlangıç orta düzey yüksek diye ayrım şeklinde birini tam anlamaya başladığımda onun yan olaylarına bakmak fonksiyonlar üretip o fonksiyonları kendim kullanmak başkasının kini almak yerine kesinlikle öyle herkes bir yerden kesin yardım oluyodur onda hiç şüphem yok ama umarım bu hem sizin hem benim için ticarette başarılı bir yerlere varmamıza olanak sağlar

Tek merak ettim bir şey var php de 1 kişi başka bir siteye php üzerinden login olmayı nasıl başarıyor sql olmadan yani mesela ben wmaracina başka bir site üzerinden login oldurup oradan 1 konuyu nasıl çekebiliyorum php de bi tek bu mantığı kavrayamadım bi türlü
  #20  
Okunmamış 19 Nisan 2018, 14:30
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 07 Eylül 2013
Yaş / Cinsiyet: 24 / Erkek
Meslek: öğrenci
Konum: Zonguldak
Ad, Soyad: Öm... Ka...
Mesajlar: 102
Beğeniler: 23 / 45
Ticaret: 0, 0%
http://php.net/manual/tr/book.curl.php - cURL ve benzeri kütüphanelerden yararlanabilirsiniz. Yada login olmaya çalıştığınız sitenin API ( Facebook, Google ) dosyaları olmalı ki size izin versinler.
Cevap Yaz Favorilerime Ekle


Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 Ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil
Normal Normal

Geri Git   Forum > PHP


Yetkileriniz
Konu açma yetkiniz: Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti yükleme yetkiniz: Yok
Mesajınızı değiştirme yetkiniz: Yok

BB code: Açık
İfadeler: Açık
[IMG] Kodları: Açık
HTML kodu: Kapalı




Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şu anki Zaman: 16:44.