Giriş Yap / Kayıt Ol

WM Aracı'na üyelikler tekrar açıldı! Kayıt olmak için TIKLAYIN!

3Beğeni
  • 1 Yazan Okan_IŞIK
  • 1 Yazan YazılımMimarı
  • 1 Yazan 0ktay

Cevap Yaz Favorilerime Ekle
Seçenekler Stil
Geri Git   Forum > > PHP

374x90

Bu Alana Reklam Ver

S.A Bir sayfadan başka bir sayfaya "DİNAMİK" DEĞİŞKEN AKTARMAK! Kilitlendim, destek rica ediyorum...

  #1  
Okunmamış 30 Nisan 2021, 11:04
BEYAZMASTER Adlı Üyenin Avatarı
YÜCE ALLAH'IN aciz 1 kulu
 
Üyelik Tarihi: 04 Şubat 2020
Yaş / Cinsiyet: 40 / Erkek
Ad, Soyad: On... Be...
Mesajlar: 125
Beğeniler: 29 / 92
Ticaret: 0, 0%
Merhaba arkadaşlar...

Kısa ve anlaşılır şekilde açmaya çalışayım problemi;


Sitemin yapısı şöyle;

siteismi.com/araclar/minubus/ford.php
siteismi.com/araclar/arabalar/bmw.php
siteismi.com/araclar/motorlar/kawasaki.php
...
Bu şekilde devam eden uzun bir liste var...


ford.php sayfası içinde 2 adet değişken var;

PHP- Kodu:
<?php $arac_tipi='minubus'?>
<?php $arac_markasi
='ford'?>

bmw.php sayfası içinde 2 adet değişken var;

PHP- Kodu:
<?php $arac_tipi='araba'?>
<?php $arac_markasi
='bmw'?>

kawasaki.php sayfası içinde de aynı şekilde 2 adet değişken var;

PHP- Kodu:
<?php $arac_tipi='motor'?>
<?php $arac_markasi
='kawasaki'?>


Tüm bu liste sayfalarında farklı galerilere ait araçlar listeleniyor...

Ve bu liste sayfalarıdan araçların detaylarını göstermek için detay bağlantısı veriyorum.

Detay bağlantısını verdiğim sayfanın konumu ve adı şu;

siteismi.com/incele.php



ŞİMDİ ÖNÜMDEKİ ENGEL ŞU;

$araç_tipi
$arac_markasi

değişkenlerini az önce ifade ettiğim liste sayfalarından çekmek ZORUNDAYIM...

SİSTEMİMİ BUNA GÖRE KURDUM...

Nedenini açmak uzun sürebilir, vaktinizi almayayım...

BURADA ÖNEMLİ OLAN MESELE SİZLERİN DE FARKETİĞİ ÜZERE ŞU;

HER TIKLAMADA BU DEĞİŞKENLERİN KARŞISINDAKİ DEĞERLER DEĞİŞECEK...



incele.php SAYFASI DA BU DEĞİŞKENLERİ KULLANARAK

ilgili veri tablosuna bağlanacak ve sonrası malum;

tüm verileri sorunsuzca çekip ekrana yansıtacak.


İlk akla gelen fakat geçersiz yöntem : INCLUDE
Sözkonusu değişkenler tek bir sayfada değil, onlarca ve daha fazla sayfada bulunduğu ve karşılıkları farklı olduğu için include edemiyorum, bu yöntem devre dışı.


1.MAKUL YÖNTEM : COOKIE
Yeniyim ve cookie konusunu anlayamadım ve uygulayamadım henüz...


1.MAKUL YÖNTEM : SESSION
Yeniyim ve session konusunu anlayamadım ve uygulayamadım henüz...


3.MAKUL YÖNTEM : ???
Var mı bilmiyorum...



SİZE GÖRE SİTEYİ KASMAYACAK EN MANTIKLI YÖNTEM, ÇÖZÜM VE KODLAR NEDİR?

PAYLAŞIRSANIZ ÇOK MAKBULE GEÇECEK...



BU KISMI AŞMADAN PROJEME DEVAM EDEMİYORUM...

DESTEK OLACAK HERKESE ŞİMDİDEN ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM...

SÖZÜ SİZ ÜSTADLARA BIRAKIYORUM ŞİMDİ...



Konu BEYAZMASTER tarafından (30 Nisan 2021, 11:10 ) değiştirilmiştir.
ÖNCE MANEVİYAT,DEĞER,ERDEM,SAYGI,... ÖNCE "İNSAN" OLMAK GEREK! Nasılsa er yada geç webmaster olunur.

374x90

Bu Alana Reklam Ver

  #2  
Okunmamış 30 Nisan 2021, 15:45
Okan_IŞIK Adlı Üyenin Avatarı
Vip Tema Web Tasarım A.Ş.
 
Üyelik Tarihi: 29 Haziran 2011
Yaş / Cinsiyet: 34 / Erkek
Konum: Tekirdağ
Ad, Soyad: Öz... Iş...
Mesajlar: 1.357
Beğeniler: 656 / 502
Ticaret: 21, 100%
Bunların hepsinin dışında asıl olması gereken bir de get yapısı var. İşlemleri yapacağın dosya aşağıdaki link olsun
siteadin.com/incele.php

Buraya siteadin.com/incele.php?aractipi={araba|motor|minubus}&marka={f ord|bmw|porche} şeklinde olsun.
Süslü parantez icerisindekiler olasılıklar.
Buraya kadar anladiysan?

incele.php dosyanda

PHP- Kodu:
if($_GET['aractipi'] == 'araba'){
//burada vt'ye bağlanıp select sorgusu yazacaksın where koşulunda ise marka parametresini eslestireceksin
}elseif($_GET['aractipi'] == 'motor'){
//burada vt'ye bağlanıp select sorgusu yazacaksın where koşulunda ise marka parametresini eslestireceksin
}elseif($_GET['aractipi'] == 'minubus'){
//burada vt'ye bağlanıp select sorgusu yazacaksın where koşulunda ise marka parametresini eslestireceksin
}else{
 
//hicbiri değil yanlış parametre ise 404 sayfasına burada yonlendirebilirsin

ardından .htaccess ile biraz şekil şukul yapmak kalıyor.

linklerini o zaman;
siteadi.com/araba/ferrari.html sekline dönüştürebilirsin.

Kod:
RewriteEngine on
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteRule ^araba/([0-9a-zA-Z-_/]+)\.html$ incele.php?aractipi=$1&marka=$2 [QSA]
Yukarıdaki sadece araba için gerisini sen yazacaksın.

Afiyet olsun
BEYAZMASTER bunu beğendi.
Konu Okan_IŞIK tarafından (30 Nisan 2021, 15:53 ) değiştirilmiştir.
Vip Tema Web Tasarım A.Ş.
  #3  
Okunmamış 01 Mayıs 2021, 07:42
BEYAZMASTER Adlı Üyenin Avatarı
YÜCE ALLAH'IN aciz 1 kulu
 
Üyelik Tarihi: 04 Şubat 2020
Yaş / Cinsiyet: 40 / Erkek
Ad, Soyad: On... Be...
Mesajlar: 125
Beğeniler: 29 / 92
Ticaret: 0, 0%
Alıntı:
Okan_IŞIK Adlı Üyeden Alıntı
Bunların hepsinin dışında asıl olması gereken bir de get yapısı var. İşlemleri yapacağın dosya aşağıdaki link olsun
siteadin.com/incele.php

Buraya siteadin.com/incele.php?aractipi={araba|motor|minubus}&marka={f ord|bmw|porche} şeklinde olsun.
Süslü parantez icerisindekiler olasılıklar.
Buraya kadar anladiysan?

incele.php dosyanda

PHP- Kodu:
if($_GET['aractipi'] == 'araba'){
//burada vt'ye bağlanıp select sorgusu yazacaksın where koşulunda ise marka parametresini eslestireceksin
}elseif($_GET['aractipi'] == 'motor'){
//burada vt'ye bağlanıp select sorgusu yazacaksın where koşulunda ise marka parametresini eslestireceksin
}elseif($_GET['aractipi'] == 'minubus'){
//burada vt'ye bağlanıp select sorgusu yazacaksın where koşulunda ise marka parametresini eslestireceksin
}else{
 
//hicbiri değil yanlış parametre ise 404 sayfasına burada yonlendirebilirsin

ardından .htaccess ile biraz şekil şukul yapmak kalıyor.

linklerini o zaman;
siteadi.com/araba/ferrari.html sekline dönüştürebilirsin.

Kod:
RewriteEngine on
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteRule ^araba/([0-9a-zA-Z-_/]+)\.html$ incele.php?aractipi=$1&marka=$2 [QSA]
Yukarıdaki sadece araba için gerisini sen yazacaksın.

Afiyet olsun



Vakit ayırdığınız ve detaylı bir cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

Dün session ile birşeyler yaptım uzun denemeler sonunda ama ideal bir hale geldiğini sanmıyorum.

Siz bambaşka şeyler yazmışsınız.

Basit bir get yapısı kullanıyorum;


PHP- Kodu:
$arac=isset($_GET['arac']) ? $_GET['arac'
Yazdıklarınızı inceleyeceğim, usta olmadığım için anlamaya çalışacağım.

Özellikle htaccess meselesini de çözmem gerek.

Bir türlü halledemediğim bir link meselem var, bilginize danışmak isterim yeri gelmişken;


Şu linki;

siteadi.com/urun-listesi.php?urun=araba-lastigi


siteadi.com/araba-lastigi


HALİNE GETİRMEM GEREKİYOR AMA HALA BAŞARAMADIM.

EN İDEAL htaccess KODU NE OLMALI SİZE GÖRE ÜSTAD?



Afiyet olsun şeklinde bir espri yapmışsınız ama ortada bir gıda ürünü yok.

Birgün İNŞ"ALLAH" katkılarınızdan dolayı helalleşmek adına size bir yemek ısmarlarım ve o ifadeyi ben kullanırım daha yerinde olur...

; )




Bu arada, bloğunuzu çeşitli konularda arama yaparken çok kez ziyaret edip bilgi edinmiştim.

Tüm yararlı paylaşımlarınız için buradan teşekkür edeyim...
Konu BEYAZMASTER tarafından (02 Mayıs 2021, 08:06 ) değiştirilmiştir.
ÖNCE MANEVİYAT,DEĞER,ERDEM,SAYGI,... ÖNCE "İNSAN" OLMAK GEREK! Nasılsa er yada geç webmaster olunur.
  #4  
Okunmamış 01 Mayıs 2021, 10:46
berkaycatak Adlı Üyenin Avatarı
Kendi Çapında Geliştirici
 
Üyelik Tarihi: 15 Eylül 2014
Cinsiyet: Erkek
Meslek: Yazılımcı
Ad, Soyad: Be... Ça...
Mesajlar: 1.250
Beğeniler: 402 / 1274
Ticaret: 9, 100%
Çözebildiniz mi? Çözemediyseniz özel mesaj ile teamviewer bilgilerinizi atabilirsiniz
  #5  
Okunmamış 01 Mayıs 2021, 11:29
BEYAZMASTER Adlı Üyenin Avatarı
YÜCE ALLAH'IN aciz 1 kulu
 
Üyelik Tarihi: 04 Şubat 2020
Yaş / Cinsiyet: 40 / Erkek
Ad, Soyad: On... Be...
Mesajlar: 125
Beğeniler: 29 / 92
Ticaret: 0, 0%
Alıntı:
berkaycatak Adlı Üyeden Alıntı
Çözebildiniz mi? Çözemediyseniz özel mesaj ile teamviewer bilgilerinizi atabilirsiniz
Alakanız için teşekkür ederim.

Birşeyleri yaptım gibi ama ideal noktada değil henüz.

Team viewer kullanmıyorum, mesaj gönderdim ama dönmediniz!
Konu BEYAZMASTER tarafından (05 Mayıs 2021, 14:01 ) değiştirilmiştir.
ÖNCE MANEVİYAT,DEĞER,ERDEM,SAYGI,... ÖNCE "İNSAN" OLMAK GEREK! Nasılsa er yada geç webmaster olunur.
  #6  
Okunmamış 01 Mayıs 2021, 18:27
YazılımMimarı Adlı Üyenin Avatarı
Eski adi: Turgay Can
 
Üyelik Tarihi: 25 Haziran 2012
Yaş / Cinsiyet: 35 / Erkek
Ad, Soyad: Tu... Ca...
Mesajlar: 762
Beğeniler: 250 / 2
Ticaret: 0, 0%
bir sayfadan diğer sayfaya veri aktarımını bir çok şekilde yapabilirsiniz.

1 - query string ile veriyi url'de taşımak
2 - tarayıcı tarafında localStorage içerisinde store edebilirsiniz.
3 - backend tarafına datayı gönderir, backend tarafında bir yerde store edersiniz, diğer sayfayı çağırınca sayfanın açılışında aynı backend'den değeri çekebilirsin.

Geçilecek obje kompleks bir obje değilse, 1. yöntem en makulu
Geçilecek obje kompleks ise localStorage makul olacaktır.
Geçilecek obje kesinlikte kayıt edilmeli ve tarayıcıdan çıkıp (cookie leri sildiğinde) girdiğinde dahi tekrar gelsin isteniyorsa 3. yöntem makul olacaktır.

yöntem implementasyonlarını internette bolca bulabilirsin.
BEYAZMASTER bunu beğendi.
https://www.linkedin.com/in/turgaycan/
Kaliteli kod yazılır.. (Günlük/Saatlik ücreti ile)
  #7  
Okunmamış 02 Mayıs 2021, 08:03
BEYAZMASTER Adlı Üyenin Avatarı
YÜCE ALLAH'IN aciz 1 kulu
 
Üyelik Tarihi: 04 Şubat 2020
Yaş / Cinsiyet: 40 / Erkek
Ad, Soyad: On... Be...
Mesajlar: 125
Beğeniler: 29 / 92
Ticaret: 0, 0%
Alıntı:
YazılımMimarı Adlı Üyeden Alıntı
bir sayfadan diğer sayfaya veri aktarımını bir çok şekilde yapabilirsiniz.

1 - query string ile veriyi url'de taşımak
2 - tarayıcı tarafında localStorage içerisinde store edebilirsiniz.
3 - backend tarafına datayı gönderir, backend tarafında bir yerde store edersiniz, diğer sayfayı çağırınca sayfanın açılışında aynı backend'den değeri çekebilirsin.

Geçilecek obje kompleks bir obje değilse, 1. yöntem en makulu
Geçilecek obje kompleks ise localStorage makul olacaktır.
Geçilecek obje kesinlikte kayıt edilmeli ve tarayıcıdan çıkıp (cookie leri sildiğinde) girdiğinde dahi tekrar gelsin isteniyorsa 3. yöntem makul olacaktır.

yöntem implementasyonlarını internette bolca bulabilirsin.

Temel, önemli ve yol gösterici bilgiler paylaşmışsınız.

Araştıracağım.

Çok çok teşekkür ederim.
ÖNCE MANEVİYAT,DEĞER,ERDEM,SAYGI,... ÖNCE "İNSAN" OLMAK GEREK! Nasılsa er yada geç webmaster olunur.
  #8  
Okunmamış 03 Mayıs 2021, 18:55
0ktay Adlı Üyenin Avatarı
strdex
 
Üyelik Tarihi: 01 Şubat 2018
Yaş / Cinsiyet: 22 / Erkek
Konum: Antalya
Ad, Soyad: Ok... Şe...
Mesajlar: 616
Beğeniler: 153 / 25
Ticaret: 2, 100%
Kusura bakmayın, Ö.M göndermişsiniz görmedim.

PHP- Kodu:
// Aslında çok session tutmak gereksiz, sadece arabanın ID değerini alman yeterli, daha sonra araç inceleme sayfasında gelen İD değeri ile bir sql işlemiyle istediğin aracın tüm detaylarını çekebilirsin.

// A.php
$_SESSION['id'] = $arac_id;

// B.php
$sorgu mysqli_query($baglanti,"select * from araclar where id='".$_SESSION['id']."' ")
$sorgu_donen mysqli_fetch_array($sorgu);

$arac_adi $sorgu_donen['arac_adi']; // Bu şekilde istediğin detayları alabilirsin.
$marka $sorgu_donen['marka'];
$fiyat $sorgu_donen['fiyat']; 
Not: Eğer kullanıcı giriş yapmadan bu sayfalara erişiyorsa, incele.php dosyasında sorgu işleminden sonra unset($_SESSION['id']); yapabilirsiniz.
BEYAZMASTER bunu beğendi.
Eğitimin pahalı olduğunu düşünüyorsanız, cehaletin bedelini hesaplayın.
  #9  
Okunmamış 05 Mayıs 2021, 13:57
BEYAZMASTER Adlı Üyenin Avatarı
YÜCE ALLAH'IN aciz 1 kulu
 
Üyelik Tarihi: 04 Şubat 2020
Yaş / Cinsiyet: 40 / Erkek
Ad, Soyad: On... Be...
Mesajlar: 125
Beğeniler: 29 / 92
Ticaret: 0, 0%
Alıntı:
0ktay Adlı Üyeden Alıntı
Kusura bakmayın, Ö.M göndermişsiniz görmedim.

PHP- Kodu:
// Aslında çok session tutmak gereksiz, sadece arabanın ID değerini alman yeterli, daha sonra araç inceleme sayfasında gelen İD değeri ile bir sql işlemiyle istediğin aracın tüm detaylarını çekebilirsin.

// A.php
$_SESSION['id'] = $arac_id;

// B.php
$sorgu mysqli_query($baglanti,"select * from araclar where id='".$_SESSION['id']."' ")
$sorgu_donen mysqli_fetch_array($sorgu);

$arac_adi $sorgu_donen['arac_adi']; // Bu şekilde istediğin detayları alabilirsin.
$marka $sorgu_donen['marka'];
$fiyat $sorgu_donen['fiyat']; 
Not: Eğer kullanıcı giriş yapmadan bu sayfalara erişiyorsa, incele.php dosyasında sorgu işleminden sonra unset($_SESSION['id']); yapabilirsiniz.

Estafurullah...

Mesajımı görüp vakit ayırdığınız, dönüş yaptığınız için çok teşekkür ederim...

Önce teşekkür etmek istedim...

Yazdığıklarınızı inceleyeceğim...

Işiniz gücünüz rast gitsin...
ÖNCE MANEVİYAT,DEĞER,ERDEM,SAYGI,... ÖNCE "İNSAN" OLMAK GEREK! Nasılsa er yada geç webmaster olunur.
Cevap Yaz Favorilerime Ekle

1113x90

Bu Alana Reklam Ver



Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 Ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil
Normal Normal

Geri Git   Forum > PHP


Yetkileriniz
Konu açma yetkiniz: Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti yükleme yetkiniz: Yok
Mesajınızı değiştirme yetkiniz: Yok

BB code: Açık
İfadeler: Açık
[IMG] Kodları: Açık
HTML kodu: Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şu anki Zaman: 13:23.