Teknoloji dünyasına ilişkin ardı ardına başarılı hamleleriyle gündeme gelen Microsoft, bu kez de hevesli geliştiricilere Quantum programlamayı öğretmek istiyor. Microsoft’un teknoloji endüstrisine yeni bir soluk olması için kazandırdığı Quantum programlama dili Q#’ın temellerini öğrenmek Quantum Katas sayesinde hiç olmadığı kadar kolay olacak.



Microsoft’un Quantum programlama dilini öğretmek için geliştirdiği platform Quantum Katas, açık kaynaklı olarak yayın yapıyor. Proje “Kata” adı verilen ve geliştiricilere Quantum programlamanın temellerini öğrenmeyi hedefleyen farklı konu başlıklarına ayrılıyor. Üstelik geliştiricilerin kodları hakkında geri dönüt alabilmeleri için gerçek zamanlı bir test framework’ü de sunuluyor.

Quantum Katas, kendisinden faydalanmak isteyen tüm geliştiricilere açık bir eğitim platformu olarak Github repo’su üzerinden hizmet veriyor. Quantum programlama için kullanmanız gereken Quantum Geliştirme Kiti (Quantum Development Kit) de Windows 10, Linux veya macOS işletim sistemi üzerinde çalıştırılabiliyor.

Quantum programlama yeteneğine dair yetenek kazanmak istiyorsanız, Microsoft’un Quantum Katas projesi bir başucu kaynağı olarak işinize yarayabilir. Eğitim oldukça detaylı tasarlanmasına rağmen ne yazık ki sadece İngilizce dilinde yer alıyor. Evrensel bir doküman olmasından dolayı sonradan yeni dil seçeneklerinin eklenmesi de pek olası değil. Quantum Katas’a bir göz atmak isterseniz: Buradan Github repo’suna erişebilirsiniz.