Haftabaşında investinghaven’den çok konuşulacak ve mantıklı gerekçelere dayanan 2019 Ripple fiyat tahmini geldi. Bu önemli metni sizin için haberleştirdik.

2019 Ripple Fiyat Tahmini
Ripple’in kriptoparası olan XRP ne kadar yükselebilir? Bu sorunun cevabını aramak için bir analiz yaptık ve analizin sonuçlarını sizlerle paylaşıyoruz. Yaptığımız araştırmalar sonunda Ripple’ın 2019’da 20 doları göreceğine ikna olduk diyebiliriz. Buyrun analize

Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki 8 ay süren düşüş süreci geçtiğimiz hafta sonlandı. Bu yüzden şimdi 2019 Ripple fiyat tahmini yapmak için tam da doğru zamanlama.

Ripple hakkında söylenecek çok şey var ama hepsini tek cümleye sıkıştırmak istesek sanırım şöyle olurdu: “Ripple blockchain altyapısı olarak da gelecek vadeden XRP olarak da Dünya’nın en büyük potansiyele sahip firması”. Evet bu gerçekten büyük bir iddia ama inanın Ripple bu iddiayı dolduruyor.

XRP Fiyatları Şu An Hak Ettiği Değerde Değil
Şu an herkes fiyat analizi yapıyor. Bakış açılarını çok dar tuttukları için büyük resmi kaçırıyorlar. Büyük resmi görmek için iki adım geri çekilip geniş perspektiften bakmak lazım. O yüzden biz de 2019 ve sonrasına bakmayı tercih ettik.



Aşağıdaki grafiğe bakmanızı öneriyoruz. Aşağıdaki grafik 2018 yılı ikinci çeyreği (Q2) toplam piyasa büyüklüğü ve XRP fiyat hareketlerini gösteriyor. Yani ayı piyasası boyunca toplam büyüklük ne kadar değer kaybettiyse XRP de o kadar değer yitirdi. Fiyat hareketlerinde büyük bir uyum var. XRP elbette değer yitirecekti çünkü içinde bulunduğu uçak irtifa kaybediyordu.

Çoğu kripto yatırımcısı düşen değeri sonrası Ripple’a olan güvenini yitirme noktasına gelmişti. Yalnızca düşen fiyatlar yüzünden değil, bir de üstüne gelen onca dava meselesi Ripple’ın başını bir hayli ağrıtmıştı.

Dahası XRP için 0.01 dolara düşeceği söylentileri de dolaşıma sokulmuştu. Yatırımlarınızda haberlere yalnızca %1 ehemmiyet verin. Çünkü haberlerin %99’u boş söylentiden ve kuru gürültüden ibarettir. Siz projenin ve projeyi yürütücü ekibin kalitesine bakın. Haberlerde ise yalnızca ortaklık haberlerine kulak asın.

Son 10 gündür Ripple’ın yaptığı yükselişin sebebini xRapid’e bağlayan çok sayıda haber yapıldı. Elbette xRapid’in etkisi var ama yükseliş sadece bununla açıklanamaz.

Ripple’ın Kripto Potansiyeli
Ripple ve bankalar arası varlık transferi potansiyeli hakkında konuşan herkes mutlaka RippleNet’e değinir. RippleNet şu an 6 kıtada 40 ülkede anlaşmalar yaptı. Sınırötesi para transferi mevcut sistemde 3-4 gün alırken Ripple ağında bu işlem dakikalar içinde gerçekleştirilmektedir. Kuzey Amerika’dan Asya’ya ordan Avrupa’ya ve Güney Amerika’ya ödeme koridorları oluşturulmuş durumda. RippleNet’in birbirine bağladığı potansiyel ödeme koridoru şu an yıllık 2 milyar dolarlık trafiğe tekabül ediyor.



Bu gerçekten etkileyici bir gelişme. Ripple’ın ortaklık kurduğu bankaların listesi hiç de azımsanacak boyutta değil. (Ülkemizde de Akbank’la anlaşma sağlanmış durumda)

XRP’nin aktif olarak kullanılacağı xRapid ise başka bir yoldan ilerliyor. xRapid, herhangi bir ödeme hizmeti sağlayıcısı veya ödeme işleme sağlayıcısının, herhangi bir alıcıya, aynı ülkede veya yurt dışında ödeme yapılmasında fayda sağlayabileceği daha genel bir ödeme hizmetidir.

XRapid’in piyasada kaplayacağı büyüklüğü anlamanız için Ripple’ın son yaptığı Fleetcor anlaşmasına bakalım. Fleetcor 19 milyar dolar büyüklüğünde ödeme hizmeti veren ABD merkezli bir firma. Bu firma xRapid’i denemeye aldığını duyurdu. Yılda onlarca milyar dolar değerinde transferin XRP üzerinden yapıldığını düşünün.



Dünya’da yılda ne kadar havale yapıldığını biliyor musunuz? Tam 600 milyar dolar. Peki bu işlemlere ne kadar kesinti ücreti ödüyoruz? Yıllık 30 milyar dolar gibi devasa bir rakam. İşte xRapid bu alana odaklanıyor.

Neden 2019 Yılı Fiyat Tahminimiz Aşırı Yüksek?



Yukarıdaki grafik piyasaya giren yeniliğin önce dirençle karşılaştığını bu yüzden yavaş mesafe kat ettiğini, sonradan yeterli benimsenmeye ulaştığında hiperbolik bir eğri ile yükseldiğini görüyoruz. Bu grafik tam olarak Ripple’ın grafiğine benziyor. Sadece son yükselme kısmı hariç. O dalganın ise 2019’da geleceğini öngörüyoruz. RippleNet tam olarak ivmelenme safhasında. XRapid ise şu an görece erken devrelerinde yer alıyor.

Ripple 2019 Yılı Fiyat Tahmini: 20 Dolar
Şimdi arşivimize gitmenizi ve 2018 yılı fiyat tahmini olarak 0.26 doları gösterdiğimizi görmenizi istiyoruz. İlgili yazı için Tıklayın. Ripple tam da Eylül ayında dibi 0.26 dolar değerinde görerek bizi haklı çıkardı. Önceki boğa koşusunun ulaştığı nokta (0.26 dolar) şimdi desteğe dönüştü.

Aşağıdaki grafiği incelediğinizde bir sonraki boğa piyasasının çoktan başladığını göreceksiniz. Ripple’ın geniş ölçekteki grafiği yeniden yükselen döngüye girmiş durumda. Bizim tahminimize göre fiyat grafiğin en üstteki direnç hattına kadar yükselecek.



Fiyatın zirve ve dip kanallarında tarihinde %10 kadar süre kaldığı görülüyor. Yükselen kanal dediğimiz orta hatta ise %80 değeri mevcut. Dip bantta artık süresini doldurduğu için ilk fırsatta 1.3 dolar ile başlayan orta banda yükselmesini bekliyoruz.

Eğer uzun vadede Ripple beklentileri karşılayacak hamleleri yapmaya devam ederse fiyat birkaç yıl içinde üst bant içinde hareket etmeye başlayacaktır.

Sitemizin Notu: 2019 Ripple fiyat tahmini tutar mı bilemeyiz ama bu senaryonun gerçek olmasını canı gönülden arzuluyoruz.

Kaynak için Tıklayın: https://koinmedya.com/2018/10/01/2019-ripple-fiyat-tahmini/