wmaraci reklam

Google Penguen Güncellemesi - Ocak 2016 - Google Dalgalanması ve Sıralamalarda Düşüş

26 Mesajlar 4.835 Okunma
pst.net
wmaraci reklam

Heuristic Heuristic Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 04.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Web Hacking, Exploits/Vuln.
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 4777
  • Beğeniler 1139 / 2068
  • Ticaret 297, (%99)



Merhabalar,

Bazı arkadaşlarımız sürekli forumda konular açıyor ve düşüş yaşadıklarını dile getiriyorlar. Bende bu konuları görüp detaylı bir araştırma yaparak toplamış olduğum ingilizce, fransızca ve almanca verileri mümkün olduğunca türkçeye çevirerek tamamen kendi hazırlamış olduğum bu döküman ile sizlerle buluşturuyorum.

Google Penguin, algoritması olarak bildiğimiz ve arama motoru üzerindeki gelişmelerin haber vericisi olarak aldığımız güncellemelere yeni birisi daha eklenmiştir. Hayırlı olması dileğiyle hoşgeldin; Penguin 4.0 2016'da en güzel yılbaşı hediyesi oldun! :p

Penguin algoritmasını baz alarak düşünecek olursak şayet ki türbülans olarak değerlendirmemiz gerekiyor. Bu durumu bilen arkadaşlarımız için ekleme yapmam gerekiyorsa ki eğer ABD üzerinde 6 milyon üzerinde web sitesinin etkilendiğini mutlaka göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Bunun harici ise ABD SERPs etkisini yaşadık artık. Önümüzdeki günler veya haftalarda mutlaka İngiltere SERPs etkisini de göreceğiz.

19 kasım 2015 tarihinde başlayan Penguin 4.0 dalgalanması devam etmektedir. Tam olarak ne zaman biteceğinin kesin bir söyleşisi veya yazılı olarak bilgisi mevcut değildir.



Google Penguen Nedir?

Google Penguin, ilk olarak nisan 2012 tarihinde Unleashed algoritma, Google SERPs yüksek ve düşük rütbe, kaliteli bağlantı şemaları kullanan web sitelerini hedeflemek için tasarlanmış bir webspam algoritmasıdır.

Penguin 4.0, algoritması yine bu düzenek üzerine kurulu bir şekilde yoluna devam edecektir. İlk analizler neticesinde ve mümkün olan tahminler doğrultusunda 10/15 günlük bir süreç içerisinde çok ciddi dalgalanmalar meydana geldi. Bu dalgalanmalar neticesinde bir çok web sitesi ilk sayfadan, en son sayfalara, en son sayfalarda olanlar ise ilk sayfalara geldi.

Her geçen gün değişen sıralamalar sebebi ile artık kullanıcılar sürekli olarak şok yaşamaktadır. Bu şok tabi kalıcı değil geçici olarak bilinmelidir. Google'nin geliştirmiş olduğu ve belirli periyodik zamanlarda geliştirilen bu ( Panda, Penguen, Güvercin, Titanic, vb) gibi güncellemeler ile sıklıkla kullanıcıları büyük zarara ugrakmaktadır.

(A) sitesinden (B) sitesine almış olduğunuz backlinklerinizi mutlaka Ahrefs ve buna benzer araçlar üzerinden mutlaka analiz etmelisiniz. Backlink alırken kullanmış olduğunuz (dofollow) link kodunu bu şekilde almamanız gerekmektedir. 2017 ve sonrası için geliştirilen bu akıllı mekanizma sayesinde artık bu süreçten sonra Backlink denilen çalışmanın hiç bir öneminin kalmayacağını ve artık olmayacağını da bilmemiz gerekiyor.

Google'ye ait olan bot ve botlar buna göre entegrasyon edileceği belirtilmiştir. Bizler ise hep bu yolda sitemizin adını ve markasını yükseltmemiz gerekmektedir. Bunun için ise yerine göre uygun bir şekilde belirli periyod adımlarla yavaş yavaş ilerleyecek hakimiyet kaybetmeden ilerlememiz gerekmektedir.

SPAM olarak tabir ettiğimiz ve namı diğer adı ile ÇÖP sitelerin artık bu algoritma sonrasında temizleneceğini de hatırlatmak isterim. Birbirine benzer tamamen kopya olan ve SPAM, ÇÖP ve diğer unsurları da içerisine dahil eden Penguin 4.0 artık korkulu bir rüya haline gelmiş denilebilir.

Bir kaç tane örnek vererek konuya devam etmek istiyorum. WMAraci.com sitemize webmaster kelimesinden değil de forum kelimesinden backlink aldığımızı düşünelim. Analiz yaparken de (Anchor Text"forum") şeklinde görünmesini sağlayacağımızı bilmenizi isterim. Bu ibare şeklide Google mekanizmasına şu şekilde bir ileti olarak geri bildirim şeklinde iletilmektedir.

Bu site bir forum sitesidir. Forum içeriğine sahip (Webmaster, SEO İşleri, Backlink Paketleri ve SEO Uzmanları) gibi içerik konseptine sahiptir. Gözüyle bakmasına olanak sağlamış oluruz.

Keza yine aynı şekilde 30/50 arası farklı kelimelere #Backlink veya #SEO çalışması yaptığımızı düşünecek olursak Google robot ve robotları inceleme sonrasında bu web sitesinin organik olarak geliştirilmediğini ve #Backlink edinmediğini çok kolay anlayabilecek pozisyona sahip olduğunuzu unutmayın.

Kısaca örnek vermek gerekiyorsa eğer; (Web sitenizi marka yapmaya çalışıyorsunuz) veyahutta (Web sitenizi hızlı adımlarla ilk sayfaya getirmeye gayret ediyorsunuz) Bu yüzden de #SPAM olabilecek #HİT bazlı yurtdışı üzerinden sağlanan trafiklere dikkat etmeniz gerekiyor.

Yani şöyle söyleyeyim anlamayacak arkadaşlarımız için geçerlidir.
Eğer alan adınızı önemsemeyerek, direk olarak trafik içeren veya içerikli kelimelere yönelerek bu şekilde bir çalışma şekli sergileyecek olursanız sıralamalarda değil ön plana gelmek tamamen düşmenize sebebiyet olabilmektedir. Bu birinci aşama olarak geçerlidir. Diğer bir konuyu da özetlemek istiyorum.

Arama Motoru Optimizasyonu, olarak bildiğimiz ve #SEO çalışmasına dayalı olan bu çalışmalar dahilinde tamamen doğal süreçlerden oluşmasına önem göstermeliyiz. Bu zaman gerektirir. Bir ay içerisinde (Whois backlink, Spam backlink, Hit backlink) ve buna benzer bir çok backlink alabilirsiniz. Backlink sorgulaması yaptığınız zaman ( Backlinks WMAraci.com 5000K ) olarak gördüğünüz zaman sitenizin #Backlink değerlerini benim ne kadar backlink değerim varmış helal olsun bana diyebilirsiniz. Yanlız unutmayın ki bu kadar #Backlink almak ile hiç bir zaman sıralama yolu almış olmazsınız. Bu kadar backlink aldığınızda cezaya girmeniz an meselesi olabilir. Sonuçları ise malumunuzdur ki hüsrandır.

O kadar çalışmaya vermiş olduğunuz emek tamamen çöp olacaktır. O kadar masraf ise tamamen cebinize zarar olarak size geri dönüş sağlayacaktır. Hem cebinize zarar vereceksiniz, Hem web sitenizi cezaya sokacaksınız. Bu sefer verilen bütün emekleri kaldırıp çöpe atmanız gerekecektir. Yada bazı işimi ben iyi yapıyorum diyen arkadaşlar için geçerli olan (Eski domaini -> Yeni domaine yönlendirme) kısacası 301 redirect diyebiliriz.

Algoritmalara uyumlu olarak sürekli sitelerinizi rütin olarak kontrol edip ve özenli bir şekilde düzeyini aşmadan ve çalışmalarınızdan hiç bir şekilde şaşmadan rayına uygun bir şekilde ilerlemeniz sizin için bir artı olarak geri dönüş sağlayacaktır. Penguin 4.0 güncellemesini baz alarak hareket edecek olursak temelleşmeye dayalı olarak (Web sitelerinin doğallığı, Çalışmaların uygun ve işleyiş sistemine yatkın) bir şekilde olması büyük önem taşır.

Eğer ki kullanmakta olduğunuz web sitenizin içeriğinde "SPAM/ÇÖP" ve buna benzer XYZ olarak belirtmiş olduğumuz içerikler mevcut ise Google tarafından savaş açılan site olacağınız şüphesizdir. Özgün içerik her zaman için en önemli husustur. Özgünlüğe önem veren web siteleri Google gözünde her zaman prestij kazanan siteler olmayı başarmıştır.

Web site kullanıcıları bir alan adı kayıt edip de gerektiği zaman ücretli veya sponsor hosting paketi alarak almış olduğu alan adı içeriğini tamamen keyfine göre modifiye ederek belirli sektörlere hizmet etmek amacı ile proje oluşturur. Bu projeler kapsamında sitelerin içeriği çok önemlidir. Eğer ki hızlı bir şekilde ben bir şeyleri çiğneyerek, direk kafadan alıntı yaparak veya kopyalayarak hemen hızlı bir şekilde önüme her gelen siteye kafa atayım ben daha üstte olayım diye düşünüp de gözünün görmediği şekilde yoluna devam ederse o zaman eyvahlar olsun diyebiliriz.

2008 ve 2009 yıllarına dönüp şöyle baktığımız zaman bir çok insanın hatırladığını düşünüyorum. Hatırlamayan arkadaşlar için araştırma yapmalarını tavsiye ederim. Araştırmacılık yapmadan, kaba taslak hiç bir zaman proje üreterek kafanızın dikine asla gitmeyin ki sonuçlarına katlanmış bir hizmet sözleşmesi imzalamayın. :)

Zararlı içerik barındıran, Spam ve Çöp siteler kategorisine dahil olan web siteleri ve Anti legal spam yaparak backlink alınan web siteleri Google'de artık eski dönemlerde olduğu gibi malesef ki ilerleyemiyor. #AntiSEO olarak bilinen Hacklink bile artık eskisi kadar etkili değildir. Spam olarak bildirim gönderdiğimiz zaman gerekli incelemeler sonrasında Google o web sitesinin almış olduğu web sitelerinde olan linkleri tespit ederek tek tek engelleme işlemi sonrasında web sitesini filtreye düşürerek ceza verebiliyor.

Yada duruma göre direk sandbox olarak tabir ettiğimiz ban formülünü uyguluyor.
Ben lafı daha fazla uzatmadan bir kaç öneride bulunarak artık konuyu toparlayarak bitireceğim. Eğer ki bilginiz var ise mutlaka web sitelerinizin analizini yapmayı unutmayın. Bu konuda bilginiz yok ise mutlaka iş bilen birisine belirli ücret ödeyerek bu analizleri yaptırmaktan çekinmeyin.

Forum da bir çok arkadaşımız var belirli Analiz Tools hesabına sahip olan gerek Filtre Tespit gerek ise Disavow işlemi yapabilmektedirler. Bu tür konular da elinizi cebinize sokup bir bedel ödemeniz şarttır.

Şayet ki bedel ödemem diyerek yanıt verecek olursanız size tavsiyem şudur ki (AHREFS, Monitör Backlink, Majestic SEO, ve benzeri) gibi araçları inceleyerek belli bir süre örnek 7 Days yani günlük şeklinde kısıtlı bir erişim hesabı sahibi olarak bu gibi incelemeleri ücretsiz olarak yapabilirsiniz. Tabi benim önerim mutlaka iş bilen birisine bu tür işlemleri yaptırmanız ve ağrımadık başınızı ağrıtmamanızdır.

Özen göstererek yazmış olduğum bu yazıyı umuyorum ki okuyan değerli arkadaşlarım teşekkür butonunu kullanıp bir teşekkürü çok görmezler diye düşünüyorum.

16.01.2016 - Cumartesi - 03:55 ila 06:15 arası hazırlanan makaledir.

WMAraci.com, Sosyal medya hesapları üzerindeki konumuz ile alakalı olan bilgilendirmeyi okumak için alttaki linki ziyaret edebilirsiniz.

https://www.facebook.com/wmaraci
DeLi1SeY MGurkan ozturk

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

bcdurgun bcdurgun Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 16.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Ögrenci (Lisans)
  • Konum Adana
  • Ad Soyad C** D**
  • Mesajlar 13
  • Beğeniler 2 / 4
  • Ticaret 1, (%100)
emeğine sağlık dostum gayet açıklayıcı olmuş :) teşekkürler
 

 

Crewx Crewx Mr.Whale Kullanıcı
  • Üyelik 19.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Software Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** C**
  • Mesajlar 3706
  • Beğeniler 1310 / 1309
  • Ticaret 152, (%100)
Emeğine sağlık. Çok teşekkür ederim.
AliYmn

kişi bu mesajı beğendi.

Yasemin Yasemin Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 11.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 27 / K
  • Meslek Yazarlık
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Y** T**
  • Mesajlar 69
  • Beğeniler 27 / 20
  • Ticaret 12, (%100)
Çok faydalı paylaşım olmuş herkesin merak ettiği bir konu teşekkürler.
 

 

wmaraci
Mersin evden eve nakliyat

sospas sospas www.mustafasevinc.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 07.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Sales and Technical Manager
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 1292
  • Beğeniler 356 / 550
  • Ticaret 37, (%100)
Emeğinize sağlık. Faydalı paylaşım.
 

 

donmezhasan donmezhasan Has Web Tasarım Kullanıcı
  • Üyelik 12.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Web Tasarım ve Seo
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad H** D**
  • Mesajlar 362
  • Beğeniler 183 / 66
  • Ticaret 14, (%100)
Emeğine sağlık.
 

 

uysal027 uysal027 Developer Kullanıcı
  • Üyelik 16.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek VBulletin İşleri
  • Konum Gaziantep
  • Ad Soyad S** U**
  • Mesajlar 402
  • Beğeniler 109 / 41
  • Ticaret 12, (%100)
Google dalgalanma derken anlayamadım ama googlede iyi gibi biyerlere gelirken ben Alexa da büyük dalgalanma gördüm.

sitem stabil olarak Alexada 6 Binlerde iken TR olarak günlük 200 250 civarı artış düşüş yaşarken aniden 2016 da 20 Binlere fırladım ve hala yükselmeye devam ediyor. Şuan 29 Binlerde.
Günlük 100 lerce konu açılmakta.

http://www.alexa.com/siteinfo/pvpsemti.com#trafficstats
 

 

http://goo.gl/iMywUg

Rehash Rehash Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 20.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Halı Yıkama
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Ş** Y**
  • Mesajlar 60
  • Beğeniler 42 / 16
  • Ticaret 6, (%83)
Değerli araştırman ve incelemelerin için emeğine gönlüne sağlık. Yeni güncellemeler umarım hayırlara vesile olur. Herkesi hak ettiği yerlere taşır..
 

 

RootluAndroid RootluAndroid Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 27.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** E**
  • Mesajlar 212
  • Beğeniler 15 / 21
  • Ticaret 1, (%100)
Emegine saglik yarısı ni okuyabildim ama gercekten yararli bilgi tesekkurler
 

 

Rekomedya Rekomedya Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad C** Ş**
  • Mesajlar 1930
  • Beğeniler 1527 / 1150
  • Ticaret 25, (%100)

uysal027 adlı üyeden alıntı

Google dalgalanma derken anlayamadım ama googlede iyi gibi biyerlere gelirken ben Alexa da büyük dalgalanma gördüm.

sitem stabil olarak Alexada 6 Binlerde iken TR olarak günlük 200 250 civarı artış düşüş yaşarken aniden 2016 da 20 Binlere fırladım ve hala yükselmeye devam ediyor. Şuan 29 Binlerde.
Günlük 100 lerce konu açılmakta.

http://www.alexa.com/siteinfo/pvpsemti.com#trafficstats


Alexanın bir esprisi yok, hiç boşa vakit harcamayın. Konuyla falan yükselen/alçalan bir şey değil, belirli bir zaman aralığındaki trafik akışınıza göre dünya sıralamanızı ortalama olarak belirlemeye çalışan bir araç.

Google güncellemesine odaklanır ve araştırırsanız size çok daha fazla yararı olacaktır.


Konuyla alakalı :

5+ yıllık otoriter alanında başarılı siteler sıralamalardan uçtu. Henüz etkilenmedim ama belli de olmaz, son büyük güncelleme de benzer şekilde sağ gösterip sol vurmuştu. Kaybolan siteler geri gelip etkilenmeyen ya da öne çıkarılan siteleri komple 4. 5. sayfalara atmıştı. Çok kişinin canı yanacak bu güncellemede. Durum onu gösteriyor.
 

 

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al