Günümüzde web teknolojilerinin gelişmesi, insanlar için birçok farklı konuda yeni sektörler çıkardı. Seo optimizasyon dediğimiz olay, son dönemlerde web siteleri için olmazsa olmaz olaylardan birisidir. Web sitelerinizin, diğer web sitelerine göre farkını ortaya koyabilmesi ve arama sıralamalarında üst sıralarda çıkabilmesi için bu işlemi mutlaka ama mutlaka uygulamalısınız. Çünkü günümüzde, arama motorlarını art niyet ile kandırmaya çalışan ve haksız kazanç elde eden birçok web sitesi sahibi bulunuyor. İşte bu nedenle arama motorları için birçok önemli kriter bulunuyor. Google Panda dediğimiz olay ise, internet ortamında arama motorunu kandıran web sitelerini engellemek amacı ile sürekli değişen Google algoritması olarak biliniyor.

Botlar, sitenize girdiklerinde bu algoritmanın kriterlerine göre sitenizi baştan aşağı inceleyerek muamele yapacaktır. Siteniz içerisinde indexlenen konuların hangi sırada çıkacağı ve sitenizin anlık sıralama değişiklikleri, Panda algoritması sayesinde meydana gelen değişikliklerdir. Günümüzde birçok kişi, bu algoritmanın çok büyük zararları olduğunu düşünsede, haksız kazanç ve HACKLİNK mantığını tamamen ortadan kaldıran bir algoritma olarak, hakkı ile kazanç sağlamaya çalışan web sitelerinin yanındadır. SEO dediğimiz zaman birçok farklı uygulama akla gelebilmektedir. Web sitenizin iç optimizasyon olarak tanımladığımız ve Google’ye hazır olması durumunda uygulamanız gereken bazı uygulamaları aşağıda maddeler halinde sizlere sıraladık;


    [*]Meta Tag Kodları
    [*]Robots.txt Ayarları
    [*]Sitemap Ayarlamaları
    [*]Webmaster Tools Ayarlamaları
    [*]Footer Kod Düzenlemesi


ve birçok farklı uygulama yapmanız gerekmektedir. Yeni açılmış bir sitede olmazsa olmaz uygulamalar olarak tanımladığımız bu uygulamalar, son derece önemli detayları beraberinde getirmektedir. Zaman içerisinde bu uygulamaların web siteniz için ne kadar faydalı olduğunu görebilme şansına sahip olacaksınız. Seo uygulamaları, uzun vadede çok büyük faydaları beraberinde getirdiği gibi birçok içerikdaş sitenize de fark atma şansını sizlere verecek. Google Panda algoritması, aslına baktığınız zaman tamamen öneriye dayalı bir algoritmadır. Bu da demek oluyor ki başka web sitelerinden alacağınız backlink ve tanıtım yazıları, sitenizin yüksel sıralarda çıkması için çok büyük önem teşkil ediyor.

Google’nin yeni mantığının siz web kullanıcılarına dediği aynen şu şekildedir; “Web sitesi açıyor, bir emek harcıyor ve maddi bir gider sağlıyorsunuz. Sitenizi yükseltmek içinde birşeyleri gözden çıkarmanız gerekiyor ki sizleri arama sıralamamızda yükseltelim” gibi bir mantık söz konusudur. Sitenizi öneren web site sayısı ne kadar fazla ise, web sitenizin yükselme oranı o kadar kaliteli olur. Böylelikle algoritma gerekliliklerini de verimli bir şekilde yerine getirmiş olacaksınız.

Kaynak: Webuu.net