Seo Uyumlu Makale Nedir?

Seo uyumlu makale nedir? Günümüz dünyasında artık doğru bilgiye ulaşmak ve kaliteli bilgiler edinmek için bir çok arama yaparız ama genelde aradığımız şeyin dışında başka başka açıklamalar ile kafamız karışır.
Bunu gören Google yazdığımız makelenin ne kadar kaliteli olduğuna bakıp kendi algoritmasında ona verdiği puana göre sitemizdeki o yazı o kadar çok üst sırada çıkıyor. Şimdi Seo Uyumlu Makale Nedir ve Seo Uyumlu Makale Nasıl yazılır buna bakalım.
Yazcağımız makalenin özgün yani kopyala yapıştır olmamasına özen gösterin. Tabiki konunuzda örnekler vereceksiniz veya alıntı yapacaksınız bunlar kaçınılmaz ama bir sitede gördüğümüz yazının aynısını alıpda sitenize eklemekten kaçının. Bu tür yazılar Google tarafından itibar görmemektedir.
Seo Uyumlu Makale Yazarken Nelere Dikkat Edilmeli

Metni Google için yazmayın, yani bu metni okuyacak kişi bu sayfaya neden geldi deyip en anlaşılır ve hızlı bir şekilde ona hitap edilmeli
Kullanıcının anlamasını kolaylaştırmak için örnekler ve resimler kullanılmalı.
Gerektiği yerde kalın, italik veya büyük harf vurgulaması yaparak istediğiniz mesajı belirtin.
Yazınız en az 300 kelimeden oluşmalı. Çünkü sayfanıza gelen kullanıcıyı Google takip ediyor eğer hemen çıkyor ise bu sayfanın kalitesiz olduğunu düşünüyor ve ona göre sizin spam skoru veriyor. Kullanıcının sitenizde min 3 dakika kalmasını sağlamalısınız.
Doğru Anahtar kelime belirleyin ve ona göre sayfa başlığı seçip içeriğinizi destekleyin.

Şimdi yukarda yazdıklarımızı açıklayalım
Doğru Anahtar kelimeyi nasıl bulacağız. Google Ads hesabınız üzerinden kelime Anahtar kelime planlayıcısını açın ve çıkan sayfada hangi konuda makale yazmayı düşünüyorsanız o konu ile ilgili bir arama yapın örneğin fotoğrafçılık üzerine bir yazı yazacaksınız, başlık olarak ne seçilmeli. Doğru anahtar kelimeyi seçerek daha fazla kullanıcının sitenize gelmesini sağlayıp trafiğinizi arttırmanız çok olumlu bir durum olacaktır.



Gördüğünüz gibi fotoğraf yazdığımızda hemen bir satır altında Googlede buna benzer çok aranan kelimeleri de görebilirsiniz.
Altta Anahtar kelime Fikirleri olan kısımda ise hangi anahtar kelimenin Google de ayda kaç defa arandığını gösteriyor. Burada bir fikir edinerek yazacağımız makalenin hitap gücünü görebilirsiniz.
Resimde fotoğraf kelimesi 135Bin ama Resim kelimesi 210Bin defa aranmış bizde bundan hareketle yazımıza hem resim hemde fotoğraf kelimesini anahtar kelime seçelim. Yazacağımız yazıda bunu destekler nitelikte olmalı.
Yazımızı yazdık ama bitmedi kullanıcı site şuan ama hiç etkileşim olmadığı için Google onu çıktı sanabilir o yüzden kullanıcıya makalenin bitti yerde sayfanın yeniden yüklenmesini sağlayacak bir link verin nedir bu? Sitenize gelen kullanıcı ilgi alanı Resim ve Fotoğraf olduğunu artık biliyoruz ona bunuda okumalıyım diyeceği bir makelenin linkini yazın örneğin: Foroğraf Makineleri Fiyaları diye makale açın ve makalenin sonuna bunun linkini verin kullanıcı bunu kesinlikle tıklayacaktır ve Google sitenizden bir sinyal geldiğini görüp kullanıcının hala sitenizde olduğunu anlayacak ve makaleninizin kaliteli olduğunu düşünecektir. Kullanıcı sitenizde geçirdiği zaman sitenizin kalite puanına ve dünya üzerindeki Alexa değerine de olumlu katkı sağlayacaktır. Değeriniz yükseldikçe daha fazla kullanıcı alacak sitenizin Googlede indexlenmesi çok daha hızlı olacaktır.
Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır ?

Artık Seo Uyumlu Makale Nedir ve Nasıl Yazılır bunu biliyoruz nerele ihtiyacımız var bunuda öğrendik. İşimiz bitmedi makale içinde yazdığımız anahtar kelimelere doğru link vermeliyiz bunları direk konuya link vererek kullanıcının aradığını hızlı bulmasını sağlayabiliriz. Yapılan en büyük hatalardan biri anahtar kelimeye sitenin ana sayfasının yani sitenin kendisinin linki verilmesidir.
Kullanıcı o linke tıkladığında ana sayfaya gelecek ama aradığını bu sayfada göremeyince siteden çıkmış olacak tamam biraz trafik alacaksınız ama hemen çıkma oranı yükselecek ve Google nin sitenize verdiği kalite puanı düşecek. Bir yandan trafik alırken bir yanda da elinizdekileri kaybetmeyin. Bu gün ana sayfanızda belirlediğiniz konu veya içerik bulunabilir ama bir müddet sonra sonra aşağılara kaymış veya 2. 3. sayfaya gerilemiş olabilir Bu nedenle buna dikkat edin.
Seo Uyumlu İçerik

Seo uyumlu içerik yazarken H1,H2,H3 gibi tagları kullanın resimlerinizde alt etiketini mutlaka kullanın. Çünkü aramalar da resim sayfasında siteniz bulunmalı
Sonuc olarak Seo Uyumlu Makale yazmak çokta zor bir şey değil abartıldığı gibi bir durum yok özgün kaliteli ve doğru anahtar kelimeyi açıklayan bir makale ile sizde makale yazabilirsiniz.

Bir sonraki dersimiz olan Sitem Seoya Uyumlu mu da görüşmek üzere


Kaynak : https://fyazilim.com/blog/seo-uyumlu-makale-nedir/