Fiziksel işiniz oldukça karlı olabilir, ancak local SEO olmadan en iyisi olmayacaktır. Google aramalarının yaklaşık % 46'sının yerel bilgileri araması ve % 72'sinin buldukları mağazalarıı ziyaret etmesiyle, yerel SEO harika sonuçlar yaratabilecek sağlam bir pazarlama aracı haline geliyor.
Ama nasıl? Bir web siteniz olsa bile, çabalarınıza rağmen yeterince yerel trafik almıyor olabilir.
Bu yazıda bunu düzeltmeye çalışıyoruz. İşte yerel arama motorunda işletmenizin sıralamasını hızlı bir şekilde artırabilecek üç yerel SEO ipucu. Bu yüzden kemerinizi bağlayın ve okumaya devam edin.




1 - Trafiği Analiz Etme ve Mevcut İçeriği Buna Göre Güncelleme

Web sitenizdeki trafiği izlemek birçok nedenden dolayı çok önemlidir. Her şeyden önce, bu, web siteniz için en iyi performans gösteren anahtar kelimeleri belirlemenize yardımcı olur. Yalnızca Google Analytics'i kullanarak, size en fazla miktarda yerel trafik sağlayan anahtar kelimeleri öğrenebilirsiniz.
Google Analytics, size web sitenizin sıralamasında olduğu ancak en üst sıralarda yer almayan anahtar kelimeleri de gösterecektir. Bu, bu anahtar kelimelerin size trafik çekmeyebileceği, ancak bunu yapma potansiyeline sahip olabileceği anlamına gelir.
Benzer şekilde, bu aynı zamanda web sayfalarınızın bu anahtar kelimeler için sıralanacak kadar iyi olduğu, ancak herhangi bir nedenle sıralama yapmadığı anlamına gelir. Nedeni bulup düzeltebilirseniz, web sitenizin arama görünürlüğü hızla artabilir. Çoğu durumda bu, sıralamak istediğiniz anahtar kelimenin etrafına daha fazla içerik ekleyerek çözülebilir. Ahrefs anahtar kelime araştırma aracını, web sitenizin üst sıralarda yer almayan ancak sıraladığı anahtar kelimeleri bulmak için de kullanabilirsiniz.

2 - Sayfa Hızını Optimize Etme

Sayfa hızının önemini anlamak için bir örnek verelim.
Adana'daki bir ilçede bir odun dükkanı işletiyorsunuz. Şimdi, tekel nadir bir kavram olduğundan, rakibinizin de sizinkinin hemen yanında benzer bir mağazası olabilir. İşletmeniz için oluşturulmuş bir web siteniz olduğunu ve rakibinizin de yaptığını varsayalım. Her ikiniz de, bir alıcının ihtiyaç duyabileceği tüm temel ayrıntıları içeren işlevsel web sitelerine sahipsiniz. Ancak rakibinizin sitesi sizinkinden daha hızlı yükleniyor.
Şimdi, iyi bir anahtar kelime için arama motorunun en üstüne yerleştirilmiş olsanız ve rakibiniz ikinci sırada olsa bile, potansiyel müşterilerinizin büyük bir kısmı web sitenizden onun websitesine göçecektir.

3- Site Haritaları, HTTPS güvenliği vb. Gibi Teknik Hataları Çözme

Web sitenizin SEO'sunu etkileyen bir dizi teknik faktör vardır. Bu bölümde, aşağıdaki üçünü tartışacağız:

HTTPS: HTTPS, Güvenli Hiper Metin Aktarım Protokolü anlamına gelir. Web sitenize eklediğinizde, üçüncü şahısların kurcalamasını önleyen ve tüm bilgileri URL'den tüm işlemlere şifreleyen bir güvenlik katmanı eklemiş olursunuz. HTTPS ile çalışan web siteleri kullanıcılar için daha güvenlidir ve çeşitli arama motorları tarafından daha çok tercih edilir.

XML Site Haritaları: XML site haritaları, arama motorlarının bir web sitesinin verilerini önemli ölçüde taramasına ve dizine eklemesine olanak tanır, böylece kolayca bulunabilir ve uygun olduğunda daha üst sıralarda yer alabilir.

Robots.txt: Bu, web sitenizin veritabanında bulunan bir dosyadır. Amacı, arama tarayıcılarının web sitenizde hangi sayfaların taranacağını belirlemesine yardımcı olmaktır.

Kanonik Etiketler: Kanonik etiketler, arama motorlarına belirli bir URL'nin ana kopya veya başka bir sayfa olduğunu belirtir. Kanonik etiketleri kullanarak, arama motorunun intihal için aynı içeriğe sahip iki sayfayı karıştırmasını önlersiniz. Bu, arama motorları tarafından işaretlenen (aynı web sitesinde bulunan) yinelenen içerik sorununu çözer.

Web sitelerinin nasıl çalıştığı hakkında teknik bilginiz yoksa, nitelikli bir SEO ve web geliştirme uzmanıyla bağlantı kurmanız en iyisidir. Bu sizi geri dönüşü olmayan hatalar yapmaktan alıkoyacaktır.

Yerel SEO, işletmenizin her zamankinden daha fazla yerel müşteriye ulaşmasına yardımcı olabilecek en önemli pazarlama araçlarından biridir.
Ancak süreç, doğru tekniklerin hava geçirmez şekilde uygulanmasını gerektirir. Bu makalede, web sitenizin bulunduğunuz yerdeki arama sıralamasını hızla iyileştirebilecek en iyi üç yerel SEO tekniğini tartıştık.
Umarım bu yardımcı olmuştur.