Anti SEO çalışmalarını engellemek için ilk olarak bütün şifrelerin çok güçlü olması gerekir. Sık aralıklarla bu şifrelerin değiştirilmesi de önemlidir. Siteye giriş yapılmak için kullanılan bilgisayar ya da mobil cihazlarda virüs olmadığından emin olunmalıdır.

Siteye gelen ve çıkan her bağlantıyı incelemek, kontrol etmek önemlidir. Bu şekilde site sahibi dışında siteden çıkan bağlantılar görülmüş olur.

Anti SEO engellemek için yapılması gereken bir diğer konu ise uygulamakta olunan Black Hat SEO teknikleri var ise bunların uygulanmasını durdurmaktır. Ne kadar Black Hat SEO ile uğraşılırsa siteye o kadar anti seo yapacak olan insan sayısı artar.

Sitelerde spam yorum için eklentiler kullanılmalıdır.

Kalitesiz backlinkler mutlaka silinmelidir.

Sitelerin arama motorlarında yükseltilmesi için bu konuda uzman kişilerle çalışılmalıdır. Kendini kanıtlamamış, tecrübesi olmayan ve güvenilir olmayan kişilerle çalışmamak önemlidir.

En çok kullanılan Wordpress anti spam eklentisi;

· Akismet Anti Spam

· WPBruiser

· Wordpress Zero Spam

· WP-Spam Shield

· Anti Spam Bee

· Anti Spam By Clean Talk

Anti SEO Tespiti Nasıl Yapılır?

Google’ın site yöneticisiyle doğrudan iletişimde olduğu ve tehditleri doğrudan bildiren Search Console platformu her zaman dikkatle incelenmelidir. Google mesajları haricinde en çok bağlantı veren sitelerin takibi titizlikle yapılmalıdır. Çok kısa bir süreden aniden binlerce backlink gelmesi şüpheli bir durumdur. En çok bağlantı alınan metin tablosu site için önemli ip uçları verebilir. Genel olarak bu metin tablosunda; ürün ve hizmetler, site URL’si, marka adı ile alakalı anahtar kelimeler yer alır. Farklı, uygunsuz kelimelerin yer alması durumunda site saldırı altında demektir.

Backlink profillerinin anlık olarak takibini yapan; Monitor Backlinks, Moz Link Explorer, Majestic Site Explorer, SEM Rush Backlinks gibi profesyonel araçlardan yardım alınabilir.

Ayrıca en iyi backlinklerin kaldırılmadığından da emin olmak gerekir.

İçeriklerin çalınıp çalınmadığından da emin olmak önemlidir. Bunun için de Copyscaape gibi araçlarla belirli aralıklarla kontrol edilmelidir.

Sosyal medya hesaplarında site hakkında paylaşım yapılıp yapılmadığına dikkat edilmelidir. Bu durum itibar zedelenmesine sebep olacaktır. Böylece arama motorları sıralamasında da sitenin gerilemesi muhtemeldir. Bu işlemler için bazı monitoring araçları kullanılabilir.

Site güvenliği için sık sık anti malware taraması yapılmalıdır. Admin paneli şifresi düzenli olarak değiştirilmeli ve başka sitelere girerken kullanılacak bir şifre olmamalıdır.

Anti SEO Nedir?

Anti SEO, rakiplerin arama motorlarındaki sıralamalarını düşürmek için yapılan çalışmalardır. Site ele geçirilerek ya da site dışından anti SEO yapılabilir. Siteden alınan hacklinklerle site dışından yapılan anti SEO fark edilmesi zordur.

Anti SEO çalışmaları;

· Site ele geçirildiği zaman; İçerikler değiştirilebilir, verilmemesi gereken sitelere link verilebilir, sayfa linkleri değiştirilebilir ve 404 hata sayfaları oluşturulması sağlanabilir, tek bir sayfadan onlarca oluşturulabilir, sayfalar silinebilir.

· Backlink çalışmaları yapılabilir. En sık yapılan yöntem bu dur. Özellikle kalitesi düşük sitelerden gelen linkler, sitenin arama sıralamasında düşüşüne neden olabilir. Google tarafından istenmeyen çeşitli içerikleri olduğu sitelere verilen linkler de site arama sonuçlarında düşüşe neden olabilir. Backlink sorgulama araçları kullanılarak bu durumların önüne geçilebilir.

· Sunucu saldırıları yapılarak sitenin bir süre kapalı kalmasına neden olunabilir. Siteye sayısız istek göndererek yapılan bu saldırılar siteye zarar verir. Aynı şekilde aşırı trafik akışı da siteye zarar verebilir.

· Sosyal medyada yapılan SEO çalışmaları bilindiği gibi oldukça etkilidir. Sosyal medya içinde yapılan anti SEO çalışmaları da oldukça etkilidir. Markanın ve sitenin itibarını düşürür.

· Çeşitli site ve sözlüklerde oluşturulan olumsuz yorumlar da sitenin itibarında kayıp yaratır. Arama motorları için yapılan çalışmaları da etkisiz hale getirir.

Anti SEO ile ilgili daha detaylı bilgi alabileceğiniz https://kolaypazarlama.net/tag/anti-seo/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.