Bireysel emeklilik, sigortalı olarak işte bir çalışan kişinin, aynı zamanda da kazancından bir kısmını banka veya banka benzeri bir finans kuruluşu aracılığı ile biriktirmesi, belli bir zaman geçtikten sonra da emekli olabilmesini sağlayan ve kolaylaştıran bir sistemdir.


Türkiye’de Bireysel Emeklilik Sistemine gelecek olursa, geçtiğimiz 2017 yılı içerisinde hayata geçirilen yasal bir düzenleme ile beraber 45 yaş altında olan çalışanlar için otomatik yani zorunlu katılım sağlanacak hale getirilmiştir. Bes fonu ile yapılacak düzenlemelerle dilediğiniz şekilde getirinin yanı sıra yüzde yirmi beş devlet katkısı ile yıllar sonra emekliliği hak ettiğinizde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emekliliğinizin yanında ikinci bir emeklilik fırsatı olarak sizlerin karşısına çıkmaktadır.

Bireysel emeklilik sistemi, vatandaşlarımızın emeklilik dönemlerinde, çalışma zamanındaki ekonomik rahatlığı sağlayabilmek, emeklilikteki yaşam standardını biraz olsun yükseltebilmek, ekstra ihtiyaçlarından doğan masrafları karşılayabilmek adına, zaten olan sosyal güvenlik sistemine (SGK) tamamlayıcı bir sistem olarak hazırlanmıştır.

İsterseniz bireysel emeklilik ve bes fonu ile ilgili detaylı bilgileri www.bireyselemeklilik.tc de bulabilirsiniz. Teşekkürler.



:angel: Site ile ilgili olumlu - olumsuz yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Teşekkürler.