Boş zamanlarımızda hobi olarak tamamen evde el yapımı ürettiğimiz doğal sabunları satmak için kurduğumuz organikdogalsabun.com web sitesini yayına aldık.

Tamamen hobi olarak başlattığım doğal sabun üretimi, keyif alarak ürettiğim hiç bir şekilde kimyasal katkı vs içermeyen sabunların fazla kısmını satarak üretimi devam ettirmek. Açıkçası kesinlikle ticari olarak düşünmeden hobiyi sürdürebilmek adına mutlaka üretilen ve giderek biriken sabunların satılması gerekiyordu :)

Durum böyle olunca ve bir tarafımız Hatay'lı olduğundan :) defne sabunu üretimiyle işe başladık. Tahmin ediyorum Ağustos 2019 sonuna kadar başta klasik defne sabunu ve zeytinyağlı sabunlar olmak üzere tüm çeşitler aktif olarak satışta olacak.

Aslında gerçek işim yazılım. Belki çok sayıda yazılımcının fark ettiği üzere zaman zaman kafayı dağıtmak tümüyle farklı bir şeylerle uğraşmak gerçekten iyi geliyor. Yazılım konusunda gelişmek için arada başka şeylerle meşgül olmak önemli.

Evde sabun yapma konusuda (içerisinde her ne kadar farklı tesadüflerle gelinen bir çok nokta olsa da) bu nedenlerden ötürü yazılımdan tümüyle farklı ve alakasız olduğundan iyi bir dinlendirici oluyor. O farklı nedenlerden birisi de sıvı sabunların zamanla elimde kurumaya bağlı yaralar oluşturması.

Bu arada el yapımı sabunlar tamamen doğal üretim yöntemiyle yapılıyor. Katkı, kimyasal içermiyor. Esans içermiyor. Cildi kurutmuyor. İstediğiniz faydalı yağları istediğiniz oranda sabunlaşmadan bırakabiliyorsunuz.

İlginç gelmiş olabilir ama ülkenin en büyük özel bankalarından biri çalışanlarına sabun yapım eğitimi aldırdı. Ben kişisel olarak 2015 yılından bu yana evde zaman zaman sabun yapıyorum. Bu bilgiyide kurs olarak sabun yapımını öğrenmek isteyenlere ücretli olarak veriyorum.

Tabiki site beklentiler dışında gelişir, özellikle ticari anlamda toptan sabun üretim teklifleri gelirse doğal sabun üreticileri arasında yerimi de alırım sanıyorum :angel:

Son olarak uzun yıllardır wmaracının bir üyesi olduğumdan, eğer wmaracı üyelerinden teklif gelirse ücretsiz olarak sabun yapımını öğretirim. Bu amaçla bana PM' den özel mesaj gönderebilirsiniz.