İş yeri açma aşamasında belirlenecek iş yeri isimleri büyük öneme sahiptir. Zira işyeri isimleri, dükkanın markasını kolaylıkla bulunmasında önderlik etmektedir. Söz konusu bulunan dükkan isimleri sizlerin de çevrede daha geniş kitlere ulaşmanızı kolaylaştıracak.

Bir girişim adımı atarak yeni bir işyeri açmayı düşündüğünüz zaman dikkat etmeniz gereken birçok farklı etmen ile karşı karşıya kalırsınız. İlgili sektörde rekabetin yoğun olacağını da göz önüne alarak dikkat çeken, ilginç ve bir o kadar da etkili işyeri ismi bulmanız gerekiyor. Önemli bir süreç olan işyeri ismi belirleme konusunda acele etmemelisiniz. Aşağıdaki 3 maddelik bilgi sizlere fazlası ile yardımcı olacaktır. İşte muhteşem bu 3 bilgi;

1.Planlı ve Başarılı Bir Strateji Geliştirin

Doğru bir işyeri ismi belirlemek için öncelikle isimlendirme tekniklerini bilmeniz gerekmektedir. Bunun için pazarlama stratejisi konusunda uzman olan birinden yardım alabilirsiniz. Çünkü işyeri isimleri de bir anlamda markanızı pazarladığınız ilk adımdır. Bu adımı doğru atarsanız, kısa sürede dikkatleri üzerinize çekerek satışlarınızı artırabilirsiniz.

2. Kendi İsminizi Tasarlamaya Çalışın

İşyeri isimleri bulmak yerine tasarlamak daha doğrudur. Çünkü tasarlama işlemi ile daha önce hiç kullanılmamış bir ismi ortaya çıkararak özgünlüğü yakalamış olursunuz. Ancak isim bulma yoluna giderseniz, geçmiş zamanlarda keşfedilen ve kullanılan isimleri tercih ederek tekrara düşersiniz. Bu da işyerinizin prestijini düşürür.

3. İşyeri İsminin Pozisyonu Desteklemesine Önem Verin

Bu maddede anlatılmak istenen, yapacağınız iş ile doğru orantılı bir isim seçmenizin önemidir. Yapacağınız ufak isim hataları bile firmanızın işlerinin durmasına neden olabilir. Bu doğrultuda bulacağınız ismin hem göze hem de kulağa hitap etmesi gerekiyor. işyeri isimleri ile vermek istediğiniz mesajı tam olarak karşıya geçirebilmelisiniz. Markalaşmanın ve sektörde kalıcı olmanın temel kurallarından biri olan işyeri isimlerinizin benzersiz olmasına dikkat etmelisiniz. Yani, müşterileriniz bu ismi ilk defa sizin sayenizde duyuyor olmalı.