Hakan Turan, Düzce Üniversitesi Elektronik Haberleşme bölümünde Lisans öğrenimi tamamladıktan sonra “Proje yönetimi-PMP” sertifikası için gerekli eğitimleri almış olup, yüksek lisans olarak Okan Üniversitesi e-MBA alanında gelişimini devam ettirmiştir.

Hakan Turan Türk *******'da staj eğitimini tamamladıktan sonra yazılım eğitimlerine ve seminerlerine katılarak Mobil Uygulama Geliştirme, Proje Analizi alanlarında sertifikalar almıştır.Samsung bünyesinde 4 yıl boyunca proje yönetimi ve iş geliştirme alanlarında çalıştıktan sonra kariyerini girişimci olarak sürdürmüştür. Lisans öğrenimi sırasında gerçekleştirdiği projelerle Akbank işbirliği ile gerçekleştirilen "Akbank Girişimci Geliştirme Programı", Akbank ve Sabancı Vakfı'nın işbirliği ile gerçekleşen "Sosyal Girişimci Geliştirme Programı", Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Kurulu (SUGK) programlarına katılıp bu programların ilk mezunlarından olmuştur. 2014 yılında gerçekleştirdiği projelerle ***** Teknoloji Vadisi Programı kapsamında İTÜ Teknokent'e girmeyi başarmıştır. TT Pilott Start-Up hızlandırma projesine geçiş sağlayarak Türk ******* bünyesinde mentör desteği almış olup, iş planı hazırlama, finans, proje yönetimi gibi konularda uzmanlık kazanmıştır. Daha sonra Sabancı Üniversitesi SUCool projesi ile İTÜ Çekirdek ekosistemine geçiş sağlamıştır. Ayrıca katıldığı otomobil konferansları, etkinlikler, aldığı eğitimler ve kurucusu olduğu Otoproje.com'da gerçekleştirdiği projeler sayesinde iş geliştirme, takım çalışması ve proje yönetimi konularında tecrübe kazanmıştır. Türk ******* ve Samsung şirketlerinden edindiği tecrübeler sayesinde farklı alanlarda teknik ve pratik beceriler geliştirmiştir.

Hakan Turan İkinci el oto alım satımlarında eksik/yanlış bilgilendirilmelerden dolayı ortaya çıkan mağduriyetleri ve insanların araç alırken uzman birinin onayı alma gereksinimi duymasıyla birlikte gelişen oto ekspertiz (Ototespit.com Founder of CEO) pazarıyla ilgili proje üzerinde çalışmaya başlamış olup 6 yıldır yürütmektedir.