Çoğumuz bir kitabı satın almadan önce kitap hakkında bir araştırma yapmaktayız. Bu araştırmayı da büyük oranda internet üzerinden yapıyoruz ki artık bu çok doğal. Ancak araştırmalarımızın sonunda onlarca web site görmemize içerikleri birebir aynı olduğunu fark etmekteyiz. Bu da bizlere bir sonuç göstermekte ki o da kitap incelemenin herkesin harcı değil.

Evet kitap inceleme oldukça zahmetli bir iş. Bir kitabın incelemesini veya tanıtım yazısını yazabilmek için öncelikle o kitabı okumak, ardından kitabın yazarının düşüncesi hakkında bilgi sahibi olmak gereklidir. Çünkü kitap hakkında sorularına cevap arayan binlerce insanı ve onların sorularını düşünerek incelemeler yazılmalıdır. Her ne kadar böyle yapılması gerekli olsa da bu işi basite indirgeyenler de bir hayli fazla. Bu nedenle bizim sorularımızı yanıtladığını varsayan onlarca web sitesi mevcut. Çoğunun ürettiği içerik birbiri ile aynı. Bu gibi sitelerin de kitap incelemesinden anladıkları kitapların arka kapaklarında bulunan metinleri bire bir siteye girmek ve kelime oyunu yaparak metni uzatmak. Zaten birbirini kopyalayan onlarca sitenin de olması oldukça büyük bir kirlilik oluşturmakta. Bu kirlilik de okurları dergilere vs. yönlendirmekte ancak dergiler internetin yerini hiçbir zaman dolduramayacaktır.

Gerçek anlamda bir kitap incelemesi okumak isteyenler için ise son zamanlarda ortaya çıkan kitaptarih.com adlı internet sitesi cezbetmiş durumda. Adından da anlaşılacağı üzere tarih alanında birçok esere dair incelemelere yer veren internet sitesi bu incelemeleri detaylı bir şekilde işlemekte. Ele alınan eserler internet ortamında eşi benzeri olmayan bir özgünlükte sizlere sunulmakta. Kitap hakkında aklınıza takılan her şeye dair bilgi bulabileceğiniz kitap incelemeleri ile kitaptarih.com hizmetinizde.

Kitap incelemenin hakkını veren yazılarında, kitabın yazarı, künyesi, yazarın üslubu, kitabın içeriği ve en önemlisi objektifliği hakkında bilgi edinebilirsiniz. Konu tarih olunca objektif olmak oldukça önemli.
Tarih alanında önemli yayınevleriyle işbirliği de yapan kitaptarih.com yeni çıkan kitapların incelemelerini bulabileceğiniz ve zevk alarak okuyacağınız yazıları ile okurlarını bekliyor. Henüz yayın hayatına yeni başlamış olsa da ürettiği özgün içerikleri ile büyük yol kat eden kitaptarih.com için kitap incelemelerinin bir numaralı adresi demek yanlış olmaz.

http://kitaptarih.com