Mini CNC router modelleri, sağlam gövde yapısı ve sahip olduğu güçlü mekanik özellikleri sayesinde masif ahşaptan alüminyum gibi metallere kadar birçok ürünü işleyebilen CNC modelleridir.

Mini CNC router modelleri, sağlam gövde yapısı ve sahip olduğu güçlü mekanik özellikleri sayesinde masif ahşaptan alüminyum gibi metallere kadar birçok ürünü işleyebilen CNC modelleridir. Küçük yapılı olmalarına rağmen 3 ve 4 eksenli mini CNC router modelleri bulunur. Ayrıca modellerin kullanımına ilk defa başlayan kişilere birtakım eğitimler verilmekte ve bu şekilde kullanmaya başlamaları sağlanmaktadır.

İlk defa mini CNC router kullanacaklarda eğitim öncelikle makinelerin sahip olduğu parça ve aksamlarının öğretilmesi ile başlar. Bunun yanında gerekli hazır kodlar öğretilir ve geniş bir çaplı bir şekilde düşüldüğünde makinenin nasıl kullanılacağı tüm detayları ile eğitim alan kişilere aktarılmaya çalışılır.

İlk Kez Mini CNC Router Kullanacaklara Verilen Eğitimler

Genel itibari ile teferruatlı tezgahlar olan mini CNC router modellerinin kullanılmadan önce bazı eğitimlerin alınması gereklidir. Bu eğitimler sayesinde makineyi doğru kullanmak ve bunun yanında üretilen üründe daha etkili sonuçlar ortaya çıkarmak mümkündür. Şimdi, ilk kez mini CNC router kullanacaklar için verilen eğitimin içeriğine daha yakından bakalım.

CNC Sistemlerin Temel Elemanları

Mekanik sistem
Bilgisayar
Ara yüz
Aktüatörler
Aktüatör sürücüleri
Sensörler
CNC Koordinat Sistemleri
G-Kodu